تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841836764




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اعتياد، فقر و بيكاري از عوامل برخي آسيب هاي اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اعتياد، فقر و بيكاري از عوامل برخي آسيب هاي اجتماعي
بروز آسيب هاي اجتماعي به عوامل مختلفي مانند فقر، بيكاري و طلاق بستگي دارد. طبق گفته قائم مقام دادگستري خراسان شمالي علت 72 درصد طلاق ها در مركز استان، اعتياد به موادمخدر است.

آمار طلاق در خراسان شمالي بيشتر از ميانگين كشوري است اما تدابير اتخاذ شده براي پيش گيري از اين آسيب ها به كنترل و مهار آن منجر نشده است ودر طول سال هاي اخير شاهد رشد آسيب هاي اجتماعي بوده ايم. اغلب كارشناسان معتقدند توجه نكردن به رشد آسيب هاي اجتماعي خطر نابودي نظم اجتماعي را در پي دارد، بنابراين ضرورت توجه به پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي لازم به نظر مي رسد.

مداحي كارشناس علوم اجتماعي در خصوص انواع آسيب هاي اجتماعي مي گويد: بيكاري يك معضل اجتماعي است كه آسيب هاي جدي فردي و اجتماعي را در پي دارد.

وي مي افزايد: تامين نشدن نيازهاي افراد و بيكاري در نسل جوان كه انرژي بيشتري دارند، زمينه را براي انحرافات اجتماعي آن ها فراهم مي سازد.

وي با اشاره به اين كه فقر نيز مي تواند ريشه تمام آسيب هاي اجتماعي باشد، مي افزايد: فقر با مسائل زيادي از جمله شكست تحصيلي، بيماري رواني و ... رابطه مستقيم دارد.

مداحي ادامه مي دهد: باتوجه به اين كه فقر يك مشكل و آسيب محسوب مي شود و مي تواند زمينه بروز انواع آسيب هاي اجتماعي را فراهم كند، بايد مشكلات اقتصادي افراد آسيب پذير رفع شود.

وي بي خانماني را از ديگر آسيب هاي اجتماعي ذكر مي كند و مي افزايد: افراد خياباني به دليل سرگرداني در خيابان ها و روي آوردن به مشاغل كاذب بيشتر در زندان ها يا كانون هاي اصلاح و تربيت به سر مي برند و زمينه بروز آسيب هاي اجتماعي در آنان فراهم مي شود.

وي ادامه مي دهد: خودكشي نيز هرچند در مرحله اول يك مشكل فردي به شمار مي رود ولي از آن جايي كه فرد در اجتماع زندگي مي كند، تاثيرات متقابلي روي فرد و اجتماع دارد و به عنوان يك معضل اجتماعي به شمار مي رود.

وي مي افزايد: آمار خودكشي به طور معمول با ديگر جرايم و آسيب ها ارتباط مستقيم دارد به طوري كه در ميان گروه هاي مبتلا به اعتياد، خودكشي بيشتر ديده مي شود و آمار اعتياد در استان مانند طلاق افزايش يافته است.

به گفته اين كارشناس علوم اجتماعي، سرقت نيز يك آسيب اجتماعي است كه فقر و بيكاري، اعتياد و شيوه هاي نادرست تربيتي از عوامل بروز آن به شمار مي رود.

وي ادامه مي دهد: طلاق، افزايش سن ازدواج، تجرد يا بيكاري لزوما آسيب اجتماعي نيست اما يك مسئله اجتماعي محسوب مي شود كه ممكن است مشكلاتي را در پي داشته باشد.

وي با اشاره به بالا بودن آمار طلاق در استان مي افزايد: در مواردي كه ادامه زندگي مشترك براي طرفين ممكن نباشد مددكار به آن ها پيشنهاد مي كند، جدا شوند چون طلاق يك راه نجات است اما در مواردي طلاق مي تواند زمينه ساز گرفتاري هاي ديگر مثل فرار بچه ها از خانه، ناسازگاري اجتماعي، تكدي گري، توزيع مواد مخدر و ... باشد.

وي اضافه مي كند: متاسفانه بايد گفت در حال حاضر انواع آسيب هاي اجتماعي را در جامعه داريم، به اعتقاد برخي افراد در قرن 21، بروز آسيب هاي اجتماعي براي جوامع انساني اجتناب ناپذير است.

اين كارشناس بيان مي كند: خانواده اي كه تمام اعضاي آن از سلامت جسمي و رواني برخوردار باشند، از آسيب هاي اجتماعي فاصله خواهند گرفت. به عقيده وي، والدين تاثير به سزايي در پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي فرزندان دارند.

مدير امور پژوهشي جهاد دانشگاهي خراسان شمالي نيز يكي از علت هاي اصلي بروز آسيب هاي اجتماعي را مسائل اقتصادي ذكر مي كند و مي گويد: با برنامه ريزي دقيق مي توان موانع اقتصادي را برطرف كرد تا فاصله طبقاتي ايجاد شده كه زمينه بروز آسيب هاي اجتماعي را فراهم مي سازد، از بين برود.

سامانيان خاطرنشان مي كند: علاوه بر مسائل اقتصادي، نبايد دلايل اجتماعي را در بروز آسيب هاي اجتماعي ناديده گرفت؛ نبود سرمايه اجتماعي يا تقليل رفتن آن ازعلت هاي اصلي بروز آسيب هاي اجتماعي محسوب مي شود.

وي ادامه مي دهد: يكي از آسيب هاي اجتماعي در استان مزاحمت هاي خياباني، آرايش و نوع پوشش، از جمله موارد زمينه ساز آسيب هاي اجتماعي محسوب مي شود.

وي تصريح مي كند: آموزش به خانواده ها براي پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي بسيار مهم است.

يك مددكار اجتماعي نيز مي گويد: مددكاران مي توانند براي ارتباط با فرد نيازمند، ارتباط نزديك برقرار كنند و فرد آسيب ديده را به دستگاه متولي معرفي كنند.

هما توحيدي مي افزايد: بيشتر مددكاران در واحدهاي شغلي مستقرمي شوند و به دنبال افراد آسيب ديده نيستند؛ در حالي كه مددكاران موظفند مراكزي را براي حمايت از آسيب ديدگان يا افراد در معرض آسيب اجتماعي احداث كنند.

به گفته وي، آسيب اجتماعي به هر پديده اجتماعي گفته مي شود كه در كاركردهاي نظام اجتماعي اختلال ايجاد مي كند.

وي مي گويد: هر نظام اجتماعي با مجموعه اي از آسيب هاي اجتماعي روبه روست كه نظم اجتماعي را تهديد مي كند. توجه نكردن به رشد آسيب هاي اجتماعي خطر نابودي نظم اجتماعي را در پي دارد و پرداختن به آسيب هاي اجتماعي و كنترل آن يكي از وظايف ضروري نظام اجتماعي محسوب مي شود.

وي با اشاره به اين كه آسيب هاي اجتماعي در دوره اخير به حوزه هاي مشخصي محدود نشده است، مي افزايد: طيف وسيعي از آمار آسيب هاي اجتماعي را افزايش آمارطلاق در برمي گيرد.

وي يادآور مي شود: متاسفانه تدابير اتخاذ شده در برابر اين آسيب ها به كنترل و مهار آن ها منجرنشده است و در سال هاي اخير شاهد رشد آسيب هاي اجتماعي بوده ايم.

به گفته قائم مقام اداره كل دادگستري خراسان شمالي علت 72 درصد طلاق ها در مركز استان، اعتياد به موادمخدر است.

حجت الاسلام عبداللهي در كميته قضايي انتظامي گفته بود:از سال گذشته 22 مركز ترك اعتياد در استان زيرنظر بهزيستي و بازداشتگاه ها سامان دهي شده است كه تاكنون 246 نفر مورد پذيرش اين مراكز قرار گرفته اند.

وي اضافه كرده بود: 920 ميليون ريال در 6 ماه نخست سال جاري به مركز بازپروري بهزيستي اختصاص يافته است.

وي بر تداوم اقدامات پيش گيرانه تاكيد كرده و افزوده بود: پاك سازي مناطق آلوده از معتادان، استفاده از ضابطان قضايي مجرب غير بومي، صدور احكام قضايي و بازدارنده از اقدامات پيش گيرانه در استان است.
 سه شنبه 14 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن