تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826745109




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيش‌شرط‌ را برداريد؛ اكنون زمان مذاكره است


واضح آرشیو وب فارسی:الف: پيش‌شرط‌ را برداريد؛ اكنون زمان مذاكره است
اكنون زمان آن فرا رسيده كه پيش از آغاز مذاكرات، پيش‌شرط تعليق غني‌سازي اورانيوم از سوي ايران را كنار بگذاريم. اين پيش‌شرط چندان فايده‌مند نيست چراكه ايران مي‌تواند هر وقت كه بخواهد غني‌سازي را از سر بگيرد و فقط بهانه به دست ايران مي‌دهد.

سال آينده سي‌امين سالگرد انقلاب ايران خواهد بود، پس زمان تجديد نظري كلي در رويكرد ايالات متحده در قبال ايران هم فرا رسيده است.

انقلاب ايران يك قيام مذهبي و در عين حال ملي عليه دخالت‌هاي بي‌جاي ايالات متحده - از جمله طراحي كودتاي سال ۱۹۵۳ (عليه دولت ملي دكتر مصدق) توسط سيا و حمايت از شاه - در اين كشور بود. ايران مي‌داند كه اين هويت ملي و مذهبي هم‌چنان ضامن قدرت اوست. ايران خود را خط مقدم جنبش‌هاي ضد‌آمريكايي مي‌داند و بر روي خيابان‌هايي كه مملو از جمعيت مسلمان مي‌شوند، حساب مي‌كند.

جمهوري اسلامي اين نكته را هم مي‌داند كه با از بين رفتن صدام حسين، بزرگترين دشمن ايران، و رساندن شيعيان به مراكز قدرت در بعداد توسط ايالات متحده، قدرت تهران در سال‌هاي اخير تا چه اندازه افزايش يافته است. ايران مي‌داند كه نيروهاي تحت حمايتش - حزب‌الله و حماس - نيروهاي مستحكمي هستند. تهران مي‌داند كه نيروهاي نظامي آمريكا چقدر پراكنده هستند و مي‌داند كه برنامه هسته‌اي اش كه نماد بلندپروازي‌هاي منطقه‌اي آنان است، تا چه حد درون كشور محبوبيت دارد.

اين واقعيت‌ها شايد چندان براي ما خوشايند نباشند، اما اگر سال‌هاي رياست‌جمهوري بوش فقط يك درس براي ما داشته باشد، اين است كه متوهمانه رفتار كردن بي‌فايده است. دست دادن با آمريكا براي ايران هزينه هنگفتي در بر دارد. ولي آنها منافع مشتركي هم با آمريكا دارند؛ در پيش‌گيري از تجزيه عراق، در جلوگيري از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و در ممانعت از تقابل خشونت‌آميز گروه‌هاي شيعه و سني. ايران خواستار امنيت و دسترسي بيشتر به بازارهاي اقتصادي است و درواقع خواستار بازيابي روابط ديپلماتيك خود با ايالات متحده است.

همه اين‌ها من را به اين نتيجه مي‌رساند: عميق‌تر فكر كنيد. مساله هسته‌اي اگرچه مساله‌اي بحراني است، اما نبايد نسبت به آن دچار وسواس فكري شويد. همه چيز را روي ميز بگذاريد و بررسي كنيد. واقع‌گرا باشيد، مثلا بگوييد: ما منافعي داريم، شما هم منافعي داريد. آيا اين منافع در بعضي زمينه‌ها بر هم منطبق نمي‌شوند و منافع مشتركي پديد نمي‌آيد؟

قدرت نوظهور خاورميانه(ايران) كه حتي با نفت ۷۰ دلاري هم قدرتش رو به فزوني است؛ چه برسد به نفت ۱۴۰ دلاري ؛ اگر خاورميانه براي ما مساله‌اي جدي است، اين روند بايد تغيير كند.

بحران وال‌استريت، سياست خارجي را در مبارزات انتخاباتي ايالات متحده به حاشيه رانده است، اما در روز پنجم نوامبر(روز برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا)، اين سياست خارجي است كه باز هم در كانون توجهات قرار مي‌گيرد. رئيس‌جمهور آينده در اولويت‌هاي كاري خود، رسيدگي به دو جنگ مهارناپذير (در عراق و افغانستان) و يك جدول زماني فشرده - احتمالا دو ساله براي ممانعت از دست‌يابي ايران به توانايي ساخت تسليحات هسته‌اي دارد.

اين دستور كاري است كه ارتباط ايران با آن انكارناپذير است. گذشته از مساله هسته‌اي كه به‌گونه‌اي پيش‌رفته كه همه‌چيز را تحت‌الشعاع قرار داده است، تصور ايجاد ثبات دراز مدت در عراق و افغانستان بدون همكاري‌هايي از سوي ايران ممكن نيست، در موارد ديگري همچون برقراري صلح در لبنان و پايان دادن به درگيري‌هاي اسرائيلي‌ها و فلسطيني‌ها نيز اوضاع به همين منوال است.

دست از موعظه كردن برداريد.درس اخلاق ندهيد.همه‌چيز؛ از پايان دادن به برنامه هسته‌اي گرفته تا تروريسم و مداخله در لبنان و غزه را با هم نخواهيد، آن هم بدون آن‌كه بستر لازم براي حمايت از اين مطالبات فراهم باشد. در نظر نگرفتن اين مسائل، موجب شكست بوش شده است.

اكنون زمان آن است كه بزرگترين شخصيت‌هاي آمريكايي را بيابيم، صرف‌نظر از اين‌كه متعلق به كدام حزب هستند، تا آنها اين مذاكرات را به پيش ببرند.همان طور كه اوباما گفت:"ما با استالين مذاكره كرديم، ما با مائو مذاكره كرديم، چرا با ايران نه؟

من در پاسخ به همه اعتراضات مي‌گويم: با خونسردي بر واقعيت‌هاي امروز تمركز كنيد. اكنون زمان مذاكره است.
 شنبه 11 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن