تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه منافق اين است كه بدى اش ناراحتش نمى كند و خوبى اش او را خوشحال نمى سازد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798443816




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مفاهيم اوليه سرويس های وب


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مفاهيم اوليه سرويس های وب ( بخش اول )

سرويس های وب ، نقطه عطفی در معماری برنامه های توزيع شده بر روی اينترنت می باشند . بدون شک، يکی از مهمترين تحولات در زمينه برنامه های توزيع شده ، مطرح شدن سرويس های وب است که تاثيرات فراوانی را در رابطه با وضعيت نرم افرار خصوصا" بر روی اينترنت بدنبال خواهد داشت . ما شاهد نقطه عطفی در ظهور نسل جديدی از برنامه های کامپيوترهای با قابليت استفاده بر روی بستر وب ، خواهيم بود که گفتمان برنامه ها در عرصه جهانی را محقق خواهد کرد ( تحقق آرزوئی بزرگ برای صنعت نرم افزار) .
در مجموعه مقالاتی که بدين منظور نوشته خواهد شد به بررسی اصولی سرويس های وب و جايگاه آنان در فرآيند طراحی و پياده سازی برنامه های توزيع شده پرداخته می گردد . در اين راستا لازم است در ابتدا به مقاهيم اوليه برنامه های توزيع شده ، تکامل تدريجی برنامه های توزيع شده ، محدوديت های موجود در رابطه با معماری برنامه های توزيع شده ، رويکردهای متفاوت بمنظور طراحی و پياده سازی برنامه های توزيع شده ، پرداخته گردد تا زمينه علمی مناسب، برای پرداختن به مفاهيم اوليه سرويس های وب فراهم گردد .

مقدمه
قبل از ابداع کامپيوترهای شخصی، عملا" برنامه های توزيع شده ای وجود نداشته است . در آن دوران ، استفاده از کامپيوتر، شامل نشستن پشت يک ترمينال و برقراری ارتباط با يک سيتستم بزرگ (Mainframe) بود. با اينکه ترمينال ها در چندين ساختمان و يا حتی محل فيزيکی قرار می گرفتند ، ولی عملا" يک کامپيوتر مرکزی وجود داشت که مسئوليت انجام تمامی پردازش ها و ذخيره سازی داده ها را برعهده می گرفت .

تعريف برنامه توزيع شده
با ابداع مينی کامپيوترها و کامپيوترهای شخصی، فعاليت های غيرمتمرکز، در دو زمينه پردازش و ذخيره سازی ، آرزوئی دست يافتنی گرديد. با طراحی برنامه های توزيع شده ، امکان پردازش و ذخيره سازی داده ها از حالت متمرکز خارج گرديد.يک برنامه توزيع شده، برنامه ای است که پتانسيل های پردازشی آن ممکن است توسط چندين کامپيوتر فيزيکی تامين و داده های آن در چندين محل فيزيکی، مستقر شده باشد .

چرا به برنامه های توزيع شده نياز داريم ؟
در اين رابطه دلايل متعددی عنوان می شود که مهمترين آنان عبارتند از :

هزينه سيستم های Mainfarme . يکی از اولين دلايل مهم ، هزينه های بالای سيستم های Mainframe است . اين مسئله از دو زاويه متفاوت قابل بررسی است : هزينه بالای سرمايه گذاری اوليه که بسياری از سازمان ها و موسسات توان مالی آن را ندارند و دوم اينکه در اين مدل ، دارای صرفا" يک نقطه آسيب پذير با ريسک بالا می باشيم .

مالکيت اختصاصی داده ها. يکی از فاکتورهای مهم ديگر، سياست های مربوط به مالکيت داده ها است . سازمان ها و موسسات که دارای داده های اختصاصی خود می باشند، علاقه مند به واگذاری مسئوليت مديريت داده های مربوطه ، به ساير مکان های فيزيکی نمی باشند .

امنيت . يکی ديگر از فاکتورهای مهم در اين زمينه موضوع امنيت است . برای يک سازمان ، اولا" دستيابی به اغلب داده های آن می بايست بسادگی محقق گردد و ثانيا" داده ها ی حساس موجود در سازمان می بايست از بعد امنيتی، ايمن نگهداری گردند . تامين دو خواسته فوق ( رويکردهای رقابتی و رويکردهای امنيتی ) با جدا سازی فيزيکی داده ا از يکديگر محقق خواهد شد ( انباشت داده ها، با نگرش های متفاوت در رابطه با سرعت در دستيابی و ايمن در ذخيره سازی ، ضرورت وجود برنامه های توزيع شده را بخوبی نمايان می سازد )

مسائل فوق، ضرورت حرکت بسمت ايجاد يک الگوی جديد بمنظور طراحی برنامه های کامپيوتری را مطرح و بر همين اساس نسل جديدی از برنامه های کامپيوتری با عنوان " برنامه های توزيع شده" در عرصه نرم افزار بوجود آمد .

برنامه های توزيع شده و ارائه دهندگان سرويس
با توجه به ضرورت و تعجيل در طراحی يک الگوی جديد برای برنامه های توزيع شده و عدم وجود استانداردهای صنعتی لازم در اين خصوص ، شرکت های عظيم نرم افزاری هر يک با توجه به ديدگاه های خود ، اقدام به عرضه راهکارهائی در اين زمينه نمودند.شرکت های فوق، در رابطه با اينکه می بايست برنامه های توزيع شده بصورت عناصر توزيع شده ، توليد گردند ، اتحاد نظر داشتند . بدين ترتيب عناصر متفاوت و توزيع شده در يک برنامه، بعنوان ارائه دهندگان سرويس به يک برنامه منطقی ايفای وظيفه می نمايند. با توزيع قابليت ها و پتانسيل ها ، امکانات اساسی( بلاک های اوليه ) بمنظور ايجاد برنامه های بزرگ، بسادگی فراهم می گردد . رويکرد فوق ، مسائل و تبعات خاص خود را بدنبال داشت که در ادامه به بررسی برخی از آنان خواهيم پرداخت .

برنامه های توزيع شده و وب
با اينکه اينترنت بيش از بيست سال است بوجود آمده است ولی صرفا" در اواسط دهه 1990 به اين موضوع توجه گرديد، که اينترنت زير ساخت مناسب و مهمی برای ايجاد برنامه های توزيع شده است . پروتکل های ساده مبتنی بر متن در ابتدا بمنظور مبادله سرويس های درخواستی و ارسال اطلاعات بر روی اينترنت پياده سازی گرديد . گسترش و پذيرش چنين پروتکل هائی، باعث شد که اينترنت بعنوان يک محيط موفق برای برنامه های توزيع شده، مطرح گردد. بدين ترتيب در مقابل سروکار داشتن با تکنولوژی های رقابتی و اغلب انحصاری، وجود استانداردهای وب ، دليلی موجه برای توجه جدی به وب بعنوان بستری مناسب برای طراحی و پياده سازی برنامه های توزيع شده، گرديد.

مسائل مربوط به برنامه های توزيع شده سنتی
پياده سازی برنامه های توزيع شده مستلزم استفاده از تکنيک ها و مدل های جديد است . راهکارهای انتخابی و استفاده شده ، خود باعث بروز مسائل جديد نيز خواهند شد. در اين بخش به بررسی مسائل مرتبط با طراحی برنامه های توزيع شده پرداخته و دو معماری خاص در اين زمينه را بررسی خواهيم کرد :

معماری RPC)Remote Procedure Call-based)

معماری مبتنی بر پيام (Message-based)

ملاحظات مربوط به طراحی برنامه های توزيع شده
در زمان طراحی برنامه های توزيع شده مسائل متعددی وجود دارد که می بايست به آنها توجه کرد :

نوع داده های متفاوت . سيستم های عامل متفاوت، انواع مختلفی از نوع داده ها را حمايت می نمايند. در برخی موارد ، نوع داده ها در سيستم های عامل متفاوت کاملا" با يکديگر سازگار، نمی باشند . بنابراين می بايست از راهکارهای مناسب بمنظور برخورد منطقی با نوع داده های متفاوت موجود در سيستم های مختلف ، استفاده گردد.

بروز اشکال در سرويس دهنده . با توجه به اينکه عناصر يک سيستم توزيعی، عموما" بصورت از راه دور اجراء می گردند، ما دارای چندين نقطه ( مکان) برای بروز اشکال خواهيم بود. بروز اشکال در يکی از نقاط ، می تواند باعث بروز مسائل عمده ای در رابطه با عملکرد تمام برنامه توزيع شده گردد. بنابراين می بايست راهکارهای مناسب در خصوص مواجه شدن با چنين مواردی، اتخاذ گردد .

بروز اشکال در سرويس گيرنده . در صورتيکه سرويس دهنده ای وضعيت خاصی را ازطرف سرويس گيرنده ، اخذ و ذخيره می نمايد و سرويس گيرنده با اشکال مواجه گردد، می بايست از روشی بمنظور اعلام بروز اشکال به سرويس دهنده استفاده کرد. تصميم گيری و نحوه برخورد با منابع در اختيار سرويس گيرنده نيز از جمله مواردی است که می بايست راهکارهای آن بدرستی مشخص گردد.

تلاش برای فراخوانی مجدد . در صورتيکه يک متد از راه دور فراخوانده شود و از طرف سرويس دهنده واکنش لازم داده نشود، نبايد تلاش مجددی برای فراخوانی متد صورت پذيرد. مثلا" در صورتيکه متدی برای محاسبه هزينه يک سفارش فراخوانده شده و سرويس دهنده درخواستی را دريافت تا سفارش را انجام ولی پاسخ گم گردد منطقی نخواهد بود سفارش مربوطه مجددا" ارسال گردد .

امنيت . در برنامه های توزيع شده فرصت های زيادی برای تهديد های امنيتی وجود دارد . در اين راستا لازم است از يکطرف به مسائل تائيد اعتبار و صلاحيت قانونی و از طرف ديگر به ايمن سازی ارتباطات بين يک سرويس گيرنده و يک سرويس دهنده ، توجه جدی صورت پذيرد . حفاظت در مقابل انواع حملات اطلاعاتی از چالش های مهم در زمينه ايمن سازی برنامه های توزيع شده است .

يکسان سازی زمان (Clock) . عمليات و فرآيندهای متعددی در برنامه های توزيع شده به پارامتر زمان ارتباط خواهد داشت .. مثلا" در يک سيستم سفارشات تا تکليف وضعيت نحوه پرداخت، مشخص نگردد نمی توان اقدام به پردازش و ثبت سفارش مربوطه نمود. بنابراين می بايست در رابطه با نحوه همسان سازی کلاک(Clock) کامپيوترهای متفاوت که در يک برنامه توزيع شده با يکديگر ارتباط دارند، تصميم لازم اتخاذ گردد .

بخش های ديگر مقاله :
بخش دوم : بررسی دو نمونه معماری در رابطه با برنامه های توزيع شده
بخش سوم : تاثير استانداردهای وب در فرآيند طراحی و پياده سازی برنامه های توزيع شده
بخش چهارم : مفاهيم اوليه سرويس های وب






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن