واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دعوت رييس جمهور ازاساتيد دانشگاهي براي مشاركت درطرح ريزي جديداقتصادي
سياسي. رييس جمهور . نامه
رييس جمهور تصريح كرد: وقت آن رسيده است كه با هم انديشي و تلاش جمعي، براي سوالات اساسي پيرامون وضع موجود پاسخ مناسب بيابيم و با نگاهي مجدد به راه طي شده، مباني عملي و نظري اقتصاد سالم، پويا و پايدار كه در خدمت برادري، صلح و عدالت باشد را طرح ريزي كنيم.
به گزارش ايرنا، رييس جمهور در نامهاي به بيش از ۲۰۰تن از اساتيد، متخصصان دانشگاهي و انديشمندان اقتصادي با اشاره به بحران اقتصادي غرب و گسترش آن در سراسر جهان ، تصريح كرد: به نظر ميرسد وقت آن رسيده است كه با هم انديشي و تلاش جمعي ، براي سوالات اساسي پيرامون وضع موجود پاسخ مناسب بيابيم و با نگاهي مجدد به راه طي شده ، مباني عملي و نظري اقتصاد سالم ، پويا و پايدار كه در خدمت برادري ، صلح و عدالت باشد را طرح ريزي كنيم.
متن كامل نامه دكتر محمود احمدي نژاد خطاب به بيش از ۲۰۰تن از انديشمند اقتصادي به اين شرح است:
انديشمند گرامي ...
سلام عليكم
مطمئن هستم، بحران اقتصادي غرب كه در حال گسترش به تمام جهان است، دغدغه خاطر جنابعالي نيز هست.
با آشكار شدن ناكارآمديهاي نظام اقتصادي فعلي حاكم بر جهان، به طور طبيعي سوالات فراواني ذهن انديشمندان و اصلاح گران را به خود مشغول كرده است. سوالاتي است كه پاسخ آنها را نميتوان در مكاتب اقتصادي رايج يافت و به نظر ميرسد شرايط جديد به گونهاي مباني اين مكاتب را به چالش كشيده است. اين مكاتب اگر چه الگوهاي متعدد براي رشد توليد را ارائه مينمايد ليكن اغلب در برابر مسابقه مصرف و چگونگي آن ساكت و نسبت به فاصله طبقاتي روز افزون و گسترش فقر بيتفاوت هستند.
تورم، عدم ثبات و بحرانهاي مالي و كالايي ، سفته بازي و مبادلات صوري از پيامدهاي الگوهاي رايج اقتصادي به ويژه رويكرد ليبراليستي است كه موجب ناامني پايدار در زندگي بخش عظيمي از مردم جهان و شكاف فزاينده و عميق ميان مرم و حاكمان شده است.
بحران اخير نشان ميدهد، ابزارهاي مالي كه براي ايجاد امنيت و مقابله با نوسانات، عدم اطمينان و تلاطمهاي بازارهاي كالايي به كار گرفته شدند، با به حاشيه راندن سرمايه حقيقي موجب عدم قطعيت و توسعه ناامني در بازار شده اند و معاملات غيرواقعي تو در تو و نشر اوراق بهادار بيبها و چند دست چرخاندن آنها و صادرات جهاني آنها تحت عنوان جهاني سازي، سرمايه و ايجاد حبابهاي گوناگون، سلامت اقتصادي را مختل كرده و به سرمايههاي حقيقي و سالم لطمه وارد كرده است.
اختلال ناشي از عدم نظارت بر بازارهاي مالي با توجيه خود تنظيمي آن، به وضعيتي رسيده است كه دولتها براي نجات بازار و صد البته با هزينه مردم، براي ايجاد تعادل در آن وارد كار شده اند.
سفته بازان و سرمايه سالاران رشد يافته بر بستر روابط ناسالم و خود تنظيمي ، بدون مهار التهاب حاكم بر بازار، بيهيچ احساس مسووليتي صحنه را خالي كردند تا هزينهها از منابع مردمي پرداخت شود كه نه نقشي در ايجاد اين وضع و نه بهرهاي از آن داشته اند.
در اثر ترويج باور به نقش زيربنايي اقتصاد در زندگي انسان و تبليغ غير متعارف آن، اصولا فرهنگ، اخلاق و ارزشهاي انساني و اعتقادي و سنتها و باورها به تابعي از الزامات و مناسبات اقتصادي تنزل يافته و قابل اندازه گيري و مبادله و معامله شدند و اينگونه شد كه ميبينيم.
دوست خوب
به نظر ميرسد وقت آن رسيده است كه با هم انديشي و تلاش جمعي، براي سوالات اساسي پيرامون وضع موجود پاسخ مناسب بيابيم و با نگاهي مجدد به راه طي شده، مباني عملي و نظري اقتصاد سالم، پويا و پايدار كه در خدمت برادري، صلح و عدالت باشد ، را طرح ريزي نماييم.
اميدوارم با همكاري و مشاركت در اين مجاهدت ملي و انساني، دوستان و كشور خود را در يافتن پاسخ صحيح سوالات زير ياري نماييد.
-۱بحران فعلي بيشتر ريشههاي نظري دارد يا برآمده از شيوه كاربرد آنهاست يا هر دو؟
-۲چه رابطهاي ميان بحرانهاي مختلف جهان با رسوبگذاري دلار (دلارهاي حجيم و بيپشتوانه) در اقتصاد ملي وجود دارد و تا چه زماني ملتها و دولت هاي ديگر بايد هزينه كسري بودجه آمريكا را بپردازند، راه گريز چيست؟ -۳ورود گسترده بخش دولتي و سياستهاي اتخاذ شده در غرب تا چه ميزان مي تواند بحران را مهار كند و اين روند تا كي و دامنه و عمق آن تا كجا ادامه دارد؟
-۴نقش و توان نهادهاي بينالمللي به خصوص بانك جهاني و صندوق بينالمللي پول در ايجاد و يا مهار بحران چگونه است؟
-۵با توجه به ظرفيت بالاي اقتصادي كشور، چگونه ميتوان شرايط به وجود آمده را به فرصت طراحي و اجراي سياستها و روشهاي اقتصادي پويا و پايدار تبديل كرد و مباني نظري يك اقتصاد انساني و عادلانه را تبيين نمود؟ -۶صيانت از منافع ملي و ثروت ايرانيان خارج از كشور و باز كردن مسير ورود سرمايههاي فراري از حوزه نظام سرمايه داري به عرصه سرمايهگذاري سالم در كشور از كدام راه و چگونه ممكن است ؟
-۷براي تقويت نقش نظريه پردازي بومي، فرهنگسازي و رفتارسازي دانشكده ها و پژوهشكدههاي اقتصاد و مديريت كشور چه بايد كرد؟
با تقدير فراوان از اهتمام جناب عالي براي مشاركت در اين مجاهدت ملي، اميد است ، جمع بندي روشن از پاسخ به سوالات فوق، راه را براي دريافت پاسخ سوالات مبنايي تر و اساسي تر بگشايد.
دبيرخانه كارگروه تحولات اقتصادي آماده استقبال از نظرات شماست.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]