تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855665833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير اقتصاد تاكيد كرد: ايجاد صندوقي در لايحه طرح تحول اقتصادي


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: وزير اقتصاد تاكيد كرد: ايجاد صندوقي در لايحه طرح تحول اقتصادي
جام جم آنلاين: دكتر سيد شمس‌الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي با ارسال نامه‌اي به رييس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي مجلس شوراي اسلامي بر عزم جدي دولت در اجراي طرح تحول اقتصادي تاكيد كرد.


به گزارش ايسنا ، وزير اقتصاد با ارسال نامه‌اي به دكتر مصباحي مقدم با بر شمردن دلايل و منافع اجراي طرح تحول اقتصادي براي جامعه و به ويژه طبقات محروم بار ديگر بر عزم جدي و كارشناسانه دولت در اجراي طرح تحول اقتصادي تاكيد كرد.

حسيني در اين نامه هشت صفحه‌اي كه به رييس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ارسال شده است با اشاره به اقدامات و پژوهش‌هاي انجام شده توسط كارگروه‌هاي تخصصي طرح تحول اقتصادي اجراي آن را داراي بركات و منافع بسياري براي كشور دانست.

وزير امور اقتصادي و دارايي در اين نامه با اشاره به ارتباط مبنايي و زيربنايي طرح تحول اقتصادي با سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي آورده است: مباني طرح تحولات اقتصادي در پيوند وثيق و به‌بياني مبتني ‌بر اسناد بالادستي و منشور مديريت اقتصاد كشور يعني سياست‌هاي كلي اصل (44) قانون اساسي (و قانون اجراي آن) و همچنين چشم‌انداز ايران در افق 1404 است.

وي در بخش‌هايي از اين نامه به دلايل انتخاب محورهاي هفت‌گانه براي طرح تحول پرداخته و نوشته است: انتخاب محورهاي هفت‌گانه فوق داراي منطقي روشن است. اول اينكه به‌فراخور ماهيت علم‌ و سياست‌ اقتصاد ، انتخاب اجتناب ‌ناپذير است و ادامه داده است، يارانه و ماليات كه دو روي يك سكه هستند، هم بر تخصيص و هدايت منابع و به‌تبع آن رشد توليد و ثروت اثر بي‌بديل دارند وهم‌اينكه مهمترين ابزار براي تعديل وتوزيع عادلانه ثروت و درآمد در جامعه هستند.

وزير امور اقتصادي و دارايي همچنين با تاكيد بر اهميت حوزه پول و بانك نوشته است: بي‌شك تحول در حوزه «پول و بانك» در سطح خرد و كلان اقتصادي در پيوند با تحول در حوزه «يارانه‌(قيمت) و ماليات»، مي‌تواند محرك‌ها و مشوق‌هاي قوي براي تحول در اقتصاد ايران را فراهم‌آورده و راه را براي نيل به‌اهداف سند چشم‌انداز هموار سازد.

حسيني با اشاره به اينكه تحولات و پيشرفت‌هاي نوين در عرصه علم برنامه‌ريزي عملياتي كردن بسياري از برنامه‌هاي بزرگ اقتصادي در ابعاد ملي را امكان پذير كرده است نوشته است: علم برنامه‌ريزي توسعه ، راه‌گذر از برنامه‌هاي جامع به‌برنامه‌هاي عملياتي را بازكرده است كه همانا احصاي هسته‌هاي برنامه‌هاي جامع است.

وي با تاكيد بر اينكه در طرح تحول اقتصادي و لايحه آن، نظام مالي شفاف و روشني پيشنهاد شده است، آورده است: در لايحه ‌نظام مالي روشني پيشنهاد شده است. مبناي اين پيشنهاد شكل‌گيري صندوقي است كه بتواند از بودجه دولت منفك و درآينده به‌صندوق توسعه تبديل شود.

وزير امور اقتصادي و دارايي در بخش ديگري از نامه خود به موضوع جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار پرداخته و از صحت 99.5 درصدي فيلدهاي اطلاعاتي ثبت شده بر مبناي راستي آزمايي كه بر اساس كدهاي ملي موجود در پايگاه ثبت احوال انجام شده، خبر داده است.

حسيني در اين نامه از آماده سازي طر ح‌ها و برنامه‌هاي مكمل لايحه هدفمند سازي يارانه ها خبر داده و نوشته است: علاوه بر ارائه لايحه هدفمندسازي يارانه‌ها به مجلس شوراي اسلامي، سياست‌هاي اجرايي مرتبط با طرح تحولات اقتصادي چون برنامه‌هاي اجرايي اطلاع‌رساني، تنظيم بازار، مديريت توليد و حمل و نقل ... تدوين مي‌شود كه مكمل لايحه هدفمندكردن يارانه‌ها خواهند شد.

بر اساس اعلام روابط عمومي وزارت اقتصاد متن كامل نامه وزير امور اقتصادي و دارايي به رييس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي به شرح زير است:

بسمه تعالي

حضرت حجه‌الاسلام و المسلمين جناب آقاي دكتر مصباحي‌مقدم

رييس محترم كميسيون ويژه طرح تحولات اقتصادي مجلس شوراي اسلامي

سلام‌عليكم

استحضار داريد كه حدود سه ماه از تشكيل كميسيون ويژه طرح تحولات اقتصادي درمجلس شوراي اسلامي مي‌گذرد، اين ابتكار عمل مسئولانه و عالمانه نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي ازهمان آغازمورداستقبال همكاران دولت قرار گرفت واينجانب به‌عنوان دبير كارگروه طرح تحولات اقتصادي به‌خوبي و روشني شاهد بركات تشكيل اين كميسيون بودم.

برخورد فعالانه اعضاي محترم كميسيون ومديريت داهيانه‌آن، فرصت وفضاي مغتنم كارشناسي رافراهم ساخت كه اعضاي كارگروه‌هاي تخصصي دبيرخانه طرح تحولات اقتصادي كه همگي از افراد خبره و خدمتگزاران مردم در دولت ويا صاحبنظران مشاور بودند با بيش از ده جلسه حضور در كميسيون و مركزپژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، گزارشات متنوع كارشناسي، مباني و مدل‌هاي محاسباتي و... را تقديم كميسيون محترم كنند لذا شايسته است صميمانه از نمايندگان محترم مجلس و به‌ويژه اعضاي هيأت رئيسه كميسيون ويژه و حضرتعالي تشكر و قدرداني نمايم و نكاتي چند را معروض دارم:

1 ـ‌ همان گونه كه درجلسات به‌استحضار رسانده شد، مباني طرح تحولات اقتصادي در پيوند وثيق و به‌بياني مبتني‌براسناد بالادستي و منشور مديريت اقتصاد كشور يعني سياست‌هاي كلي اصل (44) قانون اساسي (و قانون اجراي آن) وهمچنين چشم‌انداز ايران در افق 1404 است. اهداف و جهت‌گيري‌هاي طرح، همانا پيشرفت و عدالت است كه در اسناد يادشده تصريح شده است و بناي نهادي موردنظر طرح همان تحول در نقش و نماي دولت براي تعالي و تعادل است. طرح تحولات اقتصادي براين مبنا وباآسيب‌شناسي بلندمدت از اقتصاد ايران، اصلاح ساختارهاي بنيـادي اقتصاد كشــور چــون يارانه‌ها (به تبع آن قيمت‌گذاري)، ماليــات (به تبع آن گمرك)،بانكداري، ارزشگذاري پول ملي و اصلاح نظام توزيع كالاها و خدمات و سرانجام بهره‌وري را پيگيري مي‌كند.

2 ـ انتخاب محورهاي هفت‌گانه فوق داراي منطقي روشن است. اول اينكه به‌فراخور ماهيت علم‌ و سياست‌ اقتصاد، انتخاب اجتناب‌ناپذيراست. تجربه قريب‌ هفتاد سال برنامه‌ريزي توسعه اقتصادي حكايت از آن دارد كه در شرايط محدوديت منابع اطلاعاتي، مالي ومديريتي اصلاح همه‌چيز و همه‌جا باهم، با كاستي و ناكارآمدي مواجه است و لذا انتخاب حوزه‌ها يا بخش‌هاي كليدي كه اصلاح آنها مي‌تواند محرك ومشوق جدي براي اقتصاد شود و يا مانع مهمي را از پيش‌روي آن بردارد، به‌لحاظ روش‌شناسي كارآ و مؤثرتر است. لذا دربين حوزه‌هاي متنوع در اقتصاد، محورهاي مهم يادشده انتخاب شده‌اند.

اهميت حوزه‌هاي يادشده علاوه برصراحت متون علمي و سياست اقتصاد، مبتني بر وضعيت اقتصاد ايران است. اهميت و نقش «يارانه‌ها و ماليات» در ادبيات اقتصادي بر كسي پوشيده‌نيست. از جنبه اقتصاد خرد، بخش‌عمومي و رفاه، يارانه و ماليات كه دو روي يك سكه هستند، هم بر تخصيص و هدايت منابع و به‌تبع آن رشد توليد و ثروت اثر بي‌بديل دارند وهم‌اينكه مهمترين ابزار براي تعديل وتوزيع عادلانه ثروت و درآمد در جامعه هستند.

از منظر اقتصاد كلان نيز ترديدي بر جايگاه اين دو، در سياست مالي و بودجه دولت نيست. اينكه امروز يارانه پنهان و آشكار انرژي بيشتر از بودجه عمومي كشور است و يا اينكه در بهترين شرايط ما نتوانسته‌ايم بيش از هشت درصد توليد ناخالص داخلي را از طريق ماليات جمع‌آوري كنيم (كه كمتر از يك سوم كشورهاي مشابه است) و با اين همه فرصت از دست رفته ، دست‌آوردهاي اقتصادي در عرصه رشد و توزيع درآمد را متناسب با ظرفيت‌ هاي كشور نمي‌دانيم ، كارگروه تحولات اقتصادي را به اين‌جمع‌بندي رساند كه هدفمندي يارانه‌ها وكارآمدي نظام مالياتي را در اولويت قرار دهد.

انتخاب گمرك هم بر اين معيار بوده است استحضار دارند كه گمرك در واقع ماليات بر واردات است با ايـن اضافه كه پنجـره صــــادرات و واردات و دالان رسمي آمد و شد كالا با جهان خارج و تجارت بين‌المللي است و از طرفي چرخه نظام ماليات‌ستاني بدون تحول در نظام گمركي ابتر است.

اهميت پول و بانكداري و به‌تبع آن، انتخاب حوزه‌هــاي «بانكي» و «ارزشگذاري پول ملي» نيز روشن است.

اين تشبيه نزد حضرتعالي و اعضاي محترم كميسيون و نمايندگان خبير مردم آشنا است كه پول و گردش پول در اقتصاد مشابه خون و گردش خون در بدن است. جريان منظم و سالم پول دراقتصاد مشابه جريان منظم و سالم خون در تن است، تمايز بازار و احكام پول و بانكداري در اقتصاد اسلامي معطوف به‌اين حقيقت است.

نظم احكام ويژه و متعالي بانكداري‌اسلامي و تأسيس عالمانه قانون بانكداري اسلامي در بدون پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران، خود شاهد اين مدعاست. كارگروه تحولات اقتصادي با دريافت گزارشات دقيق كارشناسي وآگاهي و تحليل از سطح كارآمدي، شفافيت و عدالت در چگونگي جذب و تخصيص فرصت‌ها و منابع پولي و بانكي و با درنظرگرفتن معيارهايي چون تركيب وام‌ هاي خرد و كلان، نسبت وصولي‌ ها ، لاوصولي ‌ها و معوقات ، كارآيي و هزينه مبادلات بانكي و كيفيت خدمات بانكداري، تحول در نظام بانكي را چون «ماليات» و «يارانه» امري فرابخشي و داراي اهميت بالايي يافت و در كنار آن «ارزشگذاري پول‌ملي» كه بعد تكميلي بانكداري داخلي و مؤلفه مهم در تنظيم تجارت و ماليه بين‌الملل و به ‌طور خالص ماليه عمومي (بودجه‌بندي و برنامه‌ريزي) در اقتصاد ايران است را در دستور كار قرارداد.

بي‌شك تحول در حوزه «پول و بانك» در سطح خرد و كلان اقتصادي در پيوند با تحول در حوزه «يارانه ‌(قيمت) و ماليات» ، مي‌تواند محرك‌ها و مشوق‌هاي قوي براي تحول در اقتصادايران را فراهم‌آورده و راه را براي نيل به‌اهداف سند چشم‌انداز هموار سازد.

انتخاب حوزه «توزيع‌كالاها و خدمات» به‌عنوان‌يكي‌ازمحورهاي هفت‌گانه تحولات‌اقتصادي، هم‌به‌پيشرفت‌هــاي اخير در عرصه‌هايي چــون مديريت زنجيره تأمين و پشتيباني و هم به بالابودن هزينه‌هاي اين بخش در اقتصاد ايران برمي‌گردد. مطالعه تجربه كشورهاي مختلف نشـــان مي‌دهد كه بخش عمــده‌اي از رقابت‌مندي و كارايي و بهــره‌وري اقتصـادهـــا مرهـــون رفع كاستي‌هاي زنجيره تأمين و تحولات نوين در عرصه توزيع كالاها و خدمات است. تنظيم بازار و پيشگيري از نوسانات شديد به‌جز از طريق مديريت نوين توزيع امكان‌پذير نيست و كاهش فاصله بهاي توليدكننده و بهاي مصرف‌كننده به‌ميزان قابل‌توجهي مستلزم تحول در نظام توزيع كالاها و خدمات است.

نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي كه از مناطق مختلف كشور هستند ، به‌ خوبي اين فاصله را در بين بهاي محصولات توليدي در مناطق‌شان و بهاي آنها در كانونهاي مصرف مي‌شناسند و همين شناخت مبناي انتخاب بوده است.

انتخاب «بهره‌وري» به‌عنوان يكي از حوزه‌هاي تحول اقتصادي نيز با درك تفاوت ماهيت‌آن باساير حوزه‌ها انجام شده‌است. مطالعات ومباحث كارشناسي حكايت از آن داشت كه‌بهره‌وري به‌رغم آنكه موتور و جوهر اصلي رشد اقتصادي است، در لابلاي احكام متعدد و متنوع وريز و درشت برنامه‌هاي توسعه كشور مهجور مانده است و اگرچه جهت‌گيري است كه بايددر همه برنامه‌هاي تحول دنبال شود ولي مي‌طلبد كــه مستقيم موردخطاب قرارگيرد و در عين حال به‌جاي احكام كلي، با رويكرد پروژه محور در حوزه‌هاي بااهميتي چون «بودجه و بهره‌وري»، «دستمزد و بهره‌وري» و... دنبال شود.

تأكيد براين است كه سالم‌سازي وپايدارسازي بودجه‌ريزي دركشور، علاوه بر اصلاح طرف درآمدي چون اصلاح ماليات‌ ها ، كاهش وابستگي به‌درآمدهاي نفتي و... ، مستلزم بهره‌وري در بكارگيري منابع وبه‌عبارتي درطرف هزينه است و يا اينكه شكستن مارپيچ «تورم – هزينه – مزد» تنها با رويكرد ارتقاي بهره‌وري ممكن است.

با توضيحات فوق نظام‌هاي هفت‌گانه با منطق و معيارهايي چون : پذيرش كارآمدي رويكرد برنامه‌ريزي بر مبناي حوزه‌هاي كليدي‌وگزينش‌حوزه‌ها براساس مباني‌علمي‌وواقعيت‌هاي تجربي اقتصاد ايران در يك چارچوب منسجم و مرتبط انجام شده است.

3 ـ نظام برنامه‌ريزي كشور طي چند دهه به‌نظام برنامه‌ريزي جامع گرايش واسناد وقوانين برنامه‌هاي توسعه كه درجاي خود محصول باارزشي ازتفكر و مطالعه خبرگان است، به‌متون كلي ولي با ماهيت كمتر كاربردي از احكام تبديل شده است.

البته علم برنامه‌ريزي توسعه راه‌گذر از برنامه‌هاي جامع به‌برنامه‌هاي عملياتي را بازكرده است كه همانا احصاي هسته‌هاي برنامه‌هاي جامع است. بابررسي برنامه‌چهارم توسعه، موضوعاتي چون «افزايش بهره‌وري» كه قرار است رشد 2.5 واحد درصد (از هشت درصد) هدف را تأمين كند، «هدفمندكردن يارانه» و ...، به‌عنوان موضوعات طرح تحولات اقتصادي انتخاب شدند، بدين‌ترتيب نسبت طرح تحولات اقتصادي با برنامه چهارم را مي‌توان نسبت هسته‌هاي يك برنامه با پيكره كلي آن تعبير كرد.

4 ـ‌ از ويژگي‌هاي ديگر طرح تحولات اقتصادي، رويكرد پروژه محوري آن است بدين‌معني كه در زير هر عنوان يا موضوع ‌هفتگانه ، پروژه‌هاي معيني ‌تعريف شده‌اند وهرپروژه داراي جدول زماني (CPM) معين است. كه توفيق ارائه بيشتر آنها در كميسيون ويژه طرح تحولات اقتصادي حاصل شد.

5 ـ هماهنگي وهم‌افزايي در انتخاب محورهاي هفتگانه طرح تحولات اقتصادي يك اصل بوده است ولي درعين حال، كارگروه تحولات اقتصادي نيز با جمع‌بندي كميسيون ويژه اشتراك‌نظر دارند كه برخي از موضوعات از اهميت وافري برخوردارند كه نمونه بارز آن هدفمندكردن يارانه‌ها است‌كه بيشترجلسات كميسيون ويژه به‌درستي صرف آن شد.

به‌همين‌دليل نيز تدوين «لايحه هدفمندسازي يارانه‌ها» در ترتيبات طرح تحولات اقتصادي در اولويت قرار گرفت كه اگرچه هنوز به‌طور رسمي تقديم مجلس نشده است، ليكن در دو نسخه اوليه تقديم داشته‌ام كه موارد زير را معروض مي‌دارم :

5 ـ 1 ـ بر اصل و ضرورت هدفمندساختن يارانه‌ها اجماع بسيار بالا و بي‌نظيري فراهم آمده است. كارايي و عدالت، طلب مي‌كند كه به‌جاي پرداخت يارانه‌هاي همگاني و قيمتي كه هم قيمت‌هاي نسبي به‌عنوان راهنماي سرمايه‌گذاري ، توليد و مصرف را دچار اخلال مي‌كند و هم به ‌جاي گروه‌ هاي آسيب‌پذير ، گروه‌هاي برخوردار را بيشتر بهره‌مند سازد، يارانه‌ هاي هدفمند را جايگزين سازيم. اين امر پيام اصلي لايحه و به‌بياني طرح تحولات اقتصادي در حوزه اصلاح نظــــام يارانه‌ها است. دراين راستا هزاران ساعت وقت صرف مباحث دقيق و ريز كارشناسي و تدوين مدل‌هاي محاسباتي شد.

مدل‌هاي متنوعي چون برنامه‌ريزي مالي(FP) كه بسيار كاملتر از مدل‌هايي چون جدول داده ـ ستانده (IO) كه تاكنون درايران بكارگرفته شده، هستند و مدل محاسبات عمومي (CGE)، اجرا شدند كه پيشرفته‌ترين مدل‌هايي به‌شمار مي‌روند كه در پيشروترين محافل آكادميك و سياستگذاري اقتصاد از آنها استفاده مي‌شود. اين مدل‌ها اگرچه هنوز براي ارزيابي و پيش‌بيني دقيق رفتار پيچيده انساني كاستي‌ها و محدوديت‌هايي دارند، ليكن جايگزين تكنيكي نداشته و قطعاً با برآوردهاي سرانگشتي هم قابل مقايسه نيستند.

راه اصولي براي افزايش اطمينان، ازيك طرف دست‌يازيدن به‌قدرت وانعطاف ذهن‌بشري و ديگري برنامه‌ريزي براي مديريت تبعات نامطلوب شناخته شده است. بدين‌ترتيب ضمن اينكه تلاش‌گراني از سوي كارشناسان براي بهترين استفاده از پيشرفته‌ترين ابزارهاي كمي به‌عمل‌آمد، از تجربيات و اشراف انباشته كارشناسي نيز استفاده وتقديم شد. البته همچنان امكان و آمادگي بحث و فحص فراهم است.

5 ـ 2 ـ گذر از نظام همگاني و قيمتي يارانه به يك نظام هدفمند، يك شبه ولو ممكن، اما مخاطره‌آميز است والبته، نتيجه‌تدريج وحركت كورمال، كورمال نيزچيزي‌چون «نادر و معدوم» است، لذا اصلاحات مرحله‌اي ولي درافق زماني معين(سه‌ساله) درلايحه پيشنهاد شده است. سرعت اصلاحات و زمان آن بايد به‌گونه‌اي باشد كه هم‌انگيزه اصلاح ساختارها ورفتارها را فراهم‌كند و هم فرصت معقولي براي تعديل آنها را بدهد.

5 ـ 3 ـ اصول كلي درعلم اقتصاد هنگامي كه ماهيت سياست به‌خود مي‌گيرند حسب موضوع، فروعي را طلب مي‌كنند. اين امر در حيطه هدفمندسازي يارانه‌ها نيز مصداق‌دارد، لذا پيشنهاد كارگروه تحولات اقتصاد درخصوص اصلاح يارانه‌ها و قيمت‌ها، باتوجه به ماهيت كالا و مواردي چون امكان تميز كاربردها واعمال تبعيض قيمت، به‌تناسب ارائه شده است، اگرچه همانگونه كه ذكر شد اين امر با حفظ جهت‌گيري اصلي يعني اصلاح قيمت‌ها و هدفمند ساختن يارانه‌ها پيشنهاد شده است.

5 ـ‌ 4 ـ هدفمندسازي‌يارانه‌ها،مزاياوترجيحات‌فراوان‌وغالبي‌دارد ليكن‌مديريت‌وتعديل‌تبعات آن نيز ضـــرورت دارد. اين‌امـر مستلزم آگاهي ازحوزه اثرگذاري است. مطالعـــات كارشناسي كارگروه تحولات اقتصادي نشان مي‌دهد كه مصرف‌كنندگان، توليدكنندگان و دولت ازاين سياست اثر مي‌پذيرند لذا درلايحه هم براي جبران اين گروه‌ها و هم براي اصلاح ساختارها، احكام روشني درج شده است.

5 ـ 5 ـ در لايحه ‌نظام مالي روشني پيشنهاد شده است. مبناي اين پيشنهاد شكل‌گيري صندوقي است كه بتواند از بودجه دولت منفك و درآينده به‌صندوق توسعه تبديل شود، طبعاً منابع حاصل از اصلاح قيمت منابع طبيعي يارانه‌اي در افق اصلاحات اقتصادي بايد صرف توانمندسازي و پايدارسازي اصيل‌ترين ثروت بشري يعني سرمايه و توسعه انساني شود.

6 ـ‌ همان‌گونه ‌كه استحضار دارند و معروض شد، طرح تحولات اقتصادي داراي‌پروژه‌هاي معيني است كه درعين دارابودن زمانبندي داخلي، دربسياري موارد دربردارنده ترتيب منطقي با ساير پروژه‌ها است. به‌طور مثال درحوزه هدفمندكردن يارانه، پروژه شناسايي كه از نيازهاي آماري كشور و داراي تكليف معين درقوانيني چون قانون تشكيل ساختار وزارت رفاه و تأمين اجتماعي است، در دستور كارقرارگرفت.

مطلوب آن است كه شناسايي مبتني بر پايگاه‌هاي اطلاعاتي و يك نظام اطلاعاتي يكپارچه صورت گيرد و طبعاً كاستي‌ها با خوداظهاري برطرف شود. ليكن نتيجه مجموع مطالعات و بررسي‌هاي كارشناسي آن شد كه مبناي كار يك طرح آمارگيري به روش خوداظهاري قرار گيرد و در عين حال با استفاده از پايگاه‌هاي اطلاعاتي كشور راستي‌آزمايي انجام شود.

طرح آمارگيري مورداستقبال مردم عزيز قرار گرفت و 90 درصد خانوارهاي ايراني برگ‌هاي خوداظهاري را تكميل كردند و هم‌اكنون بخشي از پردازش اطلاعات نيز انجام شده است. راستي‌آزمايي‌ها نيز در حال انجام است، به‌طور مثال راستي‌آزمايي انجام شده براساس كد ملي با پايگاه ثبت احوال، حكايت از صحت 99.5 درصدي فيلدهاي اطلاعاتي ثبتي است. ضمن اينكه انجام راستي‌آزمايي با پايگاه‌هاي اطلاعات خانوارهاي ايراني، سامانه سوخت، ... نيز در حال انجام است. كار مشابهي در خصوص شناسه كالاها در راستاي طرح توزيع نيز به‌انجام رسيده است.

7 ـ در خاتمه ضمن تشكر مجدد و سپاس فراوان از حسن‌تدبير، حسن‌ظن و حسن‌مديريت نمايندگان محترم مردم و كميسيون ويژه طرح تحولات اقتصادي، به‌استحضار مي‌رساند علاوه بر ارايه لايحه هدفمندسازي يارانه‌ها به مجلس شوراي اسلامي، سياست‌هاي اجرايي مرتبط با طرح تحولات اقتصادي چون برنامه‌هاي اجرايي اطلاع‌رساني، تنظيم بازار، مديريت توليد و حمل و نقل ... تدوين مي‌شود كه مكمل لايحه هدفمندكردن يارانه‌ها خواهند شد و اميدوارم دراين راستا نيز از فيض وجود نمايندگان محترم بهره‌مند شويم و با تفاهم و همدلي و هماهنگي هرچه بيشتر اجماع حاصله را تحكيم بخشيده، مزاياي طرح را افزوده و با مديريت و مهندسي انتظارات تبعات آن را مديريت كنيم.

ان‌شاء ا... در پيشگاه خداوند بزرگ، مردم شريف و رهبر عزيز و فرزانه سربلند شويم.

سيدشمس‌الدين حسيني
وزير امور اقتصادي و دارايي
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن