واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خريد و فروش زيارت خانه خدا! معامله دنيا ياآخرت!
اجتماعي. حج. خريد و فروش
با نزديك شدن موسم حج ، آگهيهاي تبليغاتي خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره بيشتر رخ مينمايد ،آگهي كه درطول سال بر ديوارهاي شهر جا خشك كرده است و هرخوانندهاي را پس از اطلاع ازمحتويات آن با اين سوال روبرو مي كند كه مگر ميشود آخرتي را با سود دنيوي چوب حراج زد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار اجتماعي ايرنا، درحال حاضر بسياري از متقاضيان تشرف به
سرزمين وحي بايد انتظاري بيش از ۱۱سال را پشت سر گذارند.
تعداد متقاضيان كثير اين سفر معنوي و زمان طولاني انتظار براي وصل آن سبب شده تا برخي از افراد برخلاف قانون با انتشار آگهيهاي تبليغاتي خريد و فروش آزاد فيشهاي حج عمره وتمتع با ذكر مراحلي كه به نظر قانوني مي آيند، با دريافت هزينههاي چند برابر مبلغ اصلي ثبت نام ، وعده انجام اين سفر را در كوتاه مدت به متقاضيان دهند.
استفاده از اين روش براي بالاترين سفر معنوي شايد يك راه حل سريع براي اعزام و حذف مدت طولاني باشد ،اما آيا بايد سود و زيانهاي معاملات دنيوي به اين سفر نيز راه يابد.
براساس آيين نامه انتقال فيشهاي حج و عمره در سازمان حج و زيارت اين انتقال حتما بايد از طريق سازمان حج و زيارت صورت گيرد و طبق بخشنامه موجود، فقط بستگان درجه يك دارنده فيش، انتقال را در دفاتر اسناد رسمي كشور ميتوانند انجام دهند، در غير اين صورت، واگذاري فيشهاي حج و عمره بايد با نامهاي رسمي از سازمان حج و زيارت باشد.
سازمان حج و زيارت پيش از اين اعلام كرده بود كه براي افراد بالاي ۶۵سال، اعزام به حج و عمره خارج از نوبت امكان ندارد و نشر مطلبي برخلاف اين را شايعه دانست.
اين سازمان پس از بررسي تعداد افراد مسن متقاضي سفر حج، تنها شرط سني ۸۵ سال به بالا را براي اعزام خارج از نوبت تعيين كرد ، اين درحالي است كه در اين گونه آگهيها حتي به افراد بالاي ۶۵سال براي اعزام خارج از نوبت وعده داده ميشود!
عاملان خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره با اطمينان دادن به متقاضي از اين كه سفر با توجه به انتظار طولاني براي اعزام در صورت طي مراحل معمول، در مدت كوتاهي و با طي مراحل قانوني، امكان پذير است، هزينههايي چند برابر كه گاه تا چهار و شش ميليون تومان نيز
مي رسد،را ازوي دريافت ميكند.
با وجود اين كه سازمان حج و زيارت اعلام كرده بود، عاملان اين اقدامات را شناسايي و از اين افراد به دستگاه قضايي شكايت كرده است، باتوجه به توزيع گسترده اطلاعيه و آگهيهاي خريد و فروش حج ،ظاهرا اين افراد و يا باندهاي مشابه بدون هيچ مشكلي همچنان به فعاليت خود ادامه ميدهند .
برخي از اين آگهيها حتي درميان روزنامههاي مختلف به صورت روزانه توزيع ميشود.
معامله برسر خريد و فروش فيش حج حتي روبروي سازمان حج و زيارت نيز به وضوح انجام ميشود و ديوارهاي اطراف اين سازمان هم بعضا ستون تبليغات برخي ازاين آگهيها است.
خبرنگار ايرنا نيز كه با يكي از اين دلالان برخورد كرده بود پي جويي خريد و فروش فيش حج را كرد:
پس از مشاهده دلالان خريد و فروش فيش حج مقابل سازمان حج و زيارت از يكي از آنها قيمت فيش حج تمتع را پرسيدم ، او مرا راهنمايي كرد به سوي فرد ديگري كه ظاهرا رهبري اين دلالان را بر عهد داشت .
مرد خطاب به رهبر گروه گفت : ايشان فيش حج تمتع ميخواهند.
مرد پرسيد: خانم براي خودتان ميخواهيد يا براي سن بالاي ۶۵سال ؟ گفتم ، براي خودم .
گفت : چند نفر ؟
گفتم : دو نفر .
گفت : ميشود ۱۸ميليون تومان!
به خودم كمي مسلط شدم و گفتم ، چه وقت عازم ميشويم ، گفت: همين امسال .
تشكر كردم و پس از خداحافظي با او بلافاصله با شمارههاي داخل آگهي ها تماس گرفتم و اين بار قيمت فروش فيش حج تمتع را جويا شدم . فردي كه به سوال من پاسخ داد گفت : اگر فيش مربوط به حج امسال باشد از شما به قيمت يك ميليون و ۸۰۰هزار تومان ميخريم!
اينكه تخلف خريد و فروش فيش حج به امري عادي و عرفي تبديل شده موضوعي است كه مدير كل روابط عمومي سازمان حج و زيارت نيز با ابراز تاسف از اين اقدام ميگويد: سازمان حج و زيارت در پيگيريها خود شكايات متعددي را به قوه قضاييه و ديوان عدالت اداري ارايه كرده است .
عبدالله نصيري درگفت وگو با ايرنا تاكيد كرد : ديوان عدالت اداري نظر سازمان حج و زيارت را مبني بر اينكه فيشهاي هر فرد مخصوص خود اوست و فرد غريبه ديگري نميتواند از آن استفاده كند و واگذاري آن تنها بايد با مجوز سازمان حج و زيارت باشد را تاييد كرده و راي خود را در اين مورد صادر كرده است .
نصيري با بيان اينكه ظاهرا يك دلال دراين زمينه فعال است گفت : قوه قضاييه نيز فعاليتهاي اين دلال را محكوم كرده است و اقدامات متعددي همچون صدور دستور پلمب محل كار اين فرد به نيروي انتظامي را صادر كرده و محل كار او چندين بار پلمب شده ولي متاسفانه پس از چندي مجددا فعاليت خود را شروع كرده است .
نصيري افزود: اين فرد ، دلالي است كه در مسير اداري امور حج قرار ميگيرد و شرايط افراد را متناسب با شرايط سازمان حج و زيارت در نظر ميگيرد .
وي همچنين از نامه نگاريهاي سازمان حج و زيارت با معاونت مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در طي سه سال گذشته خبر داد و گفت :
در اين نامهها از وزارت ارشاد خواسته شده تا به روزنامهها دستور دهند هر گونه چاپ آگهي در زمينه نقل و انتقال فيش حج تمتع را با سازمان حج و زيارت هماهنگ كنند.
نصيري ادامه داد: متاسفانه برخي از روزنامهها به اين موضوع پايبند نشدند و اين آگهيها را چاپ كردند.
مدير كل روابط عمومي سازمان حج و زيارت خاطر نشان كرد : اخيرا نامه مجددي با راي ديوان عدالت اداري به وزارت ارشاد ارسال كرديم و از اينكه برخي از روزنامهها اين آگهيها را هنوز چاپ ميكنند، انتقاد كرديم .
وي گفت : اين انتقاد به روزنامهها منتقل شد كه متاسفانه پس از آن برخي از روزنامهها اين آگهيها را در داخل روزنامهها قرارمي دهند و ما در حال حاضر به دنبال اين هستيم كه از توزيع آنها شكايت كرده تا اين اقدام خلاف قانون صورت نگيرد .
نصيري خاطر نشان كرد : در پيگيريهاي اين سازمان براي جلوگيري از توزيع آگهيهاي تبليغاتي اين فرد در جلوي درب سازمان حج و زيارت چندين بار به كلانتري محل شكايت شده است .
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]