واضح آرشیو وب فارسی:موج: معاون صدا: مي توانيم ساختار نمايشي كشور را متحول كنيم
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ معاون صداي رسانه ملي در نشستي با مديران نمايشي و فرهنگي كشور گفت: مي توانيم ساختار نمايشي كشور را متحول كنيم.
به گزارش موج، در جلسه شوراي سياستگذاري راديو نمايش كه با حضور دكتر حسن خجسته معاون صدا، حسين پارسايي مدير مركز هنرهاي نمايشي وزارت ارشاد، حسين مسافر آستانه دبير جشنواره تاتر فجر، سعيد كشن فلاح مدير مركز هنرهاي نمايشي حوزه هنري، تاجبخش فناييان رئيس دانشكده نمايش و موسيقي هنرهاي زيبا، مجيد سرسنگي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري،رحمان سيفي آزادمدير گروه فيلم و سريال شبكه 4 ، نادر برهاني مرند، محمد يار احمدي و شهرام گيل آبادي مدير كل مركز هنرهاي نمايشي راديو برگزار شد. معاون صداي رسانه ملي ضرورت همدلي و همبستگي ميان بخش هاي مختلف فرهنگي و هنري كشور را يادآور شد و گفت: جلسات مستمر و مشترك بين مديران فرهنگي هنري كشور مي تواند به آنجا منجر شود كه براي حوزه هاي فرهنگي و از آن جمله نمايش كشور برنامه ريزي كلان و البته موثري انجام شود.
در اين جلسه كه با هدف همسويي براي سياستگذاري راديو نمايش و بهره گيري از توان تخصصي كشور در اين برگزار شد.
او با اشاره به اهميت جايگاه نمايش و نقش آن در تاثيرگذاري در جامعه خاطر نشان كرد: شما مديران بخش هاي نمايشي كشور به خوبي مي دانيد كه نمايش هنري است كه مي تواند حتي روي سينما و تلويزيون هم تاثير بگذارد. شما رسانه اي را مديريت مي كنيد كه به ظاهر توان سينما و تلويزيون را ندارد اما مهارت و تجربه اي بيش از اين دو را مي طلبد.تفكر در نمايشوجه برجسته اي است و به همين دليل سينما و تلويزيون تحت تاثير اين هنر پوياست. خجسته در ادامه وجود نگاه فرابخشي ميان مديران عرصه هنر را به خاطر جريان ساز بودن اين حوزه ضروري دانست و گفت: طي سال هاي گذشته استراتژي ما در حوزه هاي فرهنگي، هنر عموما سلبي بوده است اما مديران فرهنگي و هنري مي توانند با برنامه ريزي منسجم و همدلي و همبستگي در عرصه هاي هنري به ويژه هنر نمايش تحولات موثري را رقم بزنند. وي در ادامه آمادگي راديو را براي همكاري با مديران نمايشي كشور در عرصه نمايش اعلام كرد و گفت: با افتتاح راديو نمايش اين امكان قوت هم مي يابد. تاجبخش فناييان در اين جلسه پس از دكتر خجسته صحبت كرد و گفت: تفكر و انديشه شما مبني بر همگرايي دست اندركاران حوزه هنري قابل تقدير و تامل است، همه ما در شرايط كنوني به اين نتيجه رسيده ايم كه براي حوزه نمايش كشور بايد كاري كرد، من فكر مي كنم براي اين كار بايد ضرورت ها را بشناسيم و اهداف را ترسيم كنيم و از چنين نشست ها و جلسه هايي فارغ از تعارفات موجود نهايت بهره را ببريم.تا در يك پروسه زماني كوتاه تري به نتيجه برسيم.
مجيد سرسنگي هم از هدف هاي قابل لمس صحبت كرد: بايد در كنار اهداف بلند مدت به اهداف كوتاه مدت هم فكر كنيم و فكرهايمان هم كاربردي باشد. او همكاري راديو و جشنواره تاتر فجر را در سال گذشته مثال زد و افزود: حسن همكاري راديو با نمايش كشور نتيجه بخش بود. سرسنگي به عنوان نماينده سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران براي همكاري با راديو به خصوص راديو نمايش كه به زودي افتتاح خواهد شد اعلام آمادگي كرد و گفت: ما علاقمند هستيم كه با راديو كارهاي مشتركي انجام دهيم، به عنوان مثال مي توانيم آن بخش از توليدات راديو را كه درباره اصلاح رفتارهاي شهروندي است به صورت سي دي منتشر كنيم و در اختيار مردم بگذاريم. حسين پارسايي مدير مركز هنرهاي نمايشي وزارت ارشاد هم از تحركي كه شهرام گيل آبادي مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو ايجاد كرده است سخن گفت و افزود: او به نوعي موجب تحرك ديگران هم شده است. پارسايي خطاب به معاون صداي رسانه ملي عنوان كرد: شما دغدغه خود را نسبت به عرصه هنر با حضور و همكاريتان در حوزه نمايش كشور ثابت كرده ايد و راه اندازي راديو نمايش گام مهم ديگري است كه در صدد برداشتن آن هستيد. او ادامه داد: كمبود راديويي با اين ماموريت در اين سال ها به طور جدي احساس شده است، راديو نمايش مي تواند استعدادهاي ناشناخته و خلاق راشناسايي كند و زمينه اي براي تقويت ديگر حوزه هاي نمايشي كشور شود. راديو نمايش حتي مي تواند با فرهنگ سازي براي نمايش كشور جذب مخاطب كند. ناديده گرفتن نقش تاتر در فرهنگ سازي جامعه در سال هاي گذشته و نداشتن استراتژي مشخص در اين حوزه نكته اي بود كه حسين مسافر آستانه به آن اشاره كرد. دبير جشنواره تاتر فجر بر اين باور است كه خيلي وقت ها با حضور آدم هاي خاص شاهد رشد و شكوفايي در يك بخش فرهنگي كشور هستيم و با حذف آن فرد ركود را مشاهده مي كنيم. اين يعني اينكه فعاليتهاي فرهنگي و هنري در كشور ما خيلي وقت ها قائم به فرد است ولي سازماندهي منسجم و همكاري مستمر بين بخش هاي مختلف فرهنگي مي تواند در اين زمينه موثر باشد. او سپس گزارشي از نحوه همكاري جشنواره تاتر فجر با مركز هنرهاي نمايشي راديو ارائه كرد. ضرروت تبديل تاتر به عنوان شغل اول براي فعالان اين حوزه نكته اي بود كه رحمان سيفي آزاد به آن اشاره كرد و محمد ياراحمدي دبير كانون نمايشنامه نويسان خانه تاتر نيز ظرفيت راديو نمايش براي رساندن پيام تاتر به مخاطبان صحبت كرد. نادر برهاني مرند هم درباره قدرت راديو و نقش آن در حوزه هاي مختلف فرهنگي و هنري سخن گفت.
در اين جلسه شهرام گيل آبادي مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو همدلي و همكاري مديران فرهنگي و هنري را عامل ارتقاي سطح كيفي عرصه فرهنگ و هنر دانست و از مديران حاضر در جلسه كه عضو شوراي سياست گذاري راديو نمايش نيز هستند خواست كه با شناخت ظرفيت هاي راديو نمايش ماموريت هاي جديد راديو نمايش را ترسيم كنند به عقيده او رسيدن به ادبيات نمايشي مناسب و تربيت نيروي انساني متناسب با نياز در حوزه نمايش از جمله اين ماموريت هاست. راديو نمايش با همگرايي و تحليل درست از محيط هنري كشور با 3 محور نقد آثار هنري، توسعه معرفت ديني و پرورش نيروي انساني براي ادبيات نمايشي كشور پا به عرصه فعاليت فرهنگي خواهد گذاشت. ما قص داريم به عنوان مردمي ترين مركز هنرهاي نمايشي كشور و با در نظر گرفتن اقتضائات روز جامعه آثار نمايشي خود را توليد كنيم.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]