واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شرايط و روند انتخابات آمريكا-6جانشين بوش وارث ورشكستگي اقتصادي و بي اعتباري آمريكا
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل: بوش جمهوريخواه ورشكستگي اقتصادي و جايگاه نامناسب سياسي آمريكا را به عنوان ميراثي ناگوار براي جانشين بعدي خود كه احتمالا از حزب رقيب خواهد بود، باقي مي گذارد.
در شرايطي كه طبق آخرين نظرسنجي ها باراك اوباما نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا همچنان از جان مك كين رقيب جمهوريخواه خود جلوتر است بحران مالي در كنار جنگ عراق وافغانستان سرنوشت نامعلومي را براي ايالات متحده رقم زده است.
صرف نظر از اينكه چه كسي پس از جرج بوش سكاندار كاخ سفيد خواهد شد آنچه قابل تامل است وضعيت بحراني است كه اين ابرقدرت ورشكسته با آن روبروست.
با گسترش بحران مالي در جهان صندوق بين المللي پول از راه حل هاي پيشنهادي براي حل بحران مالي تحت عنوان مسكن موقتي ياد كرده و در گزارش هاي خود از تداوم بحران حتي در سال هاي آينده خبر داده است.
با گسترش بحران مالي آمريكا بيكاري و فقر در اين كشور افزايش يافته و تورم به ورشكستگي موسسات اقتصادي و بي خانمان شدن مردم انجاميده است.
در كنار بحران اقتصادي، درگيري آمريكا در جنگ افغانستان و عراق هم ميراث ديگر بوش براي رئيس جمهور آينده آمريكا محسوب مي شود كه شرايط را براي رئيس جمهور بعدي پيچيده خواهد كرد.
در حالي كه آمريكا تلاش دارد با امضاي توافقنامه امنيتي با دولت عراق، ادامه حضور نظامي خود در اين كشور را تضمين كند نتوانسته است در اين زمينه توفيقي حاصل كند و تمامي عراقي ها بر خروج سريعتر واشنگتن از بغداد تاكيد مي كنند.
وضعيت آمريكا در افغانستان به مراتب بدتر بوده و طالبان قدرتمندتر از گذشته، آمريكا و متحدانش را به تسليم واداشته است به طوري كه غرب به مذاكره با طالبان روي آورده است.
در كنار بحران مالي و جنگ افغانستان و عراق، تشديد تنش بين آمريكا و قدرت هاي ديگر هم بر مشكلات رئيس جمهور آينده
آمريكا افزوده است.
روسيه كه به شدت بخاطرتلاش غرب براي گسترش ناتو به شرق و همچنين استقرار سپر دفاع موشكي آمريكا در مرزهايش، روابط خود با ايالات متحده را به پايين ترين سطح رسانده بود با شروع مناقشه قفقاز در تقابل تسليحاتي و نظامي با كاخ سفيد قرار گرفت.
وضعيت روابط ايالات متحده و چين هم بهتر از وضعيت روابط اين كشور با روسيه نيست و توافقات تسليحاتي آمريكا با تايوان به شدت روابط دوجانبه پكن و واشنگتن را تحت تاثير قرار داده است.
در اين ميان ايالات متحده در آمريكاي لاتين هم وضعيت خوبي ندارد و اخراج سفير آمريكا از بوليوي، ونزوئلا و چندين كشور ديگر اين منطقه در ماههاي اخير نشان دهنده نفرت عمومي ملت هاي اين منطقه از كاخ سفيد است.
طرح سازش آمريكا در خاورميانه هم با شكست مواجه شده و رژيم صهيونيستي متحد واشنگتن در اين طرح با كناره گيري ايهود اولمرت نخست وزير و شكست تلاش هاي زيپي ليوني براي تشكيل يك كابينه ائتلافي با بحران جدي مواجه است.
روابط واشنگتن-اسلام آباد هم با سقوط پرويز مشرف رئيس جمهور پاكستان و روي كارآمدن دولت جديدي در اين كشور به شدت آسيب ديده و با تداوم حملات موشكي آمريكا به مناطق مرزي پاكستان در آستانه تقابل نظامي قرار دارد.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]