واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ناكامي تيم ملي جودو جوانان در مسابقات جهاني بانكوك
چهاردهمين دوره رقابتهاي جودو قهرماني جوانان جهان در حالي در بانكوك به پايان رسيد كه تيم چهار نفره جوانان ايران به كسب مدال نائل نيامد.
اين دوره از رقابتها با حضور286 جودوكا از 84 كشور جهان در بخش مردان به مدت چهار روز در ورزشگاه شهر بانكوك برگزار شد و تيم ايران كه از دو دوره قبلي اين مسابقات دو مدال نقره و دو برنز كسب كرده بود، در بانكوك نه تنها به مدالي دست پيدا نكرد بلكه هيچ كدام از اعضاي تيم چهار نفره ايران از مرحله يك هشتم نهايي جلوتر نرفتند.
تيم جوانان ايران در بانكوك ايرادت فني و مشكلات بسياري داشت، جابجايي در اوزان مهمترين مشكل تيم بود و ازهمه مهمتر باخت با يك اميتاز يوكو به جودوكاي ناشناسي از مكزيك را نمي توان به هيچ عنوان توجيه كرد.
با اين وجود نمي توان با صراحت اعلام كرد جودو ايران در اين مسابقات شكست خورده است، چرا كه جام چهاردهم تحت شعاع تغيير قوانين مسابقات و داوري بود. تغييراتي كه دو روز قبل از شروع مسابقات تصويب و سپس به اجرا گذاشته و باعث شدحداقل دو عضو تيم ايران از رفتن به گروه بازندهها محروم شوند.
تيم جوانان ايران بيشتر از آنچه اسير پسرفت و يا درجا زدن خود شود به جودو روز و سرعتي دنيا قافيه را باخت. زنگ خطر براي جودو ايران در بانكوك به صدا درآمد. در واقع جودو دنيا به سرعت درحال پيشرفت است و اگر بخواهيم همچنان در انديشه مشكلات داخلي، حواشي تغيير كادر فني و برنامهريزي باشيم در آينده نيز بازنده خواهيم بود.
اينكه سيدمحمود ميران به عنوان سرپرست تيم ملي به بانكوك اعزام شد، نكته مثبتي بود كه به طور قطع تبعات آن در جودو ايران نمايان خواهد شد. هر چند بهتر بود آرش ميراسماعيلي هم به عنوان سرمربي تيم ملي در كنار او بود تا تغيير قوانين و تاثير آن بر جودو روز دنيا را از نزديك تجربه ميكرد.
رقابتهاي بانكوك نشان داد كه جودو دنيا در حال بازگشت به اصل خود است و كشورهايي كه با واردكردن فنون غيره از جمله فنون كشتي در حال رسيدن به اوج بودند از اين قافله عقب خواهند ماند. كشورهايي مثل روسيه ، گرجستان ، ازبكستان و تيم ملي ايران كه در برخي اوزان از چوخه كارها استفاده مي كنند.
در اين بين جودو روز دنيا چيزي است كه در اروپا رايج است و ژاپني ها آن را به نمايش مي گذارند. در واقع ماريو ويزر رئيس فدراسيون جهاني قصد دارد جودو اصيل و با ريشه بر روي تاتامي به نمايش گذاشته شود و تمامي اصلاحات و اقدامات او نيز در همين راستا پيش مي رود. جودو ايران نيز اگر مي خواهد در اين هياهوي پيشرفت، جايي براي خود در قافله جودو روز دنيا دست و پا كند بايد از همين امروز كار و فعاليت را آغاز كند.
اگر برنامه ريزي براي چهار سال آينده و مدال آوري در 2012 لندن در فدراسيون جودو هدف گذاري شده است بايد از هم اكنون حواشي را از بين برد و بيش ازگذشته كار و فعاليت را در دستوركار قرار داد.
جودو ايران بايد حضور خود در ميدانهاي بينالمللي و تورنمنت هاي سطح بالاي اروپا را افزايش داده و نگاه خود را به سمت استفاده از مربيان طراز اول اروپا تغيير دهد.
آرش ميراسماعيلي بايد به جاي استخدام مربيان گرجي، به فكر بهره بردن از دانش مربيان خوب ژاپني و يا كشورهاي اروپايي چون فرانسه باشد.
ازسوي ديگر نگاه مسئولان سازمان تربيت بدني به جودو بايد بيش از گذشته نگاه حمايتي باشد. تغييرات جودو به سوي ماندگاري در المپيك پيش مي رود و اگر
مي خواهيم در لندن جودو مدال كسب كند بايد حمايت ها را افزايش دهيم.
تركيب ثابت تيم ملي اميد
تركيب هفت نفر برگزيده تيم ملي اميد جودو تغيير نخواهد كرد.
چهار جودوكاي جوان اعزامي به مسابقات جهاني تايلند به عنوان حريفان تمريني به اردوي تيم ملي اميد دعوت مي شوند.
اردوي دوم تيم ملي اعزامي به مسابقات غرب آسيا از سه شنبه هفته آينده آغاز و تا زمان اعزام تيم ادامه خواهد داشت.
ميران، سرپرست تيم ملي، گفت: بعد از بازگشت از مسابقات جهاني تيم بايد يك هفته استراحت كند بنابراين ديگر فرصتي نداريم تا تيم جوانان با اميدها رقابت انتخابي برگزار كند به همين دليل تركيب گزينش شده تغييري نميكند. تيم ملي اميد اواخر ماه جاري راهي اردن مي شود.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]