واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 11 آبان: در شهر چه خبر؟
رفتارها- در برخي ادارهها و سازمانها عبارت « امروز برو فردا بيا» كاربرد زيادي دارد و كارمندان آن را عبارتي جادويي براي رد كردن مراجعان تلقي ميكنند.
اربابرجوع كه با ديدن برخوردهاي نه چندان مهربانانه برخي كارمندان به رعيت رجوع بيشتر شباهت دارد، چنانچه اعتراضي هم به اين وضعيت داشته باشد با يك عبارت آشناي ديگر با مضمون «اين مشكل شماست» روبهرو ميشود.
برخي شهروندان به خيال اينكه ميتوانند با برقراري تماس تلفني از وضعيت پرونده خود آگاه شوند و كارمندان ياد شده را در گفتن جمله امروز برو فردا بيا ناكام بگذارند اقدا م به اين كار ميكنند؛
اما اين بار نيز عبارت آشناي «امكان پاسخ تلفني وجود ندارد» دامنگير آنها ميشود. به نظر ميرسد اگر افرادي نيايند و جلوي ميز اين كارمندان تجمع نكنند، آنها متهم به كمكاري ميشوند؛
بنابراين به تماسهاي تلفني پاسخ درستي نميدهند. به هر حال در شرايطي كه ترافيك شهر روز به روز ابعاد جديدتري به خود ميگيرد سفرهاي درون شهري بسياري تنها به منظور شنيدن عبارت امروز برو فردا بيا صورت ميگيرد.
حال آنكه در عصر مدرن به كمك وسايل ارتباطي از جمله تلفن و اينترنت بخش عمدهاي از چنين سفرها حذف شده است.
اعتباريهاي بياعتبار
آمدن سيمكارتهاي اعتباري به بازار باعث شد صنف جديدي در ميان دستفروشها به وجود آيد كه تنها كار آنها فروش اجناس تقلبي و به اصطلاح بنجل است.
اين دسته از فروشندهها انواع و اقسام اجناس معيوب را كنار خيابان عرضه ميكنند و با وعده دادن اينكه هر روز در آنجا هستند شماره تلفن خود را نيز به خريدار ميدهند.
تا در صورت ناراضي بودن از جنس آنرا پس داده يا تعويض كنند؛ اما به محض اينكه خريدار از تقلبي يا معيوب بودن جنس آگاه ميشود شروع به تماس با شماره مورد نظر ميكند.
غافل از اينكه بسياري از سيمكارتهاي اعتباري بدون ثبت سند و نام فرد خريد و فروش ميشوند و بنابراين خبري از فروشنده مورد نظر نيست.
بسياري از اين فروشندهها نيز پس ازيكي دو بار ارائه پاسخهاي بيربط به خريدار، غيبشان ميزند.
تابلوهاي تصويري
در چند سال اخير اقدامات خوبي به منظور كمك به سبكتر شدن بار ترافيكي صورت گرفته است.
به عنوان مثال: نصب تابلوهاي ديجيتال در سطح شهر كه به طور نوشتاري وضعيت ترافيكي بزرگراهها را اطلاع ميدهند به رانندگان كمك ميكنند تا مسير كم ترافيكتري را براي تردد انتخاب كنند.
اين در حالي است كه اخيرا در كنار اين تابلوها، نوع ديگري از تابلوهاي ديجيتال هم در سطح شهر نصب شدهاند كه به صورت تصويري بار ترافيكي بزرگراهها را نشان ميدهند.
در اين تابلوها رنگ سبز نشاندهنده روان بودن ترافيك بزرگراه، رنگ زرد بار ترافيكي متوسط و رنگ قرمز بار ترافيكي سنگين است.
به اين ترتيب شهروندان ميتوانند با نگاهي كوتاه به اين تابلوها از وضعيت ترافيكي بزرگراههاي يك منطقه اطلاع حاصل كرده و بهترين مسير را انتخاب كنند.
آنتني در باد
با آغاز فصل بارش، وزش باد و توفان هم بيشتر شده است. اين درحالي است كه بايد در اين فصل تدابيري در نظر گرفت تا توفان و بادهاي شديد براي شهروندان دردسر ايجاد نكند. يكي از اين اقدامات، مستحكم كردن آنتنهاي تلويزيون است كه روي پشتبامها نصب ميشود.
اين آنتنها كه معمولا با طناب محكم ميشوند در زير آفتاب داغ تابستان تا حدودي تغير وضعيت داده و طنابهاي پيچيده شده دور آنها پوسيده ميشود.
به اين ترتيب با وزش باد و توفان، امكان كنده شدن آنتنها و پرتاب آنها به فضاي اطراف وجود دارد.
اين درحالي است كه ميتوان از اين مشكل پيشگيري و با يك بازديد ساده از محكم بودن پايه آنتنها اطمينان حاصل كرد؛ البته در اين ميان نبايد كلاهك دودكش را هم از ياد برد
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]