محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830918748
نشست ايسنا با سازندگان «روزگار قريب»/٢/ عياري قرارنبود كارگرداني كند...مهديهاشمي انرژي در كار...ركورد ١١١برداشت...بودجهي«روزگار قريب»پولخورد سريالهاي ممتاز
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست ايسنا با سازندگان «روزگار قريب»/٢/ عياري قرارنبود كارگرداني كند...مهديهاشمي انرژي در كار...ركورد ١١١برداشت...بودجهي«روزگار قريب»پولخورد سريالهاي ممتاز
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
** بودجه «روزگار قريب» پول خورد ساخت سريالهاي ديگر
در ادامهي نشست سريال «روزگار قريب» با خبرگزاري دانشجويان ايران، حسن آقاكريمي، مدير توليد، سريال «روزگار قريب» در پاسخ به پرسشي دربارهي هزينهاي كه طي اين سالها صرف ساخت اين سريال شده است، ادعا كرد: «روزگار قريب» در زمرهي كم هزينهترين سريالهاي الف ويژه تلويزيون قرار ميگيرد؛ در حقيقت بودجه اين سريال، پولخورد بودجهي سريالهاي ممتاز سيما بوده است.
به گفته وي بودجه سريال «روزگار قريب» شايد در طول 6 سال به 3 ميليارد تومان هم نرسيد، اين در حالي است كه 5-6 برابر اين ميزان صرف ساخت سريالهايي ميشود كه در حال توليد و پخش هستند.
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا، آقاكريمي با تأكيد بر اينكه بودجه اختصاص يافته به «روزگار قريب» قابل توجيه است، در اينباره توضيح داد: واقعا كيفيت با پول به دست نميآيد و شايد با وقت بيشتر گذاشتن است كه كيفيت يك كار قابل قبول ميشود. البته اختصاص بودجه مناسب هم ضروري است، اما صرف هزينه بيشتر حتما به معناي كيفيت بالاي يك سريال نيست.
مدير توليد «روزگار قريب» سپس يادآور شد كه با توجه به برآوردهايي كه تلويزيون براي ساخت سريالها در نظر ميگيرد، ساخته كيانوش عياري زيرمتوسط برآورد شدهاست.
** جهان، خودت را با ما هماهنگ كن
در ادامهي نشست سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران با سازندگان سريال «روزگار قريب»، حسن آقاكريمي، مديرتوليد سريال «روزگار قريب» در پاسخ به اين پرسش كه وقتي كارگردان يك سريال تهيهكنندگي كار را هم برعهده دارد تا چه اندازه مسووليت مدير توليد بيشتر ميشود؟ گفت: يك بزرگي دربارهي بزرگي ديگر عبارت «جهان، خودت را با ما هماهنگ كن» را به كاربرد كه ما ابتدا باور نداشتيم؛ اما در طول اين مدت كه گذشت اين جمله به يك باور تبديل شد.
اين مدير توليد ادامه داد: شايد ما در روزمرهگي كاردشواري داشتيم، اما در مجموع نسبت به سريالهايي كه من در جريان توليد آن ها قرار گرفتهام، كار بسيار سادهاي بود.
آقاكريمي در پاسخ به اين پرسش كه نداشتن فيلمنامه چه مشكلاتي را در انتخاب لوكيشن و تعيين مسير توليد ايجاد ميكرد؟ گفت: با تمام دشواريها، كمتر بابت نداشتن فيلمنامه مشكل پيش آمد؛ يكي از دلايل اين مساله واقعا به دليل شخصيت دكتر قريب بود كه به هرحال شخصيت علمي شناخته شدهاي داشت و دليل ديگر خود آقاي عياري بود كه توانست تهيهكننده، يعني مركز سيما فيلم و بالطبع آن بقيه بخشها را با خود هماهنگ كند؛ در اين بين ما تنها نتوانستيم ساعت پخش را تغيير دهيم. اگر ساعت پخش را هم خود آقاي عياري مشخص ميكرد ديگر هيچ مشكلي نداشتيم.
آقاكريمي در ادامهي پاسخ به خبرنگاران ايسنا، حتي به محاسن نداشتن فيلمنامه اشاره كرد و گفت: يكي از محاسن نداشتن فيلمنامه اين بود كه ما چشماندازي نداشتيم و از پيش نميدانستيم بايد چه لوكيشنهايي را در نظر بگيريم؛ بنابراين از آن جا كه در كمترين فاصله زماني در جريان اين امر قرار ميگرفتيم، امكان فكركردن نبود و بايد در لحظه تصميم ميگرفتيم و لوكيشن را آماده ميكرديم؛ البته بخشي از اين مشكل بردوش همكاران ما در بخش صحنه و تداركات بود.
** حساسيت برروي سريالها علت پخش سريع «روزگار قريب»
مدير توليد «روزگار قريب» دربارهي شبكهاي كه در نهايت پخش اين سريال به آن سپرده شد، گفت: هم شبكه اول و هم شبكه سه، خواهان پخش «روزگار قريب» بودند؛ اما در مقعطي از سال گذشته اتفاقاتي افتاد و حساسيتهايي برروي سريالهاي تلويزيوني ايجاد شد؛ بنابراين باتوجه به پيشينهاي كه داشتند تصميم گرفتند سريال «روزگار قريب» را سريع به روي آنتن ببرند، البته زمانهايي را براي پخش به ما اعلام ميكردند، اما اتفاق نميافتاد. اما اين اواخر بهنظر ميرسيد براي مديران تلويزيون هم خيلي اجباري بود كه «روزگار قريب» به روي آنتن برود و اينكه چرا در نهايت شبكهي سه سيما انتخاب شد، خود من هم دليل آن را نميدانم.
مدير توليد سريال «روزگار قريب» دربارهي روند توليد اين سريال كه در ابتدا چشماندازي هم نداشت، گفت: اين سريال قرار بود درسال 81 در قالب 16 قسمت ساخته شود؛ طبيعتا با پيشرفت كار آقاي عياري متوجه شد كه اين 16 قسمت كافي نيست، پس تعداد به 22، 26، 32 و 36 قسمت رسيد و در هر مقطعي ما با درگيريهاي زيادي مواجه بوديم تا بودجه اضافه تامين شود؛ چرا كه بودجهي اوليهاي كه براي ما درنظر گرفته بودند با هزينههاي امروز، شايد كفاف سه قسمت از سريال را هم نميداد.
وي ادامه داد: آقاي عياري قرار نبود «روزگار قريب» را كارگرداني كند و فقط قرار بود تهيهكنندگي اين سريال را برعهده بگيرد؛ ولي زماني كه قرار شد كارگرداني سريال را هم انجام دهد، ما دعا، دعا كرديم كه ايشان از جيبشان پولي نگذارند كه البته با مساعدت سيما فيلم اين اتفاق هم نيفتاد.
*** نداشتن فيلمنامه و حضور منشي صحنه به عنوان دستيار تدوين
در ادامه اين نشست، شبنم عرفينژاد، منشي صحنه و دستيار تدوين سريال «روزگار قريب» كه پس از گذشت سالها و براي گرفتن تصاوير باقيمانده نقش دستيار كارگردان را هم داشت، درباره همكاري خود با اين پروژه خاطرنشان كرد: من از همان ابتدا به عنوان منشي صحنه با پروژه قرارداد بستم و از همان بدو امر آقاي عياري از من پرسيدند كه در تدوين هم كمك ميكني كه پاسخ من مثبت بود؛ اينكه من دستيار تدوين باشم از همان ابتدا مشخص بود، اما از آنجا كه ما فيلمنامهاي نداشتيم، برگههاي من چندان مشخص نبود و من بايد حتما خودم در هنگام تدوين حضور داشتم تا ميتوانستيم پلانها را به هم بچسبانيم.
وي ادامه داد: اينكه درحال حاضر من به عنوان دستيار كارگردان در كنار آقاي عياري حضور دارم موقتي است؛ وگرنه مدير برنامهريز و دستيار اول كارگردان اين پروژه آقاي سجادي بودند و من جسارت نميكنم جاي ايشان را بگيرم؛ دستياري من تنها دو هفته به طول انجاميد و آن هم به خاطر اين بود كه آقاي سجادي و سايرين سركارهاي ديگر بودند و مجبور بوديم كه اين صحنهها را بگيريم. ضمن اينكه من از ابتدا تنها به عنوان منشي صحنه، حضور نداشتم بلكه به عنوان دستيار هم كمك ميكردم.
** شكنجهاي ده ماهه براي عياري
در بخش ديگري از اين نشست، كيانوش عياري در پاسخ به پرسشي درباره اصرار وي بر آغاز پخش هرچه زودتر سريال «روزگار قريب» به رغم كمبود وقت و دشواريهايي كه در اين مدت پشت سر گذاشته است، گفت: اصرار من به اين دليل بود كه ميخواستم زودتر آزاد شوم. تمام وجود و تاروپود نه تنها من كه تمام بچهها، در چمبره «روزگار قريب» هست و ميخواستيم زودتر به زندگي عاديمان برسيم.
وي در عين حال گفت: اصرار من اين گونه نبود كه در حالي كه 28 آبانماه 86 تصويربرداري در رامسر به پايان رسيدهاست، از روز اول آذرماه سريال «روزگار قريب» به روي آنتن برود. اين مسأله براي من به يك شكنجه ده ماهه مبدل شد كه حقيقتا ميتوانست روي كيفيت هم تأثير منفي بگذارد.
** بخش اعظم روزگار قريب را نديدم
عياري افت كيفي به دليل كمبود وقت را بيشتر در بخش تدوين و صداگذاري دانست و گفت: موارد بسياري پيش آمد كه ما به دليل كمبود وقت فراموش ميكرديم فلان افكت يا ديالوگ كه مجددا دوبله كرده بوديم را روي تصوير بگذاريم؛ اينها كوچكترين و كم بهاترين مشكلاتي است كه پيش آمد. مشكل اصلي اين بود كه من از سيوشش قسمتي كه روي آنتن رفت شايد 7-8 قسمت را موفق شدم پيش از آنكه پخش شود، ببينيم و بدانم دستپختم چه از آب درآمدهاست.
اين كارگردان سينما و تلويزيون اظهار كرد: مهمترين مسأله اين است كه كارگردان يكبار بتواند فيلم را بدون آنكه كاري داشته باشد ببيند و مشكلات خيلي كلان و بارزش را برطرف كند. اما ما موفق نشديم بخش اعظم سريال «روزگار قريب» را ببينيم.
كيانوش عياري به ايسنا گفت: ما اغلب قسمتهاي «روزگار قريب» را همراه با ميليونها تماشاگر ميديديم و فرصت نميشد نسخه نهايي را پيش از رفتن روي آنتن ببينيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اشتباهات كلان و بارز اين سريال در تكرار روز بعد اصلاح كرده است؟ گفت: در مواردي تا جايي كه مقدور بود اينكار را ميكرديم؛ اما در نهايت فرصتي براي رفع مشكلات فيلم نداشتيم چراكه هرهفته، قسمت هفته بعد را آماده ميكرديم. هرچهقدر بيشتر براي رفع مشكلات قسمت تكراري وقت صرف ميكرديم، براي آمادهكردن قسمت هفته بعد، مصيبتمان بيشتر ميشد؛ بنابراين پذيرفتيم «روزگار قريب» با اين كيفيت پخش شود، اما خوشبختانه اين نارضايتيهايي كه در موردش صحبت ميكنيم در حداقلي است كه استانداردهاي مورد انتظار ما را چندان مخدوش نكرده است.
** ساخت 70 درصد لوكيشنها از پايه
در ادامه اين نشست محسن پناهي، كه به عنوان سومين طراح صحنه پس از فرهاد پارسي و فرهاد ويلكيجي با كيانوش عياري همكاري داشته است، در پاسخ به پرسشي درباره مشخصشدن لوكيشنها در لحظات آخر و انتخاب اين مكانها به بهترين شكل ممكن، خاطرنشان كرد: 70 درصد از لوكيشنهايمان را در «روزگار قريب» از پايه ميساختيم و 30 درصد مابقي با رتوش به مكاني مطلوب براي كاركردن مبدل ميشد؛ ولي در نهايت به هنگام پخش ميبينيم كه همهچيز مطلوب بوده است.
وي در پاسخ به پرسشي درباره دشواريهاي آماده كردن صحنه براي سريالهايي كه در تاريخ معاصر ميگذرد، خاطرنشان كرد: آماده كردن بيمارستاني كه ما بسياري از صحنهها را در آنجا تصويربرداري كرديم بسيار دشوار بود؛ ضمن اينكه از زماني كه كار با آقاي عياري را آغاز كرديم، لوكيشنهايي كه ميخواستيم وجود نداشت؛ بنابراين مجبور به ساخت آنها بوديم و در صحبتي كه با آقاي عياري داشتيم به اين نتيجه رسيديم كه از اين پس لوكيشني براي كارهاي تاريخي باقي نميماند و بناهاي اين سريالها تماما بايد از پايه ساخته شود.
محسن پناهي كه از سال 83 همكاري با عياري را آغاز كرده است به اين پرسش كه آيا لوكيشنهايي در «روزگار قريب» بوده است كه پس از مدتي مجددا به آن بازگشتهاند، پاسخ مثبت داد و در پاسخ به اين پرسش كه پس از بازگشت مجدد به اين لوكيشنها، آيا راكورد اين بناها حفظ شده است؟ گفت: ما گاه مجبور ميشديم به اين لوكيشنها بازگرديم و البته اين بناها تغييراتي هم كرده بودند كه آنها را ترميم ميكرديم؛ براي مثال همين اواخر مجبور شديم كه بار ديگر به بيمارستان بوعلي بازگرديم كه دو- سه سال قبل هم در آن كار كرده بوديم.
پناهي در پاسخ به اين پرسش كه آنچه در نهايت به عنوان «روزگار قريب» تدوين و به نمايش گذاشته شد، چهقدر از زحماتش است كه او به عنوان طراح صحنه متحمل شد؟ گفت: بيشتر صحنهها باقي مانده بود و بيشتر بناهايي كه ساخته شد را در قسمتهاي مختلف ديديم كه خاطره زيبايي را براي من به جا گذاشت.
** از روند طولاني ساخت روزگار قريب خسته نيستيم
محسن پناهي به اين پرسش كه آيا از روند طولاني ساخت روزگار قريب خسته نيست؟ پاسخ منفي داده افزود: خسته نيستم كه الآن اينجا هنوز حضور دارم.
طراح صحنه سريال «روزگار قريب» در ادامه خاطرنشان كرد: «روزگار قريب» واقعا روزگار غريبي براي كل اعضاي اين پروژه بود. ما در كنار آقايان عياري، هاشمي و ويلكيجي و ساير دوستان ياد گرفتيم و براي من بسيار لذتبخش بود.
*** حكايت قطار دودي و دغدغهي حفظ صحنهها
محسن پناهي با تأييد صحبتهاي آقاكريمي در خصوص كمهزينهبودن سريال «روزگار قريب» اظهار كرد: به رغم اين مشكلات با شرايط ساختيم و ذوق و شوق بچهها نيز در اين بين بسيار تأثيرگذار بود. گاه متريال كهنهاي كه به دستمان ميرسيد را به آنچه بايد ميشد تبديل ميكرديم كه نمونه آن همان قطاري است كه در شهرك سينمايي غزالي ميبينيد.
وي ادامه داد: اين قطار كه هماينك در شهرك سينمايي غزالي قرار دارد، با دست ساخته شد و هزينه بسياري صرف آن شد؛ با اينحال اين هزينه چندان هم زياد نبود، چراكه بچهها براي ساخت آن زحمت بسياري كشيدند.
محسن پناهي در پاسخ به پرسشي درباره ضرورت حفظ بناها و آكساسوار صحنه براي استفاده از آنها در مجموعههاي ديگر، خاطرنشان كرد: متأسفانه اين امر محقق نميشود؛ همان قطاري كه در شهرك سينمايي غزالي وجود دارد زماني در پارك ملت خاك ميخورد و با وجود زحمات آقايان عياري و كريمي به توليد رسيد. اين قطار اگر همان طور در پارك ملت باقي ميماند، تا چند وقت ديگر جسدش را هم نميديديم، ولي الآن سرپا و خيلي تميز و آماده در شهرك سينمايي است اما متأسفانه حفظ نميشود.
***كار با نابازيگران و مهدي هاشمي
به گزارش ايسنا، مهدي هاشمي در پاسخ به اين پرسش كه كار با نابازيگران را چگونه ارزيابي كرد؟ گفت: من خودم به عنوان يك آدم معمولي عاشق فيلمهاي هنري هستم، من از فيلمهاي كارگرداني مثل تاروكوفسكي لذت ميبرم، وقتي در كشوري به ندرت فيلم و سريال خوب ساخته ميشود، براي من كه عاشق كار هنري هستم، اگر موقعيت بازي پيش بيايد ديگر برايم شرايط مهم نيست با هر اتفاق بدي قرار باشد نيفتد، من در آن كار خواهم بود. چون از ابتدا كه وارد عرصه سينما شدم، قصد داشتم كار خوب بكنم و فكر نميكردم سينما عرصه بازار و تجارت است و جديدا هم كه به ساخت فيلمهاي فارسي برگشتهايم. ساخت يك هنري توسط يك كارگردان بزرگ براي بازيگر فرصتي استثنايي و تاريخي است براي بازيگر يادش بيايد در دوران جواني با چه هدفي وارد اين عرصه شده است. من افتخار ميكنم كه در اين كار بودم و با يك كارگردان بزرگ همكاري كردم.
مهدي هاشمي با اشاره به همكاريهاي قبلي خود با كيانوش عياري، خاطرنشان كرد: قبل از اينكه وارد كار ايشان با نام هزاران چشم شوم آقاي عياري را به عنوان يك كارگردان مسلط و متفاوت ميشناختم. وقتي به من هزاران چشم پيشنهاد شد با عشق فراوان پذيرفتم و اتفاقا نتيجه كار هم بسيارخوب بود. روزگار قريب كه پيشنهاد شد با عشق تمام وارد كار شدم و بازي كردم.
**بازيگران حرفهيي و طاقت بازي در كارهاي طولاني عياري
هاشمي درباره سختي بازي در سريال مانند روزگار قريب، اظهار كرد: به دليل تجربهگرا و تعاليگرا بودن آقاي عياري، فكر ميكنم خيلي از همكاران حرفهيي ما طاقت بازي در كارهاي طولاني آقاي عياري را نداشته باشند.
بازيگر سريال ميانسالي و پيري دكتر قريب در پاسخ به اين پرسش كه آيا بازيگران روزگار قريب به لحاظ مالي تأمين ميشدند؟ پاسخ مثبت داد و گفت: به دليل طولاني بودن مدت زمان ساخت، اين سريال، يك حقوق پيوستهاي پرداخت ميشود. و از آنجا كه اين حقوق از حقوق يك كارمند معمولي بيشتر است، اگر به موقع پرداخت شود رضايتبخش است.
وي در توضيح صحبت خود مبني بر خستهشدن بازيگران حرفهيي براي بازي در سريالهايي كه كيانوش عياري كارگرداني ميكند، گفت: سبك كار آقاي عياري بيشتر كار با نابازيگر است تا بتواند فضاي واقعي به دور از حالت نمايشگرايانهاي كه در اغلب كارها وجود دارد را خلق كند.
در چنين شرايطي گاه تعداد برداشتها ممكن است به عدد صد برسد، اين درحالي است كه بازيگر پس از برداشت پنجم متوجه ميشود كه بايد چه كار كند.
كيانوش عياري نيز در ادامه با تأييد صحبتهاي مهدي هاشمي، خاطرنشان كرد: آقاي هاشمي در مقام نقش اول سريال روزگار قريب، براي من به وجودآورنده يك انرژي بودند كه اين انرژي از وجوه مختلف قابل بررسي است.
***تعداد برداشتهاي روزگار قريب از يك صحنه به عدد 111 رسيده
كارگردان با اعلام اينكه بيشترين تعداد برداشتهاي روزگار قريب از يك صحنه به عدد 111 رسيده است، يادآور شد: صدويازده برداشت كه نه، 40-50 برداشت هم فوقالعاده فرسايشي است. آقاي هاشمي برداشتهايي به لحاظ تعداد به شدت سرگيجهآوري را تحمل ميكردند، بيآن كه بخواهند حتا وانمود كنند كه من خسته هستم اما به دليل ارزشهاي كار در حال تحمل كردن هستم.
وي ادامه داد: آقاي هاشمي به صورت كاملا فطري باور داشتند كه اين صحنه بايد خوب از آب در بيايد؛ پس اين همه برداشت ميتواند بخش كاملا توجيه شده كار باشد. چون من هم مثل هر آدم ديگري داراي يك سري حساسيت هستم؛ به راحتي ميتوانم بفهمم يك نفر ميخواهد وانمود كند كه من احسانش را ميبينم يا نه؛ ولي من هرگز نميديدم كه آقاي هاشمي سختي را تحمل كند يا حداقل به اين مسأله وانمود كند؛ او باور داشت كه برداشتها ميتواند زياد باشد و همين مسأله باعث اعتمادبهنفس من ميشد تا من بتوانم به دل ماجرا بروم و تا جايي با نابازيگرانم تمرين كنم كه حتا باعث فرسايش ايشان شود.
**تني چند از بازيگران سرشناس و ياس عياري
كيانوش عياري در عين حال گفت: برخلاف آقاي هاشمي، تني از چند از بازيگران سرشناس هم بودند كه به شدت باعث ميشدند، من باعث يأس شوم؛ تصور كنم دنيا به آخرش رسيده است و بهتر از اين نميتوانيم اين صحنه را در بياوريم چراكه اينها حوصلهشان سررفته است و نميتوانند تحمل كنند؛ پس بايستي به دليل اهميت فوقالعاده اين حذرات ما هم درز بگيريم. اين اتفاقات اگرچه به ندرت رخ داد اما روي من اثر منفي گذاشت كه حتما روي صحنه هم اثرش را نشان داده است.
كارگردان «روزگار قريب»، يكي از مواهب اين سريال را مهدي هاشمي دانست و گفت: من جايگاه و نقش خودم را در اين سريال كنار ميگذارم، اما بايستي اين قضاوت را داشته باشم كه من خيلي خيلي خوششانس هستم كه در كنار اين گروه خوبي كه داشتيم، آقاي هاشمي نيز حضور داشتند و اين ويژگي نه تنها در جلوي دوربين كه در پشت دوربين نيز جلوهگر بود.
ادامه دارد...
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]
-
گوناگون
پربازدیدترینها