تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841936819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوجواني و بحران هويت


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نوجواني و بحران هويت نگارش یافته توسط زهرا دادبين
در نوجوانی احساس یک تبعیدی را داریم ، آدمي بیگانه و دور از دیگران ، آدمي تنها. افراد دیگر در زندگی یک نوجوان قادر به درک این نکته نیستند که نباید، رفتار او، ناهماهنگی و بی ثباتی اش ، گستاخی، جسارت ، خشم، غضب و قضاوتهای شتابزدۀ او را شخصی تلقي كنند. اینها صرفأ راههای تازه یافته نوجوان برای کند و کاو و کشف نیروهای بالقوۀ اوست.
او هنوز نمی تواند انتخابی قطعی داشته با شد ،
چرا که هنوز حتی مطمئن نیست که كيست و چه کسی و چه چیز هایی در دسترس اوست تا بر گزیند. هر اقدام نامعین ، هر قضاوت سؤال برانگیز و هر ناهماهنگی و سازگاری در راه نوجوان برای تطبیق خویش با عاری ساختن و آشکار کردن «خود» است. روان شناسان و متخصصان تعلیم و تربیت سالها در شناسايي رمز پیوستگی و وابستگی گروهی جوانان سردرگم بوده اند . آنان این پیوستگی را راه و روش نوجوانان برای طلب هویت به عنوان عضوی از یک گروه پنداشته اند . اگر نگاهی عمیق تر می افکندند شاید می توانستند به سطحی بودن مشاهدات خویش پی برند. در واقعیت ، نوجوانان در این مرحله پیش از هر مرحلۀ دیگر احساس جدایی و تک افتادگی می کنند . «با هم بودنی » که به نظر می رسد نوجوانان طالب آنند چیزی است که آن را «ردایی بر سرانزوایی عمیق و کاملأ آگاهانه» ناميده اند. راهی است که نوجوان برای مخفی شدن بر می گزیند تا فرد او در جمع تشخیص داده نشود ، مگر زمانی که واقعی بودن این فردیت را با اعتماد و امنیت بیشتری احساس کند . در واقع این انفصال و گسستگی شخصی شاید نیروی اصلی در به تحقق رساندن نوجوانی باشد. در این انزوا نوجوان فضای کشف و آزمون را تجربه مي كند ، و بر سر آن است که بسیاری از انتخاب های عمدۀ زندگیش را انجام دهد. ناگزیر خواهد بود شغلی برگزیند ،دربا رۀ ازدواج تصمیم بگیرد و مشی زندگی خویش را انتخاب کند . از نوجوان این انتظار می رود که از میان صدها انتخاب در دسترس خویش بر اساس نیازهای شخصی گزینش یا رد کند . چرا که اگر بخواهد از والدین خود و خانه جدا شود و شخصی مستقل و تمايز يافته باشد ، این انتخابها ضروری است.
(برای اطلاع بیشتر به سطح دوم مراجعه کنید)


طفل ،
پاورچین ، پاورچین
دور شد کم کم درکوچه سنجاقک ها
بار خود را بستم ،
رفتم از شهر خیالات سبک بیرون،
دلم از غربت سنجاقک پر!
(سهراب سپهري)
یکی از مسایل عمده اي که نوجوان با آن روبرو می شود مسـأله شکل گیری هویت است. جستجوی هویت متضمن آن است که شخص تشخیص دهد که برای او چه چیزهایی مهم و چه کارهایی ارزشمند است و نیز شامل معیارهایی است که وی براساس تنظيم آنها بتواند رفتار خود و دیگران را هدایت و ارزیابی کند. هويت يابي درجوامع ساده به جهت محدودیت الگوهای همانند سازی ونقش های اجتماعی تا حدودی به آسانی صورت می گیرد، اما در جوامع پیچیده مانند جامعۀ کنونی ما که به سرعت درحال تغییرو تحول است هویت یابی کاری دشوار و طولانی می شود.
