واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: درخواست از شاهرودي براي پيدا كردن قاتل جنگلبان شهيد غفاري
همسر شهيد رشيد غفاري جنگلبان كه قاتل آن بعد از 6 سال پيدا نشده، از آيت الله هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه درخواست كرد، قاتل همسرش را پيدا كرده و به مجازات برسانند.
به گزارش خبرنگار اعزامي گروه اقتصادي خبرگزاري فارس به تالش، ربابه علمي همسر جنگلبان شهيد رشيد غفاري كه در سال 1381 توسط گلوله در منزلش به قتل رسيده، در مورد روند بررسي پرونده به خبرنگاران گفت: 2 تا 3 سال اول رسيدگي به پرونده را پيگيري كرديم، با وجود تلاش مسئولان قوه قضائيه و همكاري همه جانبه اداره منابع طبيعي استان گيلان و شهرستان تالش، ابتدا 40 نفر به عنوان مظنون دستگير شدند كه در نهايت سه نفر آنها به عنوان مظنونان اصلي حدود 2سال در زندان ماندند و سپس با قرار وثيقه آزاد شدند و هنوز قاتل همسرش مشخص نشده است.
همسر شهيد غفاري در مورد جزئيات بيشتر شب حادثه گفت: ساعت 3 بعد از نيمه شب بود كه يكباره دستگيره در كشيده شد، بيدار شدم و از پنجره نگاه كردم، كسي را نديدم و فكر كردم صداي گاو و گوساله است و دوباره خوابيدم، اما بار دوم صداي شكستن شيشه و در محكمتر به گوش رسيد و همسرم بيدار شد و با هم بيرون رفتيم، دختر 8ساله نيز با من بود و تا همسرم از غريبه وارد حياط منزل پرسيد، كي هستي، او با حرص و جوش، گفت: تشريف بياوريد بيرون كارتان دارم و تا گفت من كاري با شما ندارم، آنها با گلوله جواب همسرم را دادند و من نيز از ترس بيهوش شده و بر زمين افتادم.
وي اضافه كرد: با اين سر و صدا بچههاي ديگر نيز از خواب بيدار شدند و با صداي جيغ و فرياد آنها همسايهها به منزل ما آمدند و بعد با پيكر غرق به خون همسرم رشيد غفاري روبرو شدند.
همسر جنگلبان شهيد غفاري با گريه از خبرنگاران خواست صدايش را به گوش مسئولان برسانند كه نگذارند اين مصيبت سنگين كه بعد از 7 سال هنوز براي او و خانوادهاش تازه است، بدون رسيدگي به حق شهيد غفاري پايان پذيرد.
تنها خواسته ربابه علمي همسر شهيد غفاري ، پيدا كردن قاتل يا قاتلان و به مجازات رساندن آنان ذكر شد.
علمي در مورد اينكه آيا همسرش از طرف بنياد شهيد به عنوان شهيد به حساب آمده، گفت: هنوز عنوان شهيد از طرف بنياد شهيد تعلق نگرفته و فقط به صورت شفاهي گفتند كه بدون ذكر نام شهيد بر روي مقبره در قطعه شهدا دفن شود.
وي در مورد انگيزه قتل همسرش گفت: شهيد رشيد غفاري همواره ميگفت عدهاي من را تهديد مي كنند كه بالاخره تو را مي كشيم و اين افراد قاچاقچيان چوب بودند كه ميگفتند، يا با ما كنار بيا يا تو را از سر راه برميداريم.
همسر شهيد غفاري گفت: حتي در زمان حياتش پيشنهاد رشوه داده بودند و در آن زمان مبلغ 60 هزار تومان به حسابش واريز كرده بودند كه بعد از شهادت از روي همين سرنخ آن 5 نفر در زندان به سر بردند و در نهايت با وثيقه آزاد شدند.
علمي گفت: قاتل يا قاتلان قبل از ورود به منزل سيم تلفن را نيز قطع كرده بودند و با شليك هفت هشت گلوله توانستند، غفاري جنگلبان منطقه جوكنده از توابع تالش را در منزلش از پي درآورند و هنوز جاي سه گلوله در روي ديوار منزل موجود است.
همسر جنگلبان شهيد غفاري كه غم عميقي بر چهرهاش نشسته، داراي 4 دختر است كه تنها خواستهاش بعد از 6 سال از شهادت همسرش فقط پيدا كردن قاتل يا قاتلان و به مجازات رساندن آنان است تا كمي تسلاي خاطر پيدا كند و خود و فرزندانش با خيال آسوده زندگي كنند.
علمي در حالي كه اشك از چشمانش جاري بوده و بغض جلوي صحبت كردنش را گرفته بود، خطاب به آيت الله هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه گفت: از رئيس قوه قضائيه درخواست ميكنم دستور دهند به صورت جدي قاتل همسرش بعد از 6سال پيدا شده و به مجازات برسد.
در اين زمينه رسول محمدي مدير كل منابع طبيعي استان گيلان گفت: در اين مدتي كه مسئوليت منابع طبيعي استان را به عهده گرفتهاند هرگاه از خانواده جنگلبان شهيد غفاري بازديد كردهام تنها خواسته همسر شهيد و فرزندانش پيدا كردن قاتل يا قاتلان و به مجازات رساندن آن است و هيچ خواسته ديگري در زمينه مشكلات مالي يا مسائل ديگر نداشتهاند.
محرم دلاوري فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي تالش نيز گفت: ظاهرا قاتل يا قاتلان شبانه وارد حريم منزل شده و با گلولههاي هشت پاره كه مانند نارنجك تكه تكه ميشوند، جنگلبان شهيد غفاري را از پا درآورده بودند كه اين گلولهها دو منظوره شكاري و جنگي استفاده ميشوند.
وي با اشاره به اينكه از روي كاليبر گلولهها ميتوان به تفنگ ياد شده پي برد، گفت: اين اسلحه در اختيار هر كس قرار ندارد و به احتمال زيادي دارنده تفنگ ياد شده غير مجاز بوده وگرنه اگر مجوز داشت به راحتي ميتوانستيم از روي كاليبر گلوله صاحب تفنگ را پيدا كنيم.
دلاوري در مورد نحوه انجام قتل گفت: ساعت 3 بعد از نيمه شب با قطع كردن سيم تلفن شيشه پنجره را شكسته بودند و از فاصله حدود يك متري رشيد غفاري را كه در كنار دختر 8 سالهاش خواب بود، از پا درآورده بودند و فرداي آن روز كه به صحنه رسيديم پتوي غرق به خون و پشهبند خونين را مشاهده كرديم.
وي با اشاره به اينكه اگر جنگ تحميلي 8 ساله در مقابل دشمن خارجي بود امروز جنگ در مقابل دشمن داخلي و متعرضان به منابع طبيعي و انفال و بيتالمال مسلمين است و امثال رشيد غفاري در اين راه جانشان را از دست مي دهند.
فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي تالش گفت: هدف از ديدار خبرنگاران با خانواده اين جنگلبان شهيد اين است كه بگوييم اگر 6 سال كه هيچ 600 سال نيز بگذرد آرمانهاي اين شهيد فراموش نميشود و وظيفه سنگيني برعهده اداره منابع طبيعي است كه اولا حق خانوادهاش احقاق شود ثانيا از اتفاقات مشابه جلوگيري شود.
محرم دلاوري در اين زمينه افزود: رشيد غفاري داراي 22 سال سابقه بود كه در بخش خطبهسرا ، جوكندان و پيسرا مامور حفاظت از جنگل بود.
وي گفت: كار حفاظت اجرايي و فيزيكي است و مامور حفاظت عملا در جنگل با مردم و قاچاقچيان سر و كار مستقيم دارد و يكي از مسائل عمده قاچاق جنگل در بخش تالش وجود دارد.
دلاوري خاطر نشان كرد: قاچاقچيان گروههاي خطرناكي هستند كه تابع هيچ قانون و مقرراتي نيستند و به عنوان مثال فرد متخلفي كه 6 سال نيروي انتظامي دنبال او بود حدود 6ماه قبل بالاخره دستگير شد.
وي گفت: رشيد غفاري هم مامور حفاظت هم كارشناس، مامور اجرا، مامور انتظامي بود و اگر به او گفته ميشد كه نيمهشب قاچاقچيان در جنگل درخت ميبرند بلافاصله در محل حاضر ميشد.
دلاوري فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي تالش افزود: 99درصد پروندههاي كه رشيد غفاري به دادگاه ميفرستاد منجر به محكوميت متخلف و صدور راي ميشد.
وي گفت: ماموران حفاظت جنگل قشر كم درآمد و گمنامي هستند كه ماهانه 200 تا 300 هزار تومان حقوق دريافت ميكنند كه حتي به اندازه يك شب بيداري و حضور در جنگل و درگيري با قاچاقچيان نميارزد.
وي گفت: حتي متخلفان جنگل تاكنون 21 بار با من درگير شدند و 5 بار آنها را محكوم كردند و به خاطر ضرب و شتم آنان حدود 4 ميليون تومان آنها را جريمه كردند. حتي قاچاقچيان به منزل من حمله كرده و شيشههاي خانهام را شكستهاند و حتي يك بار خودروي دولتي اداره منابع طبيعي را با سنگ شكسته بودند كه پس از پيگيري قضايي منجر به جريمه سنگين عاملان شد.
دلاوري افزود: خدا را شاهد مي گيرم كه شهيد غفاري حتي موتورسيكلت نداشت و براي انجام وظايف خود ماشين يا موتور كرايه ميكرد و در جنگل حضور پيدا ميكرد و وقتي يك پرونده را به نتيجه ميرساند او متوجه ميشد كه با يك گروه قاچاقچي و مافيايي درگير بود.
دلاوري همچنين با اشاره به قاچاقچيان معروف منطقه اردبيل گفت: در يك درگيري بين ماموران حفاظت و نفرات اين قاچاقچيان 7 قبضه اسلحه ماموران ما را گرفتند كه با كمك نيروي انتظامي آنها در نهايت خلع سلاح شدند.
وي گفت: منطقه قاچاق چوب در مرز بين اردبيل و گيلان 11 ساعت از تالش فاصله دارد .
دلاوري افزود: حتي قاچاقچيان دختر رئيس ستاد مبارزه با كالاي قاچاق مياندواب را در جلوي دانشگاه آزاد علوم پزشكي اردبيل در سال 82سر بريده بودند.
وي گفت: دخترش در سال بعد در همان دانشگاه قبول ميشود كه همان قاچاقچيان معروف تهديد كردند كه يا دخترت را به دانشگاه نفرست يا او را نيز در جلوي دانشگاه سرميبريم كه من نيز از ترس انصراف دخترم را از دانشگاه گرفتم و سال بعد در دانشگاه ديگري قبول شد.
سيد مازيار رضوي رئيس منابع طبيعي تالش نيز در اين زمينه گفت: مرحوم رشيد غفاري چنان مورد وثوق دادگستري بود كه هر پروندهاي را به دادگستري ارجاع ميداد، حتما رسيدگي ميشد و در اكثر اين پروندهها منجر به اخذ جريمه و مجازات متعرضان به منابع طبيعي ميشد.
وي گفت: شهيد رشيد غفاري متولد 1337 بود كه داراي ديپلم و 22 سال سابقه خدمت در منابع طبيعي داشته كه آخرين سمت او مامور حفاظت در سرجنگلباني خطبهسرا و جوكندان از توابع تالش بوده است.
رضوي تصريح كرد: رشيد غفاري در 16 شهريور 1381 سحرگاه توسط شليك گلوله از تفنگ شكاري در خانهاش به قتل رسيد كه سير قضايي پرونده كه هم اكنون در دادگستري استان پيگيري ميشود و از طرف رئيس قوه قضائيه قاضي ويژهاي اين پرونده را رسيدگي ميكند.
وي گفت: پرونده ابتدا در حوزه قضائي كركانرود بود كه اكنون پرونده در دادگستري استان گيلان رسيدگي ميشود.
رئيس اداره منابع طبيعي تالش خاطر نشان كرد: در شوراي تامين و حفاظت شهرستان از مسئولان خواستهايم كه پرونده قتل شهيد غفاري مورد بازبيني و بررسي بيشتر قرار گيرد و بعضي از مدارك كه از تالش به آنجا منتقل شده بود دچار نقص بود، لذا هنوز قضات به نتيجه نرسيدهاند.
وي افزود: ابتدا 5 نفر به عنوان مظنون اصلي بازداشت شدند كه سه نفر به مدت 2 سال در زندان ماندند، اما پس از آن با وثيقه آزاد شدند.
رضوي با اشاره به تشكيل يگان حفاظت جنگل و لباس فرم و داشتن اسلحه گفت: زمان شهادت جنگلبان شهيد غفاري ماموران حفاظت مسلح نبودند تنها سلاح اداره منابع طبيعي كاغذ و قلم و گزارش به مقامات بود، اما از سال 85 با ورود يگان حفاظت مشروعيت خوبي به كار منابع طبيعي داده شد و به همين نسبت از تعداد خلافهاي متعرضان به منابع طبيعي در اين مدت كاسته شده است.
رئيس منابع طبيعي تالش افزود در اجراي تبصره ز ماده 55 كساني كه به منابع طبيعي تعرض ميكنند بايد به دادگاه ارجاع شده و سير قضايي پرونده طي شود كه در دادگاه نيز پروندههاي زيادي از قبل انباشته شده بود، اما در دو سال گذشته حدود 1100 تا 1200 پرونده كه از سالهاي قبل مانده بود رسيدگي شده و منجر به اخذ جريمه بيش از 200 ميليون تومان از متخلفان شد كه اين خود عامل بازدارنده قوي براي قاچاق چوب در منطقه است.
وي همچنين با اشاره به پرونده شهيد ناصر پيروي رئيس منابع طبيعي ماسال كه سه سال پيش توسط متعرضان به منابع طبيعي به طرز وحشتناكي در جنگلها سر بريده شد، گفت: هنوز پرونده قتل ناصر پيروي به مجازات عاملان آن نينجاميده و ظاهرا در آن پرونده به خاطر تصرف دو سه هكتار جنگل با دو سه نفر درگير بوده كه در نهايت جانش را نيز در اين راه از دست داد.
وي گفت: ظاهرا حكم قصاص قاتل شهيد پيروي صادر شده ولي هنوز به مرحله اجرا در نيامده است.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]