تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):بار الها... باطل را از درون ما محو نما و حق را در باطن ما جاى ده. زيرا كه ترديدها...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826822824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير امور خارجه در كنفرانس خبري با همتاي برزيلي خود عنوان كرد ارائه مشروط طرح ايران براي حل بحران قفقاز


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: وزير امور خارجه در كنفرانس خبري با همتاي برزيلي خود عنوان كرد ارائه مشروط طرح ايران براي حل بحران قفقاز
گروه سياسي؛ منوچهر متكي وزير خارجه اعلام كرد؛ «طرح مدون در زمينه حل بحران قفقاز از طرف ايران در دست اقدام است.» وي در عين حال تصريح كرد در صورتي كه زمينه قبول آن فراهم شود ايران آن را ارائه خواهد كرد. متكي روز گذشته در حالي خبر از تدوين طرحي درخصوص حل مناقشه قفقاز داد كه پيش از آن از سوي تهران جهت حل و فصل بحران به وجود آمده ابراز علاقه كرده و در عين حال پيشنهادهايي هم توسط مقامات كشورمان طي مذاكراتي كه با طرف هاي درگير داشته اند، ارائه شده بود.

اما به دنبال بيان اين مطلب، سرگئي لاوروف همتاي روسي منوچهر متكي اظهار كرد تاكنون هيچ پيشنهادي از جانب ايران درباره ايجاد منطقه امنيتي در قفقاز دريافت نكرده است. به گزارش نووستي وي همچنين با تاييد اين موضوع كه ايران علاقه مند و خواهان الحاق به اين مباحث است، گفت؛ من در اين باره با همتاي ايراني خود صحبت كرده ام.

از اين رو ديروز وزير خارجه ايران در يك كنفرانس خبري مشترك كه با وزير خارجه برزيل در تهران داشت، در مورد سخنان اخير لاوروف گفت؛ در مذاكرات جداگانه با كشورهاي منطقه و آلمان در بحث يافتن راهكاري منطقه يي براي حل و فصل مسائل قفقاز در دو قسمت ايجاد چارچوبي براي گفت وگو و تلاش همكارانه براي حل مسائل قفقاز به بحث و رايزني نشسته ايم.

به گزارش ايسنا وي افزود؛ سرفصل هاي اين گفت وگوها در مذاكرات مطرح شد و قاعدتاً راهي كه بتواند ارائه شود از دل اين مشورت ها خواهد بود و اگر زمينه قبول آن ايجاد شده باشد ارائه مي شود.

وي تاكيد كرد؛ مولفه هاي طرح همكاري با كشورهاي منطقه مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت اما طرح مدون در اين زمينه در دست اقدام است.

وزير امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد سياست راهبردي ايران در حوزه امريكاي لاتين اظهار داشت؛ امريكاي لاتين ظرفيت هاي بسيار گسترده يي در حوزه هاي اقتصادي و همگرايي بسيار قوي در حوزه هاي سياسي و بين الملل دارد. مواضع مشترك كشورهاي امريكاي لاتين در سال هاي اخير در نگاه به تحولات بين المللي، ظرفيت هاي بالايي را در منطقه ايجاد كرده است.

به گفته متكي، كشورهايي نظير برزيل، آرژانتين و كوبا يا برخي ديگر از كشورها كه بعضاً عضو اوپك و داراي ذخاير مهم نفت و گاز هستند و از ديگر جهات اقتصادي بالنده هستند در مسير رشد و شكوفايي قرار دارند.

وي تاكيد كرد؛ ايران راهبرد خود را در توسعه همكاري ها در سه حوزه تجارت، صدور خدمات فني و مهندسي براي اجراي پروژه ها در اين منطقه و نيز جلب سرمايه گذاري شركت هاي بزرگ صاحب نام امريكاي لاتين كه در حوزه هاي انرژي توانمندي دارند، قرار داده است. اين تنوع بخشي در روابط امكان استفاده از ظرفيت ها را فراهم مي كند.

وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به افزايش اعتبارات تخصيص يافته براي روابط اقتصادي به امريكاي لاتين گفت؛ اين مساله همان متوازن كردن روابط اقتصادي است.

متكي همچنين سفر همتاي برزيلي اش به تهران را در راستاي بررسي روابط دوجانبه ايران و برزيل عنوان و خاطرنشان كرد؛ در اين گفت وگو پيام رئيس جمهور برزيل به احمدي نژاد ارائه شد كه در آن به شرايط كنوني جهان و مسائل مختلف اشاره شده است.

دعوت احمدي نژاد از نخست وزير هند

از سوي ديگر صبح ديروز همايشي با عنوان بررسي روابط ايران و هند در دفتر مطالعات سياسي و بين الملل وزارت خارجه برگزار شد و پراناب موكرجي وزير خارجه هند به همراه متكي در سخناني در اين باره اظهارنظر كردند. متكي با تاكيد بر اينكه ايران و هند به لحاظ منطقه يي در بسياري از مسائل از جمله وضعيت عراق و افغانستان داراي ديدگا ه هاي مشتركي هستند، گفت؛ در كنار روابط سياسي دو كشور همكاري هاي اقتصادي از اولويت خاصي برخوردار بوده است، به طوري كه حجم روابط اقتصادي حدود 33/9 ميليارد دلار، هند را به يكي از مهم ترين شركاي تجاري ايران تبديل كرده است.

وي با اشاره به كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور تصريح كرد؛ اين كميسيون مشترك زمينه مناسبي براي گسترش روابط در زمينه هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و غيره است. موفقيت اين كميسيون ها منوط به پيگيري و اجراي توافق هاي حاصله در آن خواهد بود كه يقين دارم با تلاش و همكاري مسوولان دو كشور عملي خواهد شد.

به گزارش ايلنا متكي با بيان اينكه ايران و هند از ديرباز داراي روابط فرهنگي عميق بوده اند، گفت؛ آثار اين مناسبات در گوشه و كنار هند به چشم مي خورد. وجود آثار هنري و معماري ايراني- اسلامي در مناطق مختلف هند گواهي بر اين مدعاست. زبان فارسي براي مدت 800 سال زبان رسمي و ديواني اين كشور محسوب مي شد و هم اكنون حدود 50 دپارتمان زبان فارسي در سطح هند مشغول به فعاليت هستند.

وي همكاري هاي ايران و هند در موضوعات منطقه يي، بين المللي و سازمان هاي مربوطه را در سطح مطلوبي عنوان و تاكيد كرد؛ با توجه به ويژگي هاي خاص منطقه و موضوعات مبتلا به آن نظير ناامني، اشغالگري، تروريسم و مواد مخدر، دو كشور همواره همكاري هاي خوبي در اين موضوعات داشته اند.

متكي ادامه داد؛ بديهي است در فرآيند همكاري ها و گسترش مناسبات دو كشور، سوء تفاهم ها و تعارضاتي به وجود آيد و شيطنت هايي هم از سوي طرف هاي ثالث صورت گيرد بنابراين شايسته است اين موضوعات در چنين نشست هايي، آسيب شناسي شده و نتايج آن در اختيار تصميم گيران قرار گيرد.

منوچهر متكي همچنين در ملاقات با همتاي هندي خود، از دعوت احمدي نژاد از نخست وزير هند براي سفر به ايران خبر داد و گفت؛ در اين نشست درباره فراهم كردن زمينه هاي اين سفر رايزني كرديم تا در آينده انجام شود.

در همين حال، پراناب موكرجي در همايش ديروز گفت؛ ما همواره قوانين نظم جهاني را تا جايي كه مساوات و برابري اجازه مي داده است، مورد پذيرش قرار داده ايم. صرف نظر از شرايط سخت، حتي در مواقعي كه تنها بوده ايم، همواره استقلال و مساوات، هسته سياست خارجي ما بوده است.

وزير امورخارجه هند اظهار داشت؛ گاهي اوقات در مورد معاهده منع گسترش سلاح هسته يي و توافقنامه منع آزمايش جامع شاهد نظرات منتقدان بين المللي بوده ايم و شايد دليل آن عدم پذيرش شرايط غيرعادلانه و نابرابر بوده است.

وي افزود؛ ما مخالف سلاح هسته يي هستيم و از زمان «مهاتما گاندي» و جواهر لعل نهرو، تا طرح «راجيو گاندي» براي خلع سلاح هسته يي جهاني، نفرت ما از سلاح هاي هسته يي روشن بوده است.ما معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته يي را به دليل غيرعادلانه بودن، امضا نكرديم.

موكرجي تصريح كرد؛ هند فشارهاي زيادي را تحمل كرده و هزينه ها و مسووليت هاي زيادي را متقبل شده اما به نظر ما مشاركت در اين معاهده بدتر از تحمل اين فشارها بود. وزير خارجه هند درخصوص همكاري انرژي هسته يي غيرنظامي هند و امريكا و توافقات با سازمان بين المللي انرژي اتمي اظهار داشت؛ تقويت اين همكاري ها منجر به اعتماد و توانايي ما براي حفظ اين تعهد در سال هاي پيش رو خواهد بود. انگيزه اساسي براي توافق هسته يي غيرنظامي ما با امريكا همانند الزام ما به خط لوله صلح ايران، پاكستان و هند است چراكه نياز ما به انرژي، فراتر از آن است كه از يك منبع تامين شود.

موكرجي افزود؛ با عنايت به اين تغييرات است كه لزوم نگرش جديدي به روابط هند و ايران به خوبي نمايان مي شود. ما داراي روابط تاريخي، تمدني و منافع مشترك در بسياري از مسائل منطقه يي هستيم و پروژه هاي مهم در بخش هايي مانند نفت، گاز، فلزات، كود شيميايي، زيرساخت ها و راه آهن در حال مذاكره هستند.

وزير امور خارجه هند تاكيد كرد؛ دولت هند شركت هاي عمومي و خصوصي خود را براي سرمايه گذاري در ايران تشويق مي كند و اميدواريم تامين منافع دو طرف، با حمايت دولت ايران ادامه يابد.وي در پايان با اشاره به تقويت روابط فرهنگي و تعامل دو ملت اظهار داشت؛ روابط فرهنگي مي تواند اساس روابط ما را شكل دهد اما هند و ايران به عنوان دو همسايه كه با چالش هاي پيچيده يي مواجه هستند، از پتانسيل خوبي براي حل مشكلات برخوردارند. ما تاريخ مشتركي داريم كه مي توانيم از آن در جهت تامين منافع دوجانبه ملت هاي خود بهره بگيريم.
 دوشنبه 13 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن