واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: در گفت وگو با فلاحت پيشه تشريح شد بررسي مذاكره با ايران پس از انتخابات آمريكا
يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: اگر دو حزب دموكرات و جمهوري خواه آمريكا بخواهند پس از انتخابات اين كشور مشي مذاكره با ايران را در پيش بگيرند، ناشي از قدرت نفوذ و حضور ايران است، نه ناشي از تئوري لطف آمريكايي ها.
حشمت الله فلاحت پيشه، در تحليل انتخابات رياست جمهوري آينده آمريكا با بيان اين مطلب، افزود: بوش در روزهاي آخر رياست خود در كاخ سفيد سعي مي كرد تا بحران هايي را كه در دنيا ايجاد كرده به طور موقت جمع كند و به اين خاطر براي ايران قطعنامه 1835 را بدون ورود به متن مشاجره برانگيزش به صورت كلي تصويب كرد، تا بگويد كه موضوع ايران را در دستور كار دارد و براي عراق سعي در به امضا رساندن موافقتنامه امنيتي دارد و براي افغانستان با تثبيت كرزاي و اختيار حضور نظامي نيروهاي ناتو سعي مي كند تا موضوع را به نحوي جمع كند.
وي با اشاره به اين كه در دخالت هاي خارجي، شرايط با بوش و جمهوري خواهان يار نبود، گفت: مهم ترين نقطه ضعف مك كين اين است كه پاسخگوي ضعف هايي مي شود كه در دولت بوش به وجود آمده است و چون نظام آمريكا يك نظام حزبي است، كانديداي بعدي بايد پاسخگوي عملكرد رييس جمهور از حزب خود باشد.
نماينده مردم اسلام آباد غرب در خانه ملت، يادآور شد: بيشترين فشار بر روي مك كين در اين ارتباط وارد شده و بيشترين بهره اي كه اوباما مي برد نيز در اين قسمت است.
فلاحت پيشه همچنين با بيان اين كه در كل شرايط انتخاباتي در آمريكا به نفع اوباما است، خاطرنشان كرد: ورود مك كين به جنبه هاي شخصي و سعي وي در تخريب شخصيتي اوباما با سياست هاي صبر و پاسخگويي غيرمستقيم وي همراه شده و اين حربه جمهوري خواهان نيز جواب نداده است.
وي با اشاره به اين كه در داخل آمريكا نيز بخشي از نخبگان قدرت هستند كه در انتخابات تاثيرگذارند، اظهار داشت: جمهوري خواهان سعي مي كنند تا به آنها بگويند كه با توجه به اصل ضرورت حضور سياست خارجي آمريكا در دنيا و بهره گيري اقتصادي از اقدامات سياسي نظامي ممكن است اوباما فرصت هاي ايجاد شده را از بين ببرد، اما باز آنها در اين ارتباط نيز موفق نشده اند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس خاطرنشان كرد: در اين ميان افراد و شركت هاي ذي نفوذ و نخبگان سياسي آمريكا به اين نتيجه رسيده اند كه اگر زمان بهره گيري از سياست هاي تهاجمي آمريكا فراهم شده باشد، اوباما بيشتر مي تواند آن را فراهم كند; زيرا وي مي خواهد با لحن جديدي با دنيا صحبت كند.
فلاحت پيشه ادامه داد: مجموعه شرايط به سود اوباما است و در انتخابات آمريكا هم تا اتفاق جدي اي رخ ندهد كه معادلات و نظرسنجي ها به هم بخورد، روند كلي نشان مي دهد كه اين شرايط را دموكرات ها به خوبي به سود خود سامان داده اند.
وي همچنين با اشاره به تحليلي تاريخي درباره انتخابات آمريكا و با بيان اين كه به طور معمول اين دو حزب از اصول كلي در سياست خارجي خود در قبال ايران بهره گرفته اند، گفت: معمولا جمهوري خواهان سياست تهديد و دموكرات ها سياست تحريم را در ارتباط با ايران در پيش گرفته اند.
اين نماينده مجلس يادآور شد: حتي تا زماني كه در دموكرات ها موضوع تحريم ايران در دستور كار قرار دارد، نمي توانيم اميد به روابط دو كشور داشته باشيم، مگر اين كه صحبت هايي كه اوباما مطرح مي كند جنبه انتخاباتي نداشته باشد; زيرا شخص اوباما تعيين كننده سياست هاي خارجي در آينده آمريكا نيست، بلكه جمعي متشكل از افراد ذي نفوذ سياسي، اقتصادي و حتي صاحبان بنگاه هاي عظيم تسليحاتي در آمريكا در سياست خارجي آينده اين كشور تاثيرگذار هستند.
وي هم چنين درباره رويكرد جمهوري اسلامي ايران نسبت به نتايج انتخابات آينده رياست جمهوري آمريكا گفت: بايد ديد كه چه نوع استقبالي از سوي جمهوري اسلامي ايران درباره نتايج انتخابات آمريكا مي شود. بنابراين بسته به استقبال يا عدم استقبال ايران از نتايج انتخابات آمريكا مي تواند باب تازه اي در روابط دو كشور باشد.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]