محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846338213
/كامل/وزير دفاع: رسيدن به چشمانداز ٢٠ ساله نيازمند هوشمندي امنيتي است آييننامه ارتباط صنعت دفاعي و دانشگاهها ابلاغ شده است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كامل/وزير دفاع: رسيدن به چشمانداز ٢٠ ساله نيازمند هوشمندي امنيتي است آييننامه ارتباط صنعت دفاعي و دانشگاهها ابلاغ شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
« رسيدن به چشمانداز بيستساله نيازمند هوشمندي امنيتي است كه به توسعه توانمنديها و قابليتهايي در تمام نيروهاي مسلح به ويژه وزارت دفاع، منجر شود.»
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار در دومين جشنواره علوم و تحقيقات و فناوري دفاعي كه صبح روز سهشنبه آغاز شد، در بخشي از سخنانش به فرازي از فرمايشات مقام معظم رهبري درباره رابطه علم و قدرت اشاره كرد و افزود: توجه و دقت در فرمايشات فرماندهي معظم كل قوا ضمن اين كه تشويقي بسيار عالي براي تحقيقات نيروهاي مسلح بوده و فرصتي استثنايي براي حل بسياري از مشكلات در پناه رويكرد قوي به تحقيقات نو به وجود آورده است ، حاوي چند نكته بسيار مهم و ارزنده است كه ميتوان بر اساس آن يكي ديگر از اصول اساسي راهبرد كلان دفاعي جمهوري اسلامي ايران را مشخص كرد.
وي با بيان اين كه توليد قدرت در معناي زايش علوم جديد، اقتدارآفرين و ذلتسوز است، اظهار كرد: امروز يكي از پايههاي اساسي اقتدار و ايجاد ظرفيت توسعه، كسب توانمندي فناورانه است و از آنجا كه تحقيق و توليد علم به عنوان يكي از اصيل ترين و اساسيترين شيوههاي كسب فناوري مطرح است، ميتوان نتيجه گرفت موضوع علم و فناوري يكي از تكيهگاههاي اصلي قدرت هر دولت در حوزه سياسي ، نظامي، امنيتي ، اقتصادي و فرهنگي محسوب ميشود و هر كشوري كه اين اقتدار را به دست آورد ميتواند استقلال و امنيت خود را حفظ و آقايي كند، وگرنه بايد ذلت و بردگي را تحمل كند.
نجار ادامه داد: لذا ميتوان گفت جهان متحول امروز صحنه رقابت شديدي ميان قدرتمندان زورمداري است كه تا كنون بر عرصه علم و فناوري مسلط بودهاند و از اين طريق ساير كشورها را به استثمار ميكشيدند و كشورهاي مستقلي كه به دنبال هويت ، ارزشها و كسب قدرت مشروع و حفظ استقلال خود هستند. در يك طرف دولت بيگانه از اخلاق و معنويت و بياعتنا به حقوق بينالملل مانند آمريكا قرار دارد كه چون به ابزار علم و فناوري مجهز است، به خود حق ميدهد تا در سطح بينالملل مداخله و زورگويي كند، ولي از سوي ديگر كشورهاي مستقل همچون نظام اسلامي هستند كه به بركت انقلاب نقطه عطفي در حيات مادي و معنوي ايران و جهان و به دنبال احياي هويت علمي و معنوي خود بودهاند و اين درست نقطه اختلاف اين دو جريان محسوب ميشود.
وزير دفاع در ادامه گفت: آنها به خوبي دريافتهاند در صورت رشد بصيرت علمي و دستيابي ايران به عرصههاي كشف نشده ، نگاه جهان به بخش ديگري از دنيا كه واجد اخلاق انساني است، معطوف خواهد شد و اين امر امپراطوري قدرتمند و تك بعدي آمريكا را با چالش جدي روبرو خواهد ساخت. دلهره آنها ناشي از ايجاد خودباوري و غرور ملي ناشي از رشد علمي در داخل كشورها و در نتيجه بيداري اسلامي است كه نتيجه آن هم قدرتيابي جهان اسلام است كه البته نشانههاي آن امروز پديدار شده است.
وي با تاكيد بر تلاش استكبار جهاني براي متوقفكردن رشد ايران تصريح كرد: استكبار جهاني تمام توانش را پس از انقلاب تا به امروز بر اين امر معطوف داشته تا اين جريان و آثار آن را متوقف سازد و در اين راه از هر نوع ابزاري اعم از جنگ، تحريم و توان سازمانهاي بينالمللي بهره گرفته است، اما در عمل با نتيجه معكوس روبرو شدهاند؛ به نحوي كه امروز شاهد شكست تابلوي شكستناپذيري ارتش اسرائيل و قدرتمندشدن مقاومت حزبالله، مقاومت فلسطين و عراق هستيم و شاهد شكست آمريكا و صهيونيسم در اهداف از پيش تعيينشده و سقوط آن چه تحت عنوان زايش خاورميانه جديد از آن ياد ميكردند. آنها امروز به نقطهاي رسيدهاند كه همگان اعتراف به قدرت جمهوري اسلامي ايران دارند و نظريهپردازان و عقلاي آمريكا پيشنهاد پذيرش ايران جديد و قدرتمند را ارائه ميكنند.
نجار اضافه كرد: امروز به نقطهاي رسيدهايم كه ميتوان شاهد پيش لرزههاي فروپاشي ليبراليسم و سرمايهداري در غرب بود. امروز به اين درك واحد رسيدهاند كه آمريكا عامل اصلي ناامني در منطقه خاورميانه است و ملتها اين امر را متوجه شدهاند و به همين دليل است كه هر يك از مسوولان امريكايي به هر كشوري ميرود با اعتراض گسترده روبرو ميشود و تنفر از اين كشور به اوج خود رسيده است و اين يعني انزوا و فروريختن هيمنه و ابهت يك ابرقدرت، اما در مقابل، ايران اسلامي در ميان مردم منطقه عزتمند و افتخارآفرين است و الگويي مثالزدني محسوب ميشود؛ به همين دليل هم نبايد الگوي ما در توسعه علم و فناوري لزوما غربي باشد. بنا به تصريح مقام معظم رهبري ما خود ميتوانيم و بايد پيشرفت را با الگوي اسلامي و ايراني پيدا كنيم و اين براي ما حياتي است.
وي همچنين خاطرنشان كرد: الگوهاي غربي شايد موفق بوده است، اما در شرايط غرب و براي غرب، نه براي ما. ضمن آن كه معتقدم آنها كاملا ناموفق بودهاند. درست است آنها امروز به عنوان مالكان علم دنيا مطرح هستند و بشريت را دچار فاجعه كردهاند، اما پيشرفت آنها امروز موجب رنج همه دنيا شده است و به جز كشورهاي اندك و انگشتشماري در دنيا ، ملتهاي ديگر را دچار اسارت ، تحقير و استعمار كردهاند و جنگها را شعلهور ساختهاند. در داخل خودشان هم اخلاق فاسد و دوري از معنويت، فحشا ، فساد و ويراني خانوادهها رواج پيدا كرده است؛ پس موفق نبودهاند و نبايد الگويي براي ما در جهت توسعه علم و فناوري باشند. ما بايد زايش علم را بر اساس مباني نظري و فلسفي اسلام و مباني انسانشناختي اسلام و با تكيه بر ذهن خلاق ايراني استوار كنيم و در اين صورت است كه بنا به فرمايش فرماندهي معظم كل قوا اين حركت به صورت انگيزهاي عام امري مقدس و يك عبادت تلقي ميشود.
نجار افزود: اين روند قابليت ايجاد جهش يا انقلاب و دستيابي به راههاي ميانبر را دارد و در ادامه ميتواند به فناوريهاي انقلابي ختم و نهايتا به فرآيندها و محصولات بينظير در جهان منجر شود. با پيگيري فناوري آينده به جاي انتظار آينده ، آيندهسازي ميكنيم؛ بنابراين در ميدان اين رقابت كسي برنده است كه از طريق پژوهش ، تحقيق و تفكر چيزهايي را ببيند كه ديگران نديدهاند و به چيزهايي بينديشند كه ديگران نينديشيدهاند و آثار بينش و انديشه خويش را در محصول خويش بروز و ظهور دهد و اين همان نوآوري است.
وي در عين حال خاطرنشان كرد : البته بايد توجه داشت نوآوري نيز نميتواند به تنهايي مثمر آثار مثبت باشد. گاه نوآوري مي تواند بسيار زيانبار و خطرناك باشد؛ از اين رو ميگويند نوآوري مطلق امري مفيد و سازنده نيست بلكه در كنار شكوفايي است كه نوآوري امري پسنديده و مفيد ارزيابي ميشود؛ زيرا شكوفايي به معناي آزادسازي و بهرهگيري از همه سرمايهها، نيروها و توان فردي يا جمعي در راستاي اهدافي از پيش تعيين شده است. به تعبير ديگر تنها آن نوآورياي براي تمدنها و ملتها مفيد و سازنده است كه بر اساس اصول ارزشي و فرهنگي باشد؛ زيرا جوامع بر اساس اين اصول شكل گرفتهاند كه خاستگاه آنها عقل مستقل، عقلانيت جمعي و اصول ارزشي آن است.
وزير دفاع بر ارزشي بودن نوآوري تاكيد كرد و افزود: اگر چنين نباشد نميتوان از آن به عنوان نوآوري مثبت ياد كرد. امروز قدرتهاي سلطهگر از همين زاويه به انحطاط و كجروي رفتهاند. آنها از توسعه نامتعارف فناوريهاي جديد براي تسليح نظامي بيرويه خود استفاده كردهاند و از اين طريق به استثمارگري و كسب امتيازهاي اقتصادي و سياسي ميپردازند. از ديدگاه علمي خطر هنگامي رخ مينماياند كه به كارگيري نوآوريها بدون توجه به اهداف و آثار آنها به عنوان موضوع اصلي درآيد و به همين دليل است كه مقام معظم رهبري نوآوري و شكوفايي را در كنار هم مطرح و از آن به عنوان الزامات امروز ما ياد مي كنند و با توجه به همين اهميت ، امسال را با نام سال نوآوري و شكوفايي نامگذاري كردهاند.
نجار گفت: اين نوآوري و شكوفايي به طور يقين در سايه خلاقيت است كه عينيت مييابد؛ از اين رو بايد آن را پيشفرض نوآوري و شكوفايي قرار داد. در ريشه هر نوآوري يك فكر خلاق پنهان است و لذا خلاقيت عنصر اصلي قدرت محسوب مي شود؛ پس ميتوان گفت خلاقيت، نوآوري و شكوفايي راه ميانبري است براي دستيابي به علوم ، فناوريها و سامانههاي كارآمد دفاعي كه با ابتكار و شكفتن مرزهاي دانش و فناوري ممكن خواهد بود.
وزير دفاع، در ادامه، نوآوري و شكوفايي در عرصه دفاع را مستلزم هوشمندي امنيتي دانست و افزود: نگاهي به تدابير معظم له و چشمانداز بيست ساله كشور نشان ميدهد كشور ما همسو با تحولات جهاني، روندي را در افق 20 ساله برگزيده است تا در سال 1404 هجري شمسي به كشوري توسعهيافته و داراي جايگاه اول اقتصادي ، علمي و فناوري در سطح منطقه توام با حفظ هويت اسلامي و انقلابي و الهامبخش در جهان اسلام همراه با تعامل سازنده و موثر در روابط بينالملل تبديل شود و از بعد امنيت ملي بايد كشوري امن ، مستقل و مقتدر ، مبتني بر نظام دفاعي داراي بازدارندگي همهجانبه، شكل گيرد.
وي رسيدن به چنين چشماندازي را نيازمند هوشمندي امنيتي دانست و تصريح كرد: اين هوشمندي امنيتي بايد به توسعه توانمندي ها و قابليتهايي در تمامي نيروهاي مسلح به ويژه در وزارت دفاع منجر شود كه در راستاي افزايش اقتدار دفاعي كشور و حركت به سمت دفع تهديدات امنيتي ، منطقهاي و جهاني و شكلگيري يك فضاي امنيتي پايدار و قابل پيشبيني در جهت تامين منافع ملي باشد و اين امر در سايه تحقيقات دفاعي و گسترش اطلاعات امكانپذير خواهد بود.
نجار با بيان اين كه وزارت دفاع بايد به دو ابزار واحدهاي تحقيقاتي و اطلاعات مجهز شود، افزود: هوشمندي امنيتي ايجاب ميكند تا بخشهاي دفاعي به سازمانهاي دانشبنيان مبدل شوند كه تحقق چنين چشماندازي نيازمند بهرهگيري مديريت كلان دفاعي كشور از بهترين اطلاعات، تحليلها ، افكار ، ايدهها و دانش جهاني و ملي و اتخاذ تصميمات و انجام سياستگذاريهاي بهينه است و قطعا يكي از ساز و كارهاي اصلي چنين امري ، كانونهاي تفكر و فعالسازي مراكز مطالعاتي است كه ميتواند ضمن بهرهگيري از افكار و ايدههاي مختلف ، نقش مناسبي در سياستپژوهي و تصميمسازي ايفا كند.
وي اضافه كرد: با توجه به دو اصل اساسي راهبرد كلان دفاعي يعني دفاع همهجانبه و به كارگيري نيروهاي عظيم مردمي در تمام عرصهها ، ميتوان سومين اصل مهم اساسي در راهبرد دفاعي كلان كشور را توليد قدرت هوشمند دانست، اما براي اجراي اين امر دو نكته را بايد مورد توجه قرار داد؛ اول نقش مديريت دانش در حوزه صنايع دفاعي در شرايط متحول جهاني و دوم ارتباط وثيق و هدفمند بين دانشگاهها و صنايع دفاعي.
وزير دفاع در تشريح نقش مديريت دانش در حوزه صنايع دفاعي گفت: دگرگوني و تغيير ماهيت جنگهاي دوران اخير و گستردگي ماموريتهاي حوزه دفاع كه در برگيرنده مباحث تخصصي رزمي عملياتي و شيوهها و شگردهاي آفندي و پدافندي است و همچنين طيف گستردهاي از فعاليتهاي خدماتي و پشتيباني نظير سيستمهاي مالي، اداري و غيره در كنار بخش تحقيقات و توليد نظامي است، زمينه منحصر به فردي براي نقشآفريني مديريت دانش فراهم كرده است.
نجار تاكيد كرد: مديريت دانش ميتواند با يكپارچهسازي سرمايههاي دانشي صنعت دفاعي در بخشهاي مختلف و تاثيرگذاري مستقيم بر مفاهيمي مانند مشتريمداري ، يادگيري سازماني ، خلاقيت ، تصميمگيري دقيق و هوشمندانه با طراحي فرآيندها تبديل دانش ضمني به دانش صريح و همچنين توليد دانش جديد ، زمينه ارتقاي سطح فعاليتها و در نهايت افزايش توان دفاعي را به همراه داشته باشد. بايد توجه كرد كه اهميت داراييهاي فكري و دانش در ايجاد و خلق فناوريهاي جديد و نيز در ايجاد مزيت رقابتي در سطح نيروهاي مسلح با توجه به وظيفه خطيري كه اين نيروها در دفاع از مرز و بوم اسلامي دارند، به مراتب بيشتر است.
وي افزود: به همين دليل فرماندهي كل قوا هم از منظر ديني و هم از منظر ضرورت تاريخي امروز كشور و جامعه اسلامي بر اين امر تاكيد فراوان دارد كه مديريت دانش ضرورت سازمانهاي دانشي دفاعي از جمله نيروهاي مسلح است، به همين دليل توسعه يك راهبرد مناسب با اهدافي نظير بررسي جهتدار ادبيات مديريت دانش ، شناخت مولفههاي كليدي مديريت دانش در نيروهاي مسلح، شناخت چالشها و مشكلات نيروهاي مسلح در حوزه مديريت دانش و سرمايههاي فكري و دانشي و پيشنهاد راهبردي دانشي نيروهاي مسلح به منظور برونرفت از چالشها و ميل به اهداف سازماني كه بتوان در قالب آن روحيه همكاري علمي دانشي را در بين نيروهاي دانش به گونهاي برانگيخت تا با تسهيم دانش خود و كسب دانشهاي جديد خلاقيت و نوآوري را بر آنها زنده نگه دارد، ضرورتي بديهي تلقي ميشود.
وزير دفاع همچنين درباره ارتباط وثيق و هدفمند بين دانشگاهها و صنايع دفاعي اظهار كرد: مسلما در پيشبرد اهداف عالي علمي و فناوري در حوزه صنايع دفاعي، براي رسيدن به اهداف توليد قدرت هوشمند ، نيازمند ارتباط وثيق و هدفمند بين صنايع دفاعي و سازمانهايي هستيم كه بايد احتياجات مادي و معنوي مورد نياز خانواده نيروهاي مسلح را توليد و تامين كنند و از طرفي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي كشور مجري پيشرفتهاي علمي هستند كه در اين بين نقش مراكز تحقيقاتي از آن جهت كه واسط صنعت و دانشگاه بودهاند حائز اهميت است.
نجار تاكيد كرد: بايد در اين جهت تلاش كرد تا با ارتباط بين صنعت دفاعي و تمام دانشگاههاي صنعتي در جهت دستيابي به دانش در ذهن نخبگان علمي اقدام كرد. به لطف خدا آييننامه نحوه مشاركت و ارتباط صنعت دفاعي و دانشگاههاي كشور توسط ستاد كل نيروهاي مسلح تهيه و ابلاغ شده است. ما با تاكيد و باور اين كه قطبهاي اصلي كشنده علم و فناوري در بخش دفاع شكل ميگيرد و با تكيه بر سه اصل اساسي در راهبرد كلان دفاعي، برنامهريزي راهبردي وزارت دفاع را تبيين كردهايم.
به گزارش ايسنا، وزير دفاع در ادامه به برگزاري دومين جشنواره علوم ، تحقيقات و فناوري دفاعي اشاره كرد و گفت: جشنواره علوم تحقيقات و فناوري دفاعي فرصتي براي ارزيابي است و به عنوان مشوق در نظام بازخوردي تحقق اهداف و رويكردها طراحي شده است. در يك نگاه كلي و اساسي به وضعيت جشنوارههاي ملي مشاهده ميشود كه اين جشنوارهها علي رغم موفقيت بخش دفاع ، پاسخگوي نياز اين بخش نيست و محدوديتهاي امنيتي ، تفاوت معيارها و نظامهاي ارزيابي و پوشش ندادن كامل فعاليتهاي تحقيقات دفاعي از اموري است كه ضرورت برگزاري اين جشنواره را ايجاد كرده است و تاييد فرماندهي معظم كل قوا در اجراي جشنواره مستقل در بخش دفاع شرايط را براي برگزاري اين جشنواره فراهم كرده است.
وي درباره دستاوردهاي اين جشنواره نيز گفت: شناسايي و انتخاب محققان برتر در محورهاي مورد نظر جشنواره، ايجاد انگيزه و تلاش براي برتري در كليه بخشها ، شناسنامهداركردن طرحها و پروژهها و ايجاد قطبهاي تحقيقاتي ، مستندسازي نتايج و فرآيندهاي تحقيقاتي، توسعه دانش و فرهنگ تحقيق توسعه دفاعي با استفاده از روشهاي ترويجي موثر و كارآمد ، الگوسازي از برگزيدگان براي ترويج كارآمدي و اثربخشي در حوزه تحقيقات ، تشويق در به كارگيري و بهره برداري از ظرفيتهاي تحقيقاتي صنعتي كشور ، آشنايي جامعه علمي كشور نسبت به توان تحقيقات بخش دفاعي ، تكميل بانكهاي اطلاعاتي و توسعه مديريت دانش ، ايجاد همزايي از طريق توسعه شبكه همكاران در بخش دفاع و سطح ملي و حمايت از مالكيت معنوي به منظور حفظ و صيانت دستاوردهاي دانشي از دستاوردهاي مهم دومين جشنواره علوم تحقيقات و فناوري دفاعي محسوب مي شود.
نجار با بيان اين كه در اين جشنواره چهار محور محققان ، پروژهها ، مراكز تحقيقاتي و مكتوبات دانشي مورد ارزيابي قرار گرفته است، افزود: در اجراي اين جشنواره كه ما از آن به عنوان يك واقعيت مهم و اثرگذار در بخش دفاع و سطح ملي ياد ميكنيم و برگزاري مراسم امروز فقط بخشي از اين فرآيند است ، ساختار اجرايي منسجمي در سطوح مديريت عالي است و كارشناسي وزارت دفاع در همه سازمانهاي تابعه همكاري و مشاركت داشتهاند.
وزير دفاع در پايان از دستاندركاران برگزاري اين جشنواره و مهمانان كشوري و لشگري حاضر در آن تشكر و قدرداني كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]
-
گوناگون
پربازدیدترینها