واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محور رشت - لاكان ايمن نيست، با احتياط زياد برانيد!!
داخلي. اقتصادي. راه.
محور رشت - لاكان يكي از ۲۳محور فرعي مهم و پرتردد در سطح استان گيلان محسوب ميشود كه به دليل باريك بودن و نيمه كاره ماندن طرح تعريض آن، از ايمني لازم براي آمد وشد خودروها حتي عابران نيز برخوردار نيست.
اين محور ۱۵كيلومتري به دليل منتهي شدن آن به محور اصلي سراوان، بزرگترين مركز صنعتي استان و راه دسترسي به شهرصنعتي رشت از اهميت ويژهاي برخوردار است.
ضمن اينكه چندين مركز آموزشي از جمله واحد دانشگاه آزاد اسلامي، تعدادي از واحدهاي بزرگ صنعتي، چند شهرك بزرگ مسكوني از جمله شهرك لاكانشهر در اين محور قرار دارند كه همين مساله اهميت آن را دو چندان ميكند.
اداره كل راه وترابري گيلان، با توجه به اهميت اين محور وايمنسازي آن، كار تعريض و بهسازي اين جاده را از سال ۸۶آغاز كرده ، اما در چند ماه گذشته اجراي اين طرح ابتدا كند شد و در زمان حاضر تقريبا به حال خود رها شده است.
انجام عمليات خاكبرداري در حاشيههاي بخشي از اين محور كه براي تعريض جاده انجام شده، سبب گرديده است تا حدود نزديك به سه كيلومتر از اين جاده عملا فاقد شانه خاكي شود.
عمليات تعريض اين محور، گرچه بهطور طبيعي ممكن است در محدود زماني كوتاه محدوديتهايي را براي رفت وآمد ايجاد كند، اما به دليل از بين رفتن شانههاي خاكي جاده، بسنده كردن پيمانكار به نصب نوارهاي پلاستيكي براي هدايت خودروها و چندين علايم راهنمايي كه با بتون در كنار جادهها قرار داده شده، سبب شده است تا احتمال تصادفات رانندگي در اين مسير به شدت افزايش يابد.
بهگفته شماري از ساكنان و رانندگان عبوري اين محور، باريك بودن جاده، از بين رفتن شانههاي خاكي در بخشي از طول محور، تردد زياد خودروها بهويژه خودروهاي سنگين و تريلي كه به مقصد شهر صنعتي و يا خارج از استان حركت ميكنند و نبود علايم ايمني كافي، سبب شده تا اطمينان خاطر لازم براي آمد و شد، در اين مسير، به ويژه در مواقع باراني و شب هنگام سلب گردد.
بسياري از ساكنان و رانندگان در محور رشت- لاكان ضمن اعلام نارضايتي از وضعيت اين جاده، خواستار رسيدگي سريع مسوولان براي حل اين مشكل هستند.
به گفته سرپرست پليس راه گيلان، درهفت ماه نخست امسال درمحور لاكان - رشت كه از محورهاي فرعي مهم استان شمرده ميشود، ۶۲فقره تصادف روي داده كه دو درصد تصادفات كل جادههاي استان را تشكيل ميدهد.
سرهنگ "غلامرضا سيري" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، گفت: بر اثر وقوع اين تصادفات، ۲۳نفر مجروح شدهاند و خوشبختانه هيچ فوتي در صحنه تصادف نداشتهايم.
وي اظهار داشت: محور لاكان همانند محورهاي شهرصنعتي، جيرده و زيباكنار جزو ۲۳محور مهم فرعي در گيلان شمرده ميشود كه شرايط مناسب نداشته و ايمنسازي لازم براي آن انجام نشده است.
"سيري" بابيان اينكه ايمنسازي نشدن جادهها موجب افزايش تصادفات ميشود، افزود: گرچه عامل انساني در وقوع بيش از ۷۰درصد تصادفات نقش دارد اما اگر ايمنسازي جادهها، رفع نواقص جادهاي، تعريض، جداسازي و نصب علايم هشداردهنده به خوبي انجام شود، ميزان تصادفات تا حد قابل قبولي كاهش مييابد.
وي با اشاره به وقوع تصادفهاي مختلف در مهرماه امسال، گفت: اكثر اين تصادفات در محورهايي روي داد كه ايمنسازي مسير در آنها رعايت نشده بود.
"سيري" ادامه داد: رفع موانع و ايمنسازي جادهها از دغدغههاي ذهني ما است و در همين راستا با احصاي نقاط حادثهخيز استان در جلساتي با مسوولان راه و ترابري، چگونگي ايمنسازي آن را بررسي ميكنيم.
وي تاكيد كرد: رفع نقاط حادثهخيز و ايمنسازي محورهاي اصلي بايد در اولويت كار مسوولان استان قرار گيرد، علاوه بر آنكه راه و ترابري گيلان نيز بايد به ايمنسازي محورهاي فرعي هم توجه ويژهاي داشته باشد.
سرپرست پليس راه گيلان اظهار داشت: شرايط جغرافيايي گيلان هم به گونهاي است كه به دليل تراكم بالاي جمعيت، بافت روستايي و وجود دو هزار و ۵۰۰ كيلومتر راهروستايي، پوشش دادن تمام جادهها توسط پليس راه و راه و ترابري استان را مشكل ميكند.
وي گفت: پوشش دادن تمامي اين محورها، علاوه بر نيروي انساني به هزينه بالايي نياز دارد كه در استان با كمبود مواجهايم.
"سيري" در همين حال افزود: با اقدامات خوبي كه براي ايمنسازي محورهاي اصلي توسط راه و ترابري استان انجام شد، آمار تصادفات در دو سال اخير ۳۰ درصد كاهش داشته است.
وي يادآور شد: طبق آمار پزشكي قانوني در شش ماه نخست امسال، ۳۷۴نفر در تصادفات رانندگي در استان گيلان كشته شدند كه ۱۴درصد كمتر از مدت مشابه پارسال است.
"سيري" گفت: در هفت ماه امسال نيز درپي وقوع ۵۶فقرهتصادف منجر به مرگ در صحنه، ۷۴نفر فوت كردند كه اين ميزان به ترتيب از نظر تصادفات ۲۰درصد و از نظر تعداد كشتهشدگان ۲۶درصد كمتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
وي تعداد تصادفات جرحي در هفت ماه امسال در استان گيلان را دو هزار و ۳۳ فقره اعلام كرد كه يك درصد كمتر از مدت مشابه پارسال شده است.
"سيري" مهمترين دليل كاهش اين تصادفات را علاوه بر افزايش تجهيزات پليس راه استان به سيستمهاي نوين كنترلي، برقراري گشتهاي نامحسوس، آموزش رانندگان در جادهها، اطلاع رساني از طريق رسانههاي گروهي، ارايه نكات ايمني، ايمنسازي مدارس حاشيه راهها عنوان كرد.
معاون راهسازي اداره كل راه و ترابري گيلان نيز درخصوص اجراي پروژه راه لاكان گفت: بهسازي و تعريض محور رشت - لاكان از ابتداي سال ۸۶آغاز و براي انجام آن نيز پنج ميليارد ريال اعتبار جذب شد.
"نعمت غفاري" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: تعهد ما در سال ،۸۶ انجام يك كيلومتر عمليات خاكي و ابنيه بلوكه بود كه به طور كامل انجام شد.
وي گفت: براي ادامه اجراي اين طرح امسال، شش ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال اعتبار درنظرگرفته شد اما تاكنون سه ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال آن اختصاص يافته است.
"غفاري" افزود: كار خاكبرداري و ايجاد لايه خاكي به طول ۲/۵كيلومتر از تعهدات امسال براي اين طرح است.
وي با بيان اينكه تعهدات دو سال اول اين طرح انجام شده است، تنها مشكل در روند اجرا و ادامه را كمبود اعتبارات عنوان كرد.
"غفاري" اظهار داشت: در حالي كه طبق برآوردهاي انجام شده، ۱۵ميليارد ريال براي تعريض و بهسازي محور لاكان اعتبار لازم است اما تاكنون فقط هشت ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال آن جذب شده است.
وي در مورد اقدامات انجام شده براي ايمنسازي جاده دردست تعمير، گفت:
با قراردادن علايم و نصب نوارهاي مختلف در كنار جاده سعي شد تا هشدارهاي لازم به رانندگان داده شود اما به علت تراكم جمعيتي و برخورد خودروها با آن علايم، ممكن است اين علايم از بين برود.
"غفاري" با رد توقف اجراي اين طرح، افزود: فقط به دليل كمبود اعتبارات به رغم توانايي انجام كار،روند اجراي آن به كندي انجام ميشود.
معاون راهسازي اداره كل راه و ترابري گيلان با بيان اينكه تسريع روند اجراي اين طرح نيازمند تخصيص اعتبارات است، بر لزوم تخصيص اعتبار لازم تاكيد كرد.
وي اعلام كرد: تنها كار لايه خاكريزي و آسفالت اين محور باقي مانده است كه در رديف تعهدات سال ۸۸قرار دارد كه همان سال پاياني اجراي طرح نيز محسوب ميشود.
وي ادامه داد: خاك برداري در حاشيه جاده اصلي اين محور هم تا حدي انجام شده است كه خودروها به سمت پايين نيفتند. ك/۴
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]