واضح آرشیو وب فارسی:حيات: معرفي شهداي شهرداري (3)؛شهيد سيد حسين طباطبايي
تهران - حيات
شهيد سيد حسين طباطبايي، فرزند سيد احمد و فاطمه بيگم، در 22 فروردين 1322 در حسن اباد فشافويه ديده به جهان گشود. پس از طي دوران كودكي، تحصيلات خود را آغاز كرد و تا دريافت مدرك ششم ابتدايي آن را ادامه دادك سپس تحصيل را رها كرد و در كنار پدر به كار كشاورزي پرداخت.
طباطبايي از دوران نوجواني در مجالس و محافل مذهبي حضور مي يافت و فعاليت مي كرد و همين امر زمينه اي بود كه وي به امور سياسي نيز علاقه مند باشد. در جريان قيام خونين 15 خرداد 1342 او جزو كفن پوشاني بود كه از ورامين به سوي تهران حركت كردند.
آن روز عده زيادي از آن انقلابيون به شهادت رسيدند و سيد حسين به جابه جايي جنازه ها پرداخت.
او مدتي به كار بنايي روي آورده بود. در 1344 با فاطمه اردستاني، از بستگان نزديكش، پيمان زناشويي بست و كوتاه زماني پس از ازدواج عازم خدمت سربازي شد و پس از گذراندن دوره خدمت، به استخدام شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه درآمد.
طباطبايي در جريان قيام مردمي عليه رژيم پهلوي فعاليت هاي گسترده اي داشت. او در اغلب محافل و مجالس و نيز تظاهرات و راهپيمايي ها شركت مي جست و اعلاميه هاي امام خميني را نيز توزيع مي كرد و يك بار هم در اوج مبارزات مردمي بازداشت و شكنجه شد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، سيد حسين طباطبايي با تمام وجود در مسير انقلاب كوشيد. با تشكيل كميته هاي انقلاب اسلامي به صورت داوطلبانه وارد كميته شد و به فعاليت پرداخت. او در رفع نيازمندي هاي مردم از توزيع نفت و ارزاق عموقي گرفته تا ساير نيازهاي اهالي محل مي كوشيد. علاوه بر آن به وظيفه اصلي خود كه همانا حفظ و صيانت ارمان هاي انقلاب اسلامي بود، عمل كرد. او مدتي نيز مسووليت كميته انقلاب اسلامي شعبه 13 آبان نازي آباد را عهده دار رود.
طباطبايي در 14 مهر 1359 داوطلبانه از سوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عازم جبهه ها شد. او ابتدا در كامياران به عنوان فرمانده سپاه در پادگان ابوذر كرمانشاه فعاليت كرد و سپس به مناطق جنگي و خط مقدم نبرد رفت.
سرانجام در 3 اسفند 1359 در جبهه سرپل ذهاب بر اثر اصابت خمپاره به شهادت رسيد. پيكرش رادر قطعه 24 رديف 62 شماره 19 بهشت زهرا به خاك سپردند.
از شهيد طباطبايي سه فرزند به نام هاي سيد حسن، سيده زهرا و سيد محمد به يادگار مانده بود كه فرزندش سيد حسن نيز به دنبال شهادت پدر عازم جبهه ها شد و در 21 مهر 1361 شربت شهادت نوشيد و در بهشت زهرا در كنار پدر (قطعه 24، رديف 28 شماره يك مكرر) مدفون گرديد.
سيد حسين طباطبايي در وصيتنامه خود خطاب به بچه هايش چنين نوشته است: «به فرزندانم سيد حسن و سيد محمد و سيده زهرا سفارش مي كنم كه براي شهادت من مبادا گريه كنيد. بايد افتخار كنيد اگر چنين سعادتي نصيب پدرتان شود. به جاي تشريفات به مستمندان كمك كنيد و هرچه مي توانيد، مردم را به اسلام بخوانيد و امام امت را ياري كنيد، چون رضايت من در همان است.
از خصوصيات شهيد طباطبايي مي توان به نظم او در امور، احسان و نيكي به ديگران، ارشاد و راهنمايي و امر به معروف و نهي از منكر اشاره كرد. او مداح هم بود و هياتي به نام هيات امام حسن مجتبي (ع) در نازي آباد راه اندازي كرده بود و در آن هيات مداحي مي كرد.
هم اكنون خانواده شهيد طباطبايي در شهرك سعيديه حميديه سكونت دارند. سيد محمد پزشك است و در اداره كل بهزيستي شهرستان ري فعاليت دارد و سيده زهرا دانش آموز دوره دبيرستان است.
كتاب " اينجا خانه اي ابري بود" روايتي از زندگي اين شهيد بزرگوار نوشته داوود بختياري دانشوراست كه از سوي اداره كل امور ايثارگران شهرداري تهران به چاپ رسيده است .
پايان پيام
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]