افراد دردورۀ نوجوانی اغلب سؤالاتی دربارۀ هویت درذهن خود مطرح می کنند،سپس درجستجوی پاسخ های مناسب و منطقی بر می آیند. نوجوان نمی داند که کیست و چیست؟ نمی داند آیا درس بخواند یا نه؟چطورو کجا کارکند ودر یک کلمه هویت مشخصی ندارد. جواب دادن به این سؤالات کاری ضروری درراه کسب استقلال و شناخت هویت فردی خویشتن است.وی برای کسب هویت باید یکپارچگی را درخود احساس کند .
نظرروان شناسان دربارۀ تعریف بحران هویت چنین است:هرگاه فرد در یافتن هویت خویش دستخوش تردید و عدم قاطعیت شود، دچارسردرگمی، بی هدفی و نوعي یأس وافسردگی می شود و درعین حال اسير یک تصور منفی از خود می شود که به بحران هویت معروف است .
در مورد مسـألۀ بحران هویت تحقیقات زیادی انجام شده است. بحران هویت اصطلاحی برای توصیف فرآیند فعال توصیف خویشتن درنظر گرفته مي شود و بحران هویت و عبور پیروزمندانه ازآن جزء لاینفک رشد روانی اجتماعی سالم است .هر فرد درفاصلۀ آغاز تا شروع زندگی شغلی و خانوادگی،نقش های مختلفی را تجربه می کند. در جریان این تجربه ها نوجوان خود را با قهرمان های مختلف همانند کرده و رفتار های گوناگون،علایق و جهان بینی هاي متفاوت را تجربه می کند. مهم آن است كه در جریان این همانند سازیها، نوجوان در صدد كسب یکپارچگي و تماميت خود است . همانند سازی یکی ازمهم ترین فرايندهاي دوران نوجوانی است .
همانند سازی درست چگونه است؟ نقش والدین وجامعه درشکل گیری درست این همانند سازیها چیست ؟ شما به عنوان والدین دوست دارید فرزندانتان با چه کسانی همانند سازی کنند؟ هنرپیشه ها،رهبران مذهبی،فوتبالیست ها،معلمان مدرسه و یا...؟
(توضیحات بیشتر در مورد تأ ثیر والدین و جامعه در همانند سازی در مقالۀ اصلی در سطح سوم آمده است. )
پژوهشگران چهار وضعیت هویتی را برای نوجوانان طبقه بندی کرده اند كه عبارتند از:
1- هویت کسب شده:آنهایی که بحران را پشت سرگذاشته اند و به ارزشها وهدفهایی پای بند هستند که خودشان آنها را برگزیده اند . آنها احساس سلامت روانی می کنند، درطول زمان ازاحساس یکسانی برخوردارند و احساس ایمنی بیشتری دارند.
2– وقفه هویت:این افراد تعهدات قطعی برای خود ایجاد نکرده اند.آنها سر گرم فرآیند کاوش هستند، اطلاعات را جمع آوری می کنند و فعالیت های گوناگون راامتحان می کنند به این امید که ارزشهاواهدافی را برای هدایت زندگی خود بیابند .
3– ضبط هویت: افرادی که هویت ضبط شده دارند، به ارزشها واهدافی متعهداند بدون آن که گزینه های دیگر را بررسی کرده باشند. آنها هویت حاضر وآماده ای را می پذیرند و ضبط می کنند که یک فرد مقتدر ( معمولأ والدین و گاه معلمان ،رهبران مذهبی ، یا معشوقه های رمانتیک ) برای ایشان برگزیده است .
4– پراکندگی هویت: افرادی که هویت پراکنده دارند فاقد جهت روشنی هستند.آنان پای بند ارزشها و اهداف نیستند و برای رسیدن به آنها هم تلاش نمی کنند. به احتمال زیاد مواد مخدر مصرف می کنند و از دیگر خصوصیاتشان "بد بینی ،سطحی نگری و سردرگمی " است .
پیامد های فقدان هویت چیست؟ مسئولیت گریزی، دلزدگی، بی تفاوتی، احساس پوچی و تنهایی و غربت و یا گاهی تشکیل هویت منفی و یا انفعال شخصیت .
هویت منفی چیست؟ پدیده ای که این روزها بسیار درنوجوانان ما دیده می شود و مایۀ عذاب والدین و مربیان است و... .
شخصیت منفعل کیست؟ آنها که تصمیات مهم زندگی را به دیگران واگذار می کنند، مطابق سلیقۀ دیگران عمل می کنند و ...
(برای توضیح بیشتر به متن اصلی مقاله در سطح سوم مراجعه کنید .)
خانواده درتشکیل هویت فرزندان نقش بسزایی دارد و هویت نوجوانان براساس سبک های پرورش والدین آنها متفاوت است. سبک های فرزندپروری شامل انواع مستبدانه، فرزندپروری قاطع و فرزندپروری سهل گیر است.
مثلأ فرزندان خانواده های قاطع متکی به خود علاقه مند به پیشرفت و فرزندان خانواده های مستبد ....
(برای توضیح بیشتر به متن اصلی مقاله در سطح سوم مراجعه کنید .)
هویت هر فرد شامل هویت فردی، اجتماعی،جنسی،دینی و ... است که اگرآنها را یکپارچه و هماهنگ باهم در وجود خویشتن بیابد توانایی زندگی کردن به صورت انسانی دانا، مسئول، نیرومند و هدفمند را خواهد داشت و به دليل نبود تضادها زندگی را همراه با آرامش خواهد گذرانید.
برای فردی که هویت خویش را یافته است زندگی فرآیندی لذت بخش ودلنشین خواهد بود، شادمانه و بی تنش کار می کند،تصمیم می گیرد ازدواج می کند،بچه دار می شود و ...
(توضیحات کامل درزمینه انواع هویت و راهکارهای ساده و عملی برای کمک به شکل گیری هويت نوجوان،یا راهنمایی به والدین نوجوان در سطح سوم مقاله آمده است.)
در سطح سوم مقاله با عناوين زير روبرو خواهيد شد:
دنیای نوجوان
نوجوان وهویت
نظریۀ الکانید
پژوهش های مارسیا درزمینه هویت یابی
بحران هویت از دیدگاه جامعه شناسی
پیامد های فقدان هویت
هویت خانوادگی
شیوه های تکوین هویت خانوادگی
شيوه هاي فرزندپروري
نوجوان و خانواده
بچه ننه
هویت فردی
هدف زندگی
خلاقیت
تضادهای درونی
- آثارتضاد درونی
- حل تضاد های درونی
مسئولیت پذیری
همانند سازی
خاطرات کودکی
هویت جنسی
- تأثیر اولیای مدرسه برهویت جنسی دانش آموزان
- تأثیرجامعه و فرهنگ در شکل گیری نقش جنسی
جنسیت و اخلاق جنسی
بلوغ جنسی و تربیت جنسی
زنانگی و مردانگی
هویت اجتماعی
تعارض های اجتماعی
جلب مشارکت اجتماعی
خود رهبری
تحولات اجتماعی
دانشگاه ، هدف یا وسیله
دوستی در بین نوجوانان
همنوایی گروهی دربین نوجوانان
اوقات فراغت
هویت دینی
تفاوت های فردی در سبک های هویت و عملکرد
سبک های هویت و عملکرد
سبک هویت و تعهد
دانشجویان وسبک هویت
شخص بالغ با توان عملکرد کامل
مونس و محرم با توان عملکرد کامل



قیمت : 21000 ریال
برای خریدن این مقاله کلیک کنید.
همچنین می توانید یکی از بسته های اشتراک در سایت را خریداری کنید.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 558]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن