واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تشديد رقابت انتخاباتي مك كين و اوباما
گروه بين الملل: در حالي كه انتخابات رياست جمهوري آمريكا فردا (سه شنبه) برگزار مي شود جان مك كين و باراك اوباما مبارزات انتخاباتي خود را تشديد كرده اند . به گزارش شبكه خبري الجزيره، اوباما در نطق راديويي خود خطاب به هوادارانش گفت : ما نبايد فقط براي برنده شدن در كنار هم باشيم، ما بايد براي تغيير كشور تلاش كنيم . اما جان مك كين رقيب جمهوري خواه اوباما گفت : اوباما توانايي تجربه رهبري كشور را ندارد، اما من از ايـن تجربه برخوردارم . در همين حال، بر اساس آخرين نظر سنجي صورت گرفته از سوي خبرگزاري رويترز و موسسه زوگبي ، اختلاف اوباما و مك كين به 5 درصد رسيده است . اوباما در نظر سنجي1/49و مك كين1/44درصد آرا را كسب كرده اند . اين در حالي است كه در نظر سنجي هاي قبلي، اوباما1/50 و مك كين1/43درصد آرا را به خود اختصاص داده بودند . در همين حال، اوباما خطاب به هواداران خود در ايالت كلورادو ضمن اشاره به حمايت ديك چني معاون جرج بوش رئيس جمهور آمريكا از مك كين، گفت : آيا شما فكر مي كنيد كه حمايت چني از مك كين به اين خاطر است كه اين دو از لزوم تغييرات در واشنگتن حمايت مي كنند و مي خواهند سياست هاي آمريكا را تغيير دهند . اين در حالي است كه مك كين در سخنراني خود در ايالت ويرجينيا گفت: كسي بايد رهبري آمريكا را بر عهده بگيرد كه از كشور در مقابل اسامه بن لادن ، چشم انداز يك ايران مجهز به سلاح هسته اي )!( و ديگر تهديدات موجود در جهان محافظت كند و اوباما اين تجربه و مهارت را براي محافظت از آمريكا ندارد. از سوي ديگر، اوباما كه علاوه بر ايالت كلورادو به ايالت هاي ميسوري و نوادا نيز سفر كرد به هواداران خود هشدار داد كه به رغم پيشتازي وي در نظر سنجي ها، همچنان جاي كار و تلاش بسياري براي رفتن او به كاخ سفيد وجود دارد . همچنين راب رينولدز تحليلگر الجزيره گفت : هدف اوباما در روزهاي آخر تبليغات اين است كه آراي ايالت هايي كه به صورت سنتي از جمهوري خواهان دفاع مي كنند را به سود خود جلب كند تا آراي كالج انتخاباتي وي افزايش يابد . وي ايالت هاي اوهايو و فلوريدا را از جمله اين ايالت ها دانست . گفتني است، هر كانديدايي كه بتواند حداقل 270 راي از مجموع 538 راي كالج انتخاباتي را از آن خود كند، به عنوان رئيس جمهور آمريكا انتخاب خواهد شد .
ساركوزي قلابي، پيلين را سر كار گذاشت
معاون جان مك كين كانديداي جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا قرباني يك تماس تلفني دروغين و طنزآميز شد كه ازسوي دو فكاهي نويس اهل ايالت كبك در كانادا انجام گرفت. به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه ، دو فكاهي نويس كانادايي كه پيشتر نيز شخصيتهاي معروفي هـمـچـون نـيكلاس ساركوزي، ژاك شيراك و خوانندگان آمريكايي را در دامهاي خود انداخته اند، موفق شدند پيلين را با يك تماس تلفني دروغين به تمسخر بگيرند. مارك آنتوان اودت يكي از اين دو تن در گفتگويي با خبرگزاري فرانسه گفت: تماس با پيلين بسيار مشكل بود زيرا سيستمهاي حفاظتي بسياري به كار برده شده، اما بالاخره موفق به انجام آن شديم. در اين تماس تلفني، فرد مخاطب خود را به جاي ساركوزي رئيس جمهور فرانسه جا ميزند و پيلين نيز ضمن ابراز خوشحالي از اين تماس با لهجه غليظ فرانسوي با وي به گفتگو ميپردازد. پيلين در اين تماس خطاب به ساركوزي قلابي ميگويد: من و جان مك كين احترام زيادي براي شما قائل بوده و دوستدار شما هستيم. پيلين با اشاره به نزديك شدن انتخابات رياست جمهوري، از كاهش ميزان فاصله مك كين با باراك اوباما نيز سخن به ميان ميآورد. ساركوزي قلابي نيز اظهار ميدارد: من آرزو دارم كه شما يك روز رئيس جمهور شويد شايد در هشت سال آينده. در اينجا پيلين با يك لبخند پاسخ مخاطب خود را ميدهد. پيلين همچنين براي ديدار با ساركوزي و همسر وي ابراز تمايل ميكند. در لحظات پاياني تماس تلفني، ساركوزي قلابي به پيلين ميگويد كه وي در دام يك تماس تلفني طنزآميز افتاده است.
درخواست بوش براي مشاركت آمريكاييها در انتخابات رياستجمهوري
رئيس جمهور آمريكا مردم اين كشور را به حضور در پاي صندوقهاي راي و مشاركت در انتخابات فرا خواند. به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي ايلاف، جرج بوش در نطق هفتگي خود اظهار داشت: سهشنبه جاري همان روز انتخابات است و بعد از ماهها تلاش و تبليغات گسترده و قوي اكنون زمان آن رسيدهاست كه آمريكاييها درباره آيندهشان تصميم بگيرند. جرج بوش به آمريكاييها يادآور شد كه انتخابات آمريكا نمونهاي براي كشورهاي دموكرات نوپا است. وي افزود: اين كشورهاي دموكرات نوپا نظير عراق، افغانستان، گرجستان و اوكراين منتظر انتخابات آمريكا هستند تا به اين درك برسند كه هر نظام خودمختار و مستقلي ميتواند دوام يابد. بوش تصريح كرد: رقابتي كه ميان دو نامزد جمهوري خواه و دموكرات در كشور وجود دارد مفيد و در راستاي دموكراسي بوده است. يك نظام دموكرات ميتواند موجب حفظ قدرت آمريكا شود.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]