واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
رهيافتهاي فكري - فلسفي معاصر در غرب
جلد سوم
به كوشش: گروه غربشناسي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
چاپ اول: 1387
245 ص - 2500 تومان
كتاب حاضر، جلد سوم از مجموعه است. اين مجموعه از سلسله پژوهشهاي حوزه مطالعات غربشناسي است كه توسط جمعي از همكاران و محققان گروه غربشناسي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي فراهم آمده است. وجه ارتباط و اتصال بحثها و فصول اين مجموعه، برخي از مهمترين مولفههاي فكري و فلسفي معاصر در مغرب زمين است و بنابراين تنوع عناوين و موضوعات نبايست تلقي پراكندگي و ناسازگاري نظري در ميان آنها را ايجاد كند. عناوين مقالات اين مجلد بدينقرار است: حوزههاي فلسفي - عرفاني اسكندريه (حسين كلباشي اشتري)، مسيحيت در قرآن (ديويد مارشال ترجمه عبدالرزاق حساميفر)، درآمدي به تاثير مدرنيته بر دينپژوهي معاصر (محمود خاتمي)، رويكردهاي جديد به فلسفه دين معاصر (مريم صانعپور) و خدا در فلسفه مرلو - پونتي و نقد آن (هدايت علويتبار)
رهيافتهاي فكري - فلسفي معاصر در غرب
جلد چهارم
به كوشش: گروه غربشناسي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
چاپ اول: 1387
178 ص - 1800 تومان
كتاب حاضر، جلد چهارم مجموعه ميباشد. اين مجلد مشتمل بر مقالاتي با عناوين زير است: روشنگري و فلسفه (عبدالرزاق حساميفر)، بحران روشنگري در ايدهآليسم آلماني (علي مرادخاني)، هنر و روشنگري (امير مازيار)، ملاحظاتي درباب مدرنيته و پستمدرنيسم (محمودخاتمي)، درباره هرمنوتيك معاصر (ناصر زعفرانچي) و خاستگاه فلسفه تحليلي (عبدالرزاق حساميفر).
اسلام و غرب
نوشته: محمود حمدي زقزوق
ترجمه: حجتالله جودكي
ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
چاپ اول: 1387
196 ص - 2000 تومان
كتاب حاضر، ترجمه كتاب ، نوشته دكتر محمود حمديزقزوق؛انديشمند برجسته مصري است كه اكنون سكاندار وزارت اوقاف اين كشور است.
وي فارغالتحصيل دانشگاه الازهر است و از دانشگاه مونيخ آلمان دكتراي فلسفه گرفته است. او اسلام و غرب و يا به عبارت ديگر، مسلمان شرقي و مسيحي غربي را به خوبي ميشناسد. (نويسنده در فصل نخست اين كتاب به مسائل مثبت و منفي شرقشناسي پرداخته و در فصل دوم برخي از تلاشهاي جدي غرب براي فهم اسلام نشان داده است. در فصل سوم شكل گفتگوي تمدني جهان اسلام و غرب را بررسي نموده و در اين زمينه به روابط فرهنگي ميان دو طرف و امكانات گفتگو و چشمانداز همكاري ميان آنها اشاره كرده است.
در فصل چهارم از مسئله گفتگو با موسسات ديني غربي سخن گفته و سپس در فصل پنجم و ششم در مورد رابطه اسلام - اروپا و اسلام - مسيحيت پرداخته است. اما فصل هفتم به موضوع بازسازي اعتماد ميان جهان اسلام و غرب اختصاص دارد و اين مسئله در فصل هشتم با موضوع آينده رابطه جهان اسلام و غرب پيوند ميخورد و در فصل نهم به جستجوي آينده اسلام و مسلمانان در غرب پرداخته شده است.
پيوستهاي پس از فصل آخر، به ارائه ديدگاه غربيها درباره رابطه اسلام، در لابهلاي گفتههاي برخي از شخصيتهاي سياسي معاصر اروپا كه سخنگوي خرد و دانايي اروپا هستند، اختصاص دارد.
گفتار در فلسفه سياسي غرب
(از نيكولوماكياولي تا ژان ژاك روسو)
مولف: دكتر موسي نجفي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1386
341 ص - 4500 تومان
اصل اين كتاب، يادداشتهاي آقاي دكتر نجفي از درسهايي است كه سالها پيش آقاي دكتر رضوي در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران تدريس كردهاند.
در پايان هر فصل نيز يك يا دو نفر از آقايان تكملههايي به بحث افزودهاند كه اگر اين تكملهها را نيز يك بخش به حساب آوريم، كتاب مشتمل بر سه بخش ميشود: يادداشتهايي از گفتار و درس استاد، تكمله آقاي دكتر نجفي و دكتر مهدوي زادگان و بحث و گفتگوي آقايان.
درس استاد رضوي، گزارش نسبتا كوتاهي از تاريخ آراي سياسي، از رنسانس تا قرن هجدهم ميباشد. و در حاشيه اين گزارش هم ملاحظاتي آمده است كه بيشتر به تاريخ كشور خودمان مربوط است. در بحث و نقدي كه در پايان هر بخش آمده است، همه بحث كنندگان با صراحت و بدون اينكه اصول مورد قبول خود را پنهان و كتمان كنند، بعضي از آرا و مقبولات و مشهورات را مورد نقد و چون و چرا قرار دادهاند.
اين نقدها از متن درس تاريخ نظريات سياسي جداست و مطالب با هم خلط نشده است.
پلوراليسم، زمينههاي عقيدتي و اجتماعي
مولف: حميد پارسانيا
ناشر: نشر پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1385
36 ص - 600 تومان
تكثرگرايي (پلوراليسم) ابعاد و صور مختلف فرهنگي، اجتماعي، سياسي، فلسفي و ديني دارد. در اين كتاب زمينههاي عقيدتي و اجتماعي پلوراليسم مورد بررسي قرار گرفته است.
عناوين مطالب كتاب بدين شرح است: زمينههاي عقيدتي و اجتماعي پلوراليسم، دين و ابعاد كلامي، فلسفي، عرفاني و فقهي آن، نسبت كفر منطقي و كفر فقهي، برخوردهاي ديني با زمينههاي اعتقادي و اجتماعي پلوراليسم، پاسخهاي غيرديني و تساهل سركوبگر، مباني فلسفي تساهل سركوبگر، نسبيت فهم و ديدگاههاي نوكانتي، حيرت مذموم و حيرت ممدوح، مواضع سهگانه ناسازگاري نسبيت فهم و دين، نسبيت حقيقت و چهارمين موضع مقابله با دين، تكثر طولي و عرضي در شناختهاي محدود، ضرورت حفظ مراتب و دو معناي ديگر نسبيت.
كنت دومونت كريستو
جلد دوم و سوم
نوشته: الكساندر دوما
ترجمه: ماه منير مينوي
ناشر: توس
چاپ اول: 1387
اين اثر رماني نيمه تاريخي و نيمه داستاني، و يكي از زيباترين، اخلاقيترين و پرخوانندهترين كتابهاي دوماست. اين كتاب از اولين آثاري است كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار، به وسيله كه از شاهزادگان قاجار بود، به زبان فارسي ترجمه و چاپ سنگي شد؛اما اكنون براي نخستين بار است كه متن كامل و منقح آن به ايرانيان عرضه ميشود.اين كتاب سه جلدي است و در فصلهاي متعددي تدوين يافته است. جلد دوم آن از فصل 37 تا 77 و جلد سوم از فصل 78 تا 117 ميباشد.عناوين برخي از فصلها بدين قرار است: سرداب سن سباستيان، خانه اوتوي، اعتبار نامحدود، تلگراف، خانواده مورل، نان و نمك، صورت مجلس، دست خدا، اتاق نانواي بازنشسته، قرارداد، لوكوست، مكافات، مادر و پسر، ليمونادو...
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]