واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بازگويي حقيقت دفاع مقدس برنامهريزي ريشهاي ميخواهد؛ گفتوگو با يك جانباز
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمان
سرويس: فرهنگ و حماسه
جوانان ديروز اسلحه به دوش و در كنار رهبر در جهت دفع دشمن از سرزمينهاي انقلاب اسلامي قدم برداشتند و جوانان امروز قلم به دست در جهت رشد علمي و پيشرفت جامعه اسلامي تلاش ميكنند.
رضا ذهاب ناظوري جانباز 70 درصد قطع نخاع با بيان مطلب فوق به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران( ايسنا) منطقه كوير افزود: امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري در رابطه با نقش وجايگاه جوانان در جامعه مطالب مهمي در مراحل مختلف ايراد فرمودند و جوانان بايستي با تاسي از رهنمودهاي امام امت و مقام معظم رهبري، در جهت تحقق اهداف انقلاب اسلامي و استقلال و پيشرفت كشور تلاش كنند.
ذهاب ناظوري ادامه داد: دراين برهه حساس و در آستانه سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، به نسل سوميهاي انقلاب توصيه ميكنم كه با مطالعه دقيق دوران دقاع مقدس و دوران قبل از انقلاب نقش و حضور جوانان آن مقطع از تاريخ انقلاب و جنگ و رهنمودهاي امام خميني(ره)،مقام معظم رهبري ،شهدا و ايثارگران دوران دفاع مقدس را مورد مطالعه و بررسي قرار دهند.
اين يادگار دوران دفاع مقدس ادامه داد: جوانان بايد وضعيت خود را با ساير كشورهاي اسلامي و غيراسلامي مقايسه و ارزيابي كنند. با اين ارزيابي متوجه خواهند شد كه در جايگاه والايي در سطح دنيا قرار گرفتهاند و ضمناً هميشه متوجه دسيسه هاي آشكار و پنهان دشمنان اسلام و كشور باشند كه هدف استعمار گران و توطئههاي آنها قرار نگيرند.
وي اظهار كرد: اگر ايمان به خدا و عمل براي خدا در فعاليتهاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و ساير شئونات زندگي در اولويت باشد، هيچگاه مسائل و مشكلات حاشيهاي و زودگذر، انسان را از اهداف اصلي و الهياش دور نخواهد كرد؛بنابراين پس از گذشت نزديك به 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي و حدود 20 سال از جنگ تحميلي هنوز خاطرات دوران انقلاب و جنگ تحميلي در ذهنم نهفته است و هر زمان سختيها و مشكلات روزمره و حوادث تلخ روزگار سينهام را ميفشارد، عطر و هواي خدايي خاطرات سالهاي جهاد دفاع مقدس موجب انبساط روح و جانم ميشود و مفتخرم كه خداوند اين عنايت را در حق من دارد.
اين جانباز قطع نخاع يادآور شد: مبارزات حق طلبانه مردم ايران در دوران انقلاب و حضور اقشار مختلف اعم از پير و جوان در راهپيمايي سال 57 و پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني(ره) و آغاز غائلهآفريني معاندان در كردستان، گنبد ،سيستان و بلوچستان و درگيري نيروهاي انقلاب با منافقين و در نهايت آغاز جنگ تحميلي و دفاع 8 ساله امت مسلمان ايران و خلق حماسه بر كسي پوشيده نيست.
وي تصريح كرد:در سالهاي بعد از جنگ در حرف و شعار از حماسه 8 ساله رزمندگان بصورت تئوري و گذرا به مناسبت هاي گوناگون توسط مسئولين و فرماندهان جنگ مطالبي بيان شده است اما جهت اشاعه فرهنگ ايثار و شهادت در سطح جامعه گامهاي اساسي برداشته نشده است.
اين جانباز 70 درصد افزود: بيان خاطرات آزادگان، رزمندگان و جانبازان در مناسبتهاي زودگذر و نامگذاري كوچهها و خيابانها،مدارس وساير اماكن بنام ايثارگران، برگزاري مسابقات ورزشي و غيره خوب است اما بايد برنامهريزي ريشهاي و زيربنايي انجام داد تا حقيقت آن ايثار شهدا و رزمندگان بصورت واقعي بازگو و از بزرگ نمايي بعضي از مسائل كه احتمال قهرمان پروري دارد ،خوددادري شود.
ذهاب ناظوري به چند نكته در جهت اشاعه فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه اشاره كرد و گفت: ساختن فيلمهاي كوتاه از نقش و حضور ايثارگران در جبهه و پشت جبهه، جمعآوري خاطرات ايثارگران و شهدا و چاپ كتب براي مقاطع ابتدايي،راهنمايي، دبيرستان و دانشگاه و برگزاري مسابقه از متون كتابها براي مقاطع فوق در طول سال تحصيلي از جمله موارد مؤثر در جهت گسترش اين فرهنگ است.
وي ادامه داد: نزديك به دو دهه از پايان جنگ ميگذرد و رزمندگان،جانبازان،آزادگان به علت نبود يك ارتباط سازماني بيش از 60 الي 70 درصدشان با هم هيچ ارتباطي ندارند. در حالي كه ميتوان رزمندگان هر عمليات را در يك محل به عنوان يك همايش جمعآوري كرد تا پيرامون آن عمليات و نقش رزمندگان خاطرات خود و جانبازان و شهدا را بيان كنند. اينگونه برنامهها را ميتوان به صورت منطقهاي و شهر به شهر يا روستا به روستا انجام داد.
ذهاب ناظوري در بخش ديگري از اين گفتوگو اظهار كرد: تاريخ جنگ و نقش ايثارگري شهدا به صورت كتابي مدون براي سه مقطع راهنمايي، دبيرستان و دانشگاه به عنوان يك كتاب درسي تدوين و جزو يك دروس مؤظفي مدارس و دانشگاه شود.
وي تصريح كرد:به نظر من مقايسه جوانان امروز و ديروز كار درستي نيست زيرا هر مقطعي از تاريخ شرايط خاصي دارد اما اگر بخواهيم جوانان امروز و ديروز را با هم مقايسه كنيم بايستي معناي واژههاي ايثار و شهادت ، اطاعت پذيري از ولايت، شناخت دوست و دشمن و دسيسههاي آشكار و نهان دشمن، مسائل مادي و معنوي وحفظ ارزشها و زمان را مورد بحث قرار داد.
اين يادگار جنگ تحميلي گفت:جوانان ديروز قدرت فرهنگي خود را باور داشتند و با تهاجم فرهنگي بيگانه مقابله ميكردند؛ جوانان امروز هم بايد هوشيار باشند.
وي در ادامه مطلب فوق گفت: در سنين جوانان ديروز اثري از آثارتجملاتي و زرق و برق دنيا وجود نداشت اما در بين برخي جوانان امروزي مد جاي خود را به يك ارزش داده است، در جوانان ديروز معنويت وايثار جايگاه خاصي داشت اما دربعضي جوانان امروزي معنويت و ايثار جايگاه خود را به مسائل مادي سپرده است.
ذهاب ناظوري افزود: در سنين جوانان ديروز پست، مقام ، شهرت و ...مطرح نبود اما با كمال تاسف، پست ،مقام و ... در بين جوانان امروز كم كم به صورت يك فرهنگ، ظاهر مي شود و همچنين انسجام و و حدت، همدلي و يكپارچگي در سنين جوانان ديروز زبان زد عام و خاص بوده اما در جوانان امروز شاهد نوعي دوگانگي فرهنگي و معضلات اجتماعي هستيم.
خاطره
ساعت 9 صبح روز اول عمليات طريق القدس در نزديكي پل سابله توسط گلوله مستقيم تانكهاي دشمن به شدت مجروح شدم ، شهيد بزرگوار «تيغ بيگ» كه جزو نيروهاي تعاون در جهت انتقال شهدا و مجروحان تلاش زيادي انجام ميداد بالاي سرم آمد و صدايم زد و گفت: تركش به پهلوي شما اصابت كرده ،من را بغل يك دژ خاكي كه روي آن جادهاي به سمت پل سابله كشيده شده بود و در عمليات به دست نيروهاي خودي افتاده بود قرار داد بعد از دقايقي با يك نفر بسيجي آمد و دست و پاهايم را گرفتند حدود 200 متر از صحنه درگيري عقب بردند.
چشم هايم را باز كردم ديدم شهيد تيغ بيگ من را روي برانكاردي كه در عقب موتور سيكلت كوچكي نصب شده بود قرار داد و به سرعت به اورژانس صحرايي كه در عقب جبهه بود،رساند. شهيد تيغ بيگ جهت تسكين دردهاي من در اورژانس صحرايي گفت: رضا خيلي شانس آوردي زيرا جلوتر از شما يك شهيد را روي همين برانكارد قرار دادم اما گلوله تانك در نزديكي من اصابت كرد و به زمين خوردم و مجدد دست شهيد به زمين اصابت كرد و زخمي شد و اين صحبت شهيد تيغ بيگ در ذهنم بود كه از شدت مجروحيت بيهوش شدم و هنگامي كه به هوش آمدم مشاهده كردم در بين تعدادي مجروح و چند شهيد در يك فروند بالگرد قرار دارم و به سمت اهواز ميرويم.
انتهاي پيام
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]