واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: موانع حجاج لبناني براي عبور از فرش تا عرش
بيروت - عاشقان زيارت خانه خدا در لبنان مانند بسياري از علاقه مندان اين سفر الهي و معنوي در ديگر كشورها براي عبور از فرش تا عرش با موانعي روبرو هستند.
به گزارش ايرنا از بيروت، با توجه به جمعيت چهار ميليون نفري لبنان، اين كشور براي حج تمتع شش هزار نفر سهميه دارد كه مانند تقسيم بندي سياسي كه نيمي از مهمترين پست هاي اين كشور از آن مسيحيان و نيمي ديگر متعلق به مسلمانان است، نيمي از سهميه حج نيز متعلق به شيعيان و نيمي ديگر از آن اهل سنت است .
البته باتوجه به حضور 400 هزار پناهنده فلسطيني در لبنان، فقط هزار و 500 نفر نيز از بين آنان مي توانند به سفر حج تمتع عزيمت كنند.
در اين ميان برخي منابع غير رسمي در لبنان به خبرنگار ايرنا گفتند كه با توجه به روابط برخي شخصيت هاي مهم سياسي و حكومتي با عربستان، سهميه حج لبناني ها گاهي تا 12 هزار نفر نيز افزايش مي يابد.
مسووليت دولت لبنان در ارتباط با اعزام حجاج، تشكيل "كميته امور حج" بوده كه كار آن تعيين سهميه حجاج با هماهنگي كشور عربستان است .
وظيفه ديگر اين كميته برقراري ارتباط بين سازمان اطلاعات و امنيت عمومي لبنان با سفارت عربستان و شركت هاي حمل و نقل حجاج است .
سازمان امنيت عمومي لبنان شش ماه قبل از موسم حج اعلام مي كند كه آماده پذيرش درخواست حجاج طي دو ماه و با هماهنگي كميته امور حج است .
داوطلبان لبناني اين سفر معنوي پيش از عزيمت به عربستان بايد مراحلي را طي كنند كه برخي از آنها با دشواري هايي روبه رو است و ممكن است به جز هزينه هاي اصلي كه بايد به صاحبان كاروان ها بپردازند، بار مالي غير رسمي و ناخوشايندي را نيز متحمل شوند.
داوطلبان لبناني براي انجام اين سفر نياز به مجوز كميته امور حج دارند و بين بسياري از آنان و اين كميته واسطه هايي وجود دارند كه مبلغي حدود 300 تا هزار دلار دريافت مي كنند.
اين معرف ها (واسطه ها) هستند كه از سوي كميته حج لبنان براي گرفتن رواديد حجاج به سفارت عربستان معرفي مي شوند.
دولت عربستان نيز براي حجاج لبناني شرايطي اعلام كرده است كه بر اساس آن مردان بايد بالاتر از 18 سال و زنان كمتراز 45 سال سن داشته باشند و يك نفر از محارم زنان بدون شوهر نيز بايد به همراه آنان باشد.
در ضمن حجاج لبناني بر اساس مقررات سازمان امنيت عمومي لبنان كه از سال 1995 برقرار شد، براي اداي مراسم حج واجب فقط مي توانند با هواپيما به مكه بروند و نه از طريق زميني .
كساني كه تمايل به انجام حج واجب دارند حداكثر چهار ماه قبل از موسوم حج بايد براي ثبت نام اقدام كنند و سازمان امنيت عمومي لبنان از تاريخ اعلام رسمي متقاضيان، دو ماه به آنان وقت مي دهد تا مدارك خود را تحويل دهند و پس از آن به شركت هايي كه فرد مايل به رفتن با آن به مكه باشد برگ رسيد مي دهد تا پيگير مساله رواديد خود باشد.
در اين بين، گاهي برخي افراد واجد شرايط نمي توانند عازم حج شوند اما برخي حتي بدون شرايط و ميل خود عازم اين سفر مي شوند و اين فقط به دليل لزوم همراه داشتن زنان است كه بايد با يكي محارم خود به اين سفر بروند و در اين صورت فرد همراه نيز جزو سهميه جمعي لبناني ها حساب مي شود.
در لبنان دو نوع كاروان براي ارايه خدمات حج فعاليت دارند، يك نوع از آن ها كه به اصطلاح درجه يك و ممتاز هستند و خدمات كامل از جمله، غذا، هتل، امكانات بهداشتي و درماني به همراه پزشك، روحاني، حمل و نقل و خدمات ديگر را با كيفيت بالا ارايه مي دهند و در قبال آن مبلغي حدود دو هزار و 500 دلار و بيشتر دريافت مي كنند.
در كنار اين نوع كاروان، نوع ديگري نيز فعاليت دارند كه حدود هزار و 500 دلار دريافت مي كنند و نوع هتل محل اقامت (هم كيفيت داخلي و هم دور و يا نزديك بودن به خانه خدا) و نوع غذاي آنان با درجه يك ها تفاوت دارد.
چنين كاروان هايي در نوع ارايه خدمات پزشكي و روحانيان همراه كاروان ها و ديگر خدمات مانند حمل و نقل نيز با نوع اول متفاوت هستند.
خاورم ** 265**ع 1378**1431
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]