تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803365729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي علوم اسلامي، قرآن و توسعه در آخرين شماره از فصل‌نامه پژوهش ديني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي علوم اسلامي، قرآن و توسعه در آخرين شماره از فصل‌نامه پژوهش ديني
گروه انديشه: مقاله «علوم اسلامي، قرآن و توسعه»، نوشته «موسي ملايري» در آخرين شماره فصل‌نامه علمي‌ ـ پژوهشي «پژوهش ديني» منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مؤلف در مقاله حاضر پس از بررسي مفهوم توسعه و اذعان به «توسعه» اين نكته كه كشور ما طبق شاخص‌هاي جهاني از كشورهاي توسعه نايافته محسوب مي‌شود، به ذكر سه نظريه در خصوص توسعه ايران پرداخته است.

اولين نظريه بر آن است كه مانع توسعه نايافتگي ايران، رسوخ باورهاي ملي و مذهبي در قوم ايراني و غلبه هويت ملي و مذهبي ايرانيان بر هويت جهاني آن‌هاست. نظريه دوم بر آن است كه مفهوم توسعه و شاخص‌هاي آن به عنوان يك مفهوم غربي، متكي بر جهان‌بيني علم‌پرستانه پسا رنسانسي و تكنولوژيي است كه در غرب بجاي خدا نشسته است؛ لذا نمي‌توان و نبايد توسعه به مفهوم غربي‌اش را در ايران توصيه كرد، بلكه بايد با تكيه بر سنت خويش و با بازگشت به هويت فرهنگي اصيل خود نه تنها راه‌هاي توسعه را بيابد، بلكه منبع الهامي را براي ساير ملت‌ها و از جمله انسان در بحران غربي فراهم آورد.

اما سومين نظريه كه نظريه مختار مقاله است و به نوعي امتداد نظريه دوم محسوب مي‌شود بر آن است كه سنت بالفعل ما پاسخگوي امر توسعه نيست؛ لذا تلاش شده است تا با اتكاي به قرآن كريم و متون روايي، مفهوم، شاخصه‌ها و مباني توسعه استخراج شود. و از آنجا كه توسعه بدون علم ممكن نيست به بررسي امكان تأسيس در عرصه علوم تجربي و ساير علوم «علوم اسلامي» پرداخته شده است.

به اعتقاد نويسنده، در عرصه تنظيم رابطه انسان با جامعه و نيز رابطه او با طبيعت نيز نيل به توسعه جز با توسل به علوم و دانش‌هايي كه اسرار طبيعت و طرق بهره‌وري و تعامل با آن و نيز دانش‌هايي كه به قوانين حاكم بر جوامع بشري و يا قوانين حاكم بر روحيات و روان بشر و يا قوانين حاكم بر روابط انساني مي پردازند، ممكن نخواهد بود؛ لذا دانش به معناي وسيع آن از علوم پايه هم‌چون فيزيك و شيمي گرفته تا علوم زيست‌شناختي، پزشكي، اقتصاد، تجارت، روانشناسي و ثمرات كاربردي آن‌ها كه تكنولوژي ناميده مي‌شود نيز ضروري هستند.

به زعم نگارنده، مقصود از علم آن علمي نيست كه هستي را در بخشي از آن؛ يعني ماده خلاصه مي‌كند و تجربه حسي را تنها معيار و ملاك علمي بودن و حقانيت مي‌داند و مقصود از تكنولوژي آن تكنولوژيي نيست كه بجاي خدا مي‌نشيند و اهداف و غاياتي در قبال غايات اديان الهي مي‌آفريند و براي وصول به آن‌ها به تخليه و بي‌مفهوم كردن نمادها و مفاهيم ديني همت مي‌گمارد.

نويسنده در اين جستار مي‌آورد: در ذيل نظريه دوم مضرات علم و تكنولوژي به اين معني را ذكر كرديم. مقصود از علم علمي است كه در كنار كشف اسرار و رموز هستي به انكشاف «آيه» بودن و «مخلوق» بودن آن‌ها بيانجامد و هستي را نه با حذف ماوراءالطبيعه بلكه در ارتباط با آن مطالعه كند.

به اعتقاد نويسنده، تمايز متون روايي ما بين علم سودمند و نافع و علم بي‌ثمر و حتي مضر كه از آن به حجاب تعبير مي‌شود، خود مبين اين نكته است كه در اسلام بر مفهوم خاصي از علم تأكيد مي‌شود.

آخرين شماره فصل‌نامه علمي پژوهشي «پژوهش ديني» با صاحب امتيازي و مديرمسئولي عباس همامي و سردبيري جعفر نكونام وارد بازار نشر شده است.
 شنبه 11 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن