واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: دور جديد مذاكرات خط صلح با حضور وزراي نفت ايران و هند در تهران
مذاكرات ايران و هند امروز با حضور وزاري نفت 2 كشور در تهران به صورت دوجانبه آغاز شد.
پيگيري هاي خبرنگار اقتصادي برنا از وزارت نفت حاكي از آن است پيش تر مذاكراتي بين كارشناسان ايران و پاكستان در اسلام آباد برگزار شده بود كه دو طرف بر روي 4 بند از مجموع 5 بند مطرح شده به توافق نهايي دست پيدا كرده بودند.
دراين رابطه غلامحسين نوذري وزير نفت با بيان اينكه هدف ايران براي نهايي كردن مذاكرات خط لوله صلح توافقي سه جانبه است گفته بود: با پاكستان به توافق رسيده ايم اما در صورتي كه هند تمايلي به حضور و ادامه مذاكره نداشته باشد قرارداد را ابتدا به صورت دو جانبه با پاكستان نهايي مي كنيم. در صورتي كه هند در آينده تمايل به حضور در اين پروژه را داشته باشد مذاكره ها را نيز با اين كشور آغاز خواهيم كرد.
لازم به ذكر است خبرگزاري ايندين اكسپرس نيز امروز اعلام كرد: وزير امور خارجه كشور هند با استناد به نامه "مورلي دئورا" وزير نفت اين كشور به مقامات ايران، قصد دارد در سفر خود به ايران موضوع نهايي شدن قرارداد خط لوله صلح را در صدر گفت و گوها قرار دهد.
به گزارش سرويس اقتصادي برنا به نقل از خبرگزاري "ايندين اكسپرس"، "دئورا" -وزير نفت هند- در نامه اي به "غلامحسين نوذري" -وزير نفت ايران- نوشته است : هند تنها زماني مبلغ تعهد شده در قرارداد را پرداخت مي كند كه گاز را در مرز پاكستان و هند تحويل بگيرد، اين كشور هيچ گونه غرامتي بابت تاخير پرداخت نخواهد كرد و با تقاضاي ايران مبتني بر بازنگري در قيمت گاز هر سه سال يكبار كاملاً مخالف است.
گزارش ها حاكي است در اين نامه كه يك روز پيش از سفر "پراناب موخرجي" وزير امور خارجه هند به ايران، ارسال شده است تاكيد دارد : مكانيسم همكاري هاي سه جانبه در اين قرارداد بايد به گونه اي باشد كه به هند اجازه دهد بهاي گاز را پس از دريافت محموله گازي در مرز هند و پاكستان پرداخت كند.
در اين نامه آمده است: از آنجا كه هند كشور دريافت كننده گاز است و نقشي در عمليات ترانزيتي ندارد ،در مواقع تاخير و يا توقف عمليات انتقال گاز به دليل مشكلات فني هيچ گونه غرامتي از سوي اين كشور پرداخت نخواهد شد.
به گزارش برنا همچنين دو هفته پيش سفير پاكستان در تهران اعلام كرده بود در صورتي كه هند تمايلي به حضور در مذاكرات صلح نداشته باشد چين جايگزين اين كشور خواهد شد.
گفتني است طرح خط لوله گاز صادراتي ايران به هند و پاكستان در سال 1990 ميلادي مطرح شد، اما گفت و گوها بر سر اين طرح كه خط لوله صلح نام گرفته از 10 سال پيش آغاز شد. طول خط لوله گاز ايران به هند حدود 2 هزار و 700 كيلومتر خواهد بود و قرار است گاز صادراتي ايران را از مسير پاكستان به هند منتقل كند. پيش بيني شده است كه توافق نهايي، هزار و 100 كيلومتر از اين خط لوله در ايران، هزار كيلومتر در پاكستان و 600 كيلومتر در هند احداث شود.
با تكميل اين پروژه، روزانه 60 ميليون متر مكعب گاز در فاز اول از ايران به هند و پاكستان صادر مي شود كه هزينه اجراي اين طرح از سوي كارشناسان در برآوردهاي اوليه 5/4 ميليارد دلار اعلام شده اما با گذشت زمان به نظر مي رسد هزينه هاي اين طرح تا حدود 7 ميليارد دلار افزايش پيدا كرده است.
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]