واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: برنزه کردن خوب است یا بد ؟
پاسخ به این بستگی دارد که شما از چه کسی سئوال کنید.
صنف سالن ها و باشگاه های برنزه کردن پوست در آمریکا، که نماینده هزاران سالن برنزه سازی در کل آمریکاست، اخیراً تبلیغ تمام صفحه ای در روزنامه نیویورک تایمز چاپ کرده و در آن ادعا نموده ” دیگر استفاده از اشعه ماوراء بنفش برای برنزه کردن پوست کشنده نخواهد بود.”
دلیل آن چیست؟ سارا لانگ ول، مدیر روابط عمومی این صنف میگوید: به دلیل بدنامی این صنف که توسط تولیدکنندگان محصولات ضدآفتاب و متخصصان پوست صورت گرفته، ما تعداد زیادی از مشتریان خود را از دست داده ایم!
اینکه آیا این بدنامی منصفانه است یا خیر، بحث ادامه داری ست که بین حامیان سالن های برنزه سازی(که غالباً شامل مالکین این باشگاه ها می شود) و متخصصان پوست (که اغلبشان مخالف هرگونه استفاده از اشعه ماوراء بنفش هستند) در جریان است.
اما از آنجا که کدام از طرفین حقایق را تاحدودی به نفع خود تغییر داده اند، بعضی از آمارها نشان دهنده واقعیت خواهند بود:
▪ برنزه کردن پوست در سالنها تجارت بزرگی در آمریکاست و سالانه حدود ۵ میلیارد دلار درآمد زایی می کند.
▪ حدود ۱ میلیون نفر – ۷۰ درصد زنان سفید پوست بین ۱۶ تا ۴۹ سال – هر روز از سالن برنزه سازی استفاده می کنند.
▪ بر طبق مطالعاتی که در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده، شیوع سرطان پوست بیشتر از هر نوع دیگری از سرطان در حال پیشروی است.
▪ سالانه حدود یک میلیون مورد سرطان پوست خوش خیم و ۶۰ هزار مورد سرطان پوست بدخیم گزارش می شود.
این صنف اظهار می کند، استفاده منظم و با اعتدال از تخت های برنزه کردن پوست خوب و مفید است و از سوختن پوست شما جلوگیری می کند. سارا لانگ ول می گوید: اگر می خواهید برای تعطیلات به سفر بروید، برای مدت یک هفته و هر روز، در یک دوره زمانی کوتاه، از سالن های برنزه سازی استفاده کنید و این کار بدن شما را از شوک ناگهانی قرار گرفتن در برابر آفتاب برای اولین بار بعد از زمستان، محافظت می کند.
از آنجاییکه متخصصین پوست با مضر بودن سوزاندن پوست موافقت دارند و مطالعات زیادی ارتباط بین آفتاب سوختگی و افزایش سرطان پوست را تایید می کند، تعداد کمی قبول دارند راه حل، نوردهی بیشتر پوست توسط اشعه ماورا بنفش است. جوئل کوئن یکی از استادان پوست دانشگاه کلرادو می گوید: برنزه کردن مصنوعی به شما این حس غلط را القا می کند که از آفتاب در امانید و پوستتان نخواهد سوخت، اما در حقیقت تاثیر آن در حد یک ضدآفتاب با spf۳ خواهد بود. بنابراین این کار نه تنها مقدار بسیار کمی از شما محافظت می کند، بلکه استفاده مداوم آن معادل برخورد بیشتر و بیشتر با تشعشع ماورا بنفش خواهد بود. او می گوید: راه حل ساده این است که از ضدآفتاب استفاده کنید و تمام تعطیلات خود را روی ساحل و در برابر آفتاب هدر ندهید!
● از ویتامین دی استفاده کنید.
مطالعات پزشکی ارتباطی بین استفاده از ویتامین دی و کاهش پوکی و شکستگی استخوان، دیابت، نارسایی های مغز و نخاع، فشار خون بالا و همچنین انواع سرطان را نشان می دهد. در این میان شواهدی مبنی بر تاثیر مثبت ویتامین دی برای جلوگیری از سرطان پوست نیز وجود دارد.
تحقیقات دیگری نشان می دهد رژیم غذایی – علاوه بر مدت زمانی که مردم عادی روزانه در برابر نور خورشید قرار می گیرند – راه بهتری برای تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن هستند. مصرف روزانه دو لیوان شیر یا آب پرتقال یا استفاده از منابع ویتامینی مکمل برای تامین مقدار نرمال ویتامین دی بدن شما کافی است.
● نوردهی طبیعی یا مصنوعی؟
یکی از اهداف صنف، این است که مردم را از ترس و تصورات غلطی که اطلاعات نادرست به آنها می دهد، رها کنند. خانم لانگ ول می گوید: “اغلب گفته شده هر بار برنزه سازی مصنوعی بیش از ۱۵ بار قویتر از اشعه آفتاب است. این اطلاعات شاید شامل بعضی سالن ها شود، اما در مورد اکثر این سالن ها اشتباه است. در واقع تخت های برنزه سازی در حدود دو بار قویتر از نور خورشید است و به همین دلیل است که پوست شما زودتر از زمانی که در معرض نورطبیعی قرار می گیرید، رنگی می شود.” اما بر طبق نشریه بین المللی سرطان، میزان تشعشعات ماورابنفش تخت های برنزه سازی حدود ۵ بار قویتر از نور طبیعی است و در این صورت ۲۰ دقیقه استفاده از تخت برنزه سازی معادل دو یا سه ساعت در معرض نور خورشید بودن است.
● آیا ممکن است کسی به برنزه کردن معتاد شود؟
پاسخ مثبت است، محققان به این رفتار نیز مانند بقیه رفتارهای اعتیادآور نگاه می کنند. نوعی عامل اعتیاد در ارتباط با اشعه ماورا بنفش وجود دارد و همچنین گفته می شود شخصی که پوستش را در این سالنها برنزه می کند، می خواهد احساس کند که پولش هدر نرفته است و از آنجاییکه سالنها دفعات نامحدودی به مشتری اجازه استفاده از امکانات را می دهند، فرد بیشتر و بیشتر در معرض این اشعه قرار می گیرد و دچار نوعی اعتیاد به این امر می شود.
از سویی دیگر، لامپهای مصنوعی و تخت های برنزه سازی، در سال ۲۰۰۵ از سوی بنیاد ملی بهداشت آمریکا، به عنوان عامل مستقیم سرطانی برای انسان شناخته شده است و گفته می شود افرادی که قبل از ۳۰ سالگی شروع به استفاده های طولانی از این دستگاه ها می کنند، ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان دارند.
در حالیکه این صنف اظهار می کند، سوختگی ناشی از نور مستقیم آفتاب است که باعث سرطان می شود، نه استفاده کنترل شده از لامپهای برنزه سازی، اما از نظر علمی، برنزه سازی مصنوعی به پوست آسیب می زند. اشعه ماورا بنفش توسط dna جذب می شود و پاسخ بدن به این آسیب، ساخت لکه های سیاهی است که روی پوست ظاهر می شود و در واقع پوست را برنزه و تیره نشان می دهد. حتی مقدار کم آن نیز مضر است و استفاده طولانی مدت، نه تنها باعث پیری زودرس در پوست شما می شود، بلکه خطر سرطان پوست را نیز افزایش می دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 476]