واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: دلايل گمنامي زعفران ايراني در بازارهاي جهاني با سهم 96 درصدي توليد
رئيس صندوق توسعه صادرات زعفران گفت: عليرغم اينكه در زعفران داراي مزيتهاي مطلق هستيم و 96 درصد از زعفران جهان در ايران توليد ميشود در سطح مصرف بازارهاي جهاني زعفران را به نام ايران نميشناسند.
علي شريعتي مقدم در گفت و گو با فارس در خصوص عمده مشكلات صادرات زعفران گفت: صادرات زعفران از كشور به عنوان ماده خام صورت ميگيرد و واحدهاي بستهبندي با كمبود ماده اوليه روبه رو هستند و از طرفي زعفران براي دامپينگ شركتهاي ايران در خارج از كشور بكار ميرود.
رئيس صندوق توسعه صادرات زعفران گفت: عمده بازار زعفران ايران كشورهاي اسپانيا و امارات هستند و بعد از آن عربستان سعودي ايتاليا و فرانسه هستند در صورتي كه كشوري مثل يونان با سهم5 /1 درصدي از توليد زعفران در اتحاديه اروپا قوانيني را گذراندهاند كه فقط زعفران را در اوزان حداكثر 4 گرم صادر ميكنند و بصورت متمركز و مديريت شده اقدام به فروش زعفران ميكنند.
وي افزود: كشوري مثل افغانستان كه سابقه خيلي كوتاهي در توليد زعفران دارند بصورت منسجم تر از ما عمل ميكنند البته آنها از كمكهاي اروپايي و آمريكايي براي توسعه كشت و بازاريابي بهره ميبرند.
شريعتي مقدم گفت: توجه بخش خصوصي به منافع كوتاه مدت و عدم توجه مسئولين به صادرات اين محصول باعث شد تا ما بازارهاي زعفران از دست دهيم چون امروز كه 96 درصد از توليد زعفران را در اختيار داريم ميتوانيم با چانه زني خريداري خارجي را وادار كنيم تا زعفران را بصورت بسته بندي شده و يا برند و نام ايران خريداري كنند.
رئيس صندوق توسعه صادرات زعفران گفت: فردا كه مثل پسته سهم توليد ما پايين بيايد به صادرات اين محصول لطمه خواهد زد.
وي افزود: كاهش توليد زعفران بدليل سرمازدگي و خشكسالي از طرفي تهديد بوده و از طرفي ديگر فرصتي بوده است تا بتوانيم بازارهاي جهاني را حفظ كنيم و در بستهبندي زعفران كارهاي اساسي صورت گيرد.
شريعتي مقدم گفت: بسته حمايتي زعفران كه مصوب شوراي عالي صادرات در سال 85 بوده است يكي از مواردي است كه در صورت اجرا در سال جاري ميتواند تا حدي مشكلات صادرات اين محصول را حل كند.
وي افزود:ضعفهايي در زمينه بازاريابي و استراتژي بازار وجود دارد كه با تنظيم سند راهبردي توسعه صادرات زعفران تا 1404 رفع ميشود اما متاسفانه ضمانت اجرايي آن وجود ندارد و انتظار داريم دولت كمكها و حمايتهاي خود را بصورت كامل و به موقع ارائه كند.
شريعتي مقدم گفت: در ابتداي سال 86 زعفران با جهش قيمت مواجه شد كه در واقع باعث كاهش 77 درصدي صادرات زعفران در آن سال شد منتهي در سال 87 با گران شدن ساير محصولات مواد غذايي قيمتها تا حدي تثبيت شد و باعث افزايش 50 درصدي صادرات زعفران نسبت به سال 86 شد ولي در مجموع صادرات زعفران تقريبا نسبت به سال 84 كاهش 60 درصدي داشته است كه بخشي از آن بدليل نداشتن محصول و كاهش توليدات ولي نياز به زعفران در بازارهاي جهاني رو به تزايد است.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]