تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855672631




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / ابوالحسن شعراني تهرانيترجمه شعراني از «الامام علي صوت‌العدالة‌الانسانية»، نقد لغزش‌هاي جرج جرداق است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / ابوالحسن شعراني تهرانيترجمه شعراني از «الامام علي صوت‌العدالة‌الانسانية»، نقد لغزش‌هاي جرج جرداق است
گروه انديشه: علامه شعراني به زبان‌ها متعددي آگاه بود از اين رو كتاب «الامام علي صوت‌العدالة‌الانسانية» نوشته جرج جرداق را ترجمه كرده و به نقد لغزش‌هاي وي مي‌پردازد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، 35 سال پيش، 12 آبان سال 1352 هجري شمسي، آيت‌الله حاج ميرزا ابوالحسن شعراني تهراني از حكيمان و فيلسوفان بزرگ ايراني بدرود حيات گفت. آيت‌الله شعراني از چهره‎هاي درخشان ديني و علمي معاصر كشورمان به‌ شمار مي‏‎رود.

ايشان به زبان‌هاي فرانسوي، عربي و انگليسي تسلط كامل داشت و از دانش گسترده خويش دراين سه زبان در ترجمه و تأليفاتش استفاده فراوان كرد. آيت‌الله شعراني در علوم رياضي، نجوم و ادبيات نيز استادي توانا بود و در حوزه علميه قم سال‌ها تدريس مي‎كرد.

ميرزا ابوالحسن شعراني، در دوره جواني كه حوزه علميه قم تازه تأسيس شده بود، سفري به آن ديار كرد و در محضر اساتيدي مانند آيت‌الله حاج شيخ عبدالكريم حائري (مؤسس حوزه علميه قم) و حاج شيخ عبدالنبي نوري تلمذ كرد. شعراني 26 ساله بود كه پدر عالم و بزرگوارش را از دست داد. اين حادثه براي او بسيار سنگين بود، ولي هرگز اراده او را در راه سال‌ها كسب دانش و سير در آفاق و انفس براي تحصيل علم و سير و سلوك سست نكرد.

اين بود كه او پس از سال‌ها تحصيل در حوزه تازه تأسيس قم، آهنگ حوزه كهن و پرخاطره نجف اشرف كرد و مدت‌ها در آن‌جا موفق به بهره‌گيري از محضر اساتيد بزرگ شد. در بين اساتيد حوزه علميه نجف، سيدابوتراب خوانساري (متوفاي 1346 ق) بيشتر از ديگران، شعراني را مجذوب خود كرد. سيدابوتراب خوانساري در بين علما شخصيت برجسته‌اي داشت و علاوه بر فقه و معارف شيعه، با فقه اهل سنت نيز آشنا بود.

آثار قلمي علامه شعراني، بهترين وسيله شناخت وسعت و عمق علم و دانش و تفكر اوست. وي در تفسير و علوم قرآني، حاشيه بر مجمع البيان (در ده جلد)، تصحيح كامل تفسير صافي (در دو جلد)، حواشي و تعليقات بر تفسير منهج‌الصادقين (در ده جلد)، مقدمه و حواشي و تصحيح كامل تفسير ابوالفتوح رازي (در دوازده جلد)، نثر طوبي، دائره‌المعارف اصطلاحات قرآن، از الف تا حرف صاد، تجويد قرآن و طبع و چاپ بيش از 60 نسخه قرآن در اندازه‌هاي مختلف را نگاشته است.

به آثار اين عالم شيعي در حديث و روايت مي‌توان به جمع حواشي و تحقيق و تصحيح كتاب وافي اثر مرحوم فيض كاشاني (در سه جلد)، تعليقات بر شرح اصول كافي اثر ملاصالح مازندراني (در دوازده جلد)، تعليقات بر وسائل الشيعه (از جلد 16 تا 20)، حاشيه بر ارشادالقلوب ديلمي، ترجمه و شرح دعاي عرفه سيدالشهداء(ع)؛ ضميمه كتاب فيض‌الدموع، ترجمه و شرح مفصل صحيفه كامل سجاديه، تحقيق و تصحيح جامع‌الرواة و رساله در علم درايه اشاره كرد.

اين فقيه معاصر در علم فقه و اصول نيز المدخل الي عذب‌المنهل در اصول، شرح كفاية‌الاصول آخوند خراساني، شرح تبصره علامه حلي، حاشيه كبيره بر قواعد، رساله در شرح شكوك صلاة در عروةالوثقي، فقه فارسي و مختصر براي تدريس در مدارس و مناسك حج با حواشي 9 نفر از مراجع تقليد را نگاشته است.

مرحوم شعراني فلسفه و كلام را نيز از قلم خويش محروم نساخته و آثاري چون شرح تجريد در علم كلام، حاشيه بر فصل‌الخطاب محدث نوري، كتاب راه سعادت در اثبات نبوت و رد شبهات يهود و نصارا، ترجمه كتاب «الامام علي صوت‌العدالة‌الانسانية» با نقد لغزش‌هاي نويسنده (جرج جرداق)، تعليقاتي بر كتاب «محمد پيامبر و سياستمدار» نوشته مونتگمري وات، اصطلاحات فلسفي و مقدمه و حواشي محققانه بر اسرارالحكم سبزواري را در اين زمينه به رشته تحرير درآورده است.

در هيئت و نجوم نيز مرحوم شعراني صاحب قلم بوده به صورتي كه شرح عمل به زيج (جدولي كه از روي آن به حركات سيارات پي مي‌برند) مبتني بر هيئت جديد، تعليقه و مستدرك تشريح‌الافلاك با اشاره به هيئت جديد، هيئت فلاماريون؛ ترجمه از زبان فرانسه و تقاويم (تقويم‌هاي) شبانه‌روزي از جمله آثار وي در زمينه است.

مرحوم شعراني معتقد بود كه علم را بايد از آن صُقع عالي كه عالمان آن را ويژه خود مي‌دانند، پايين آورد و در دسترس مردم عادي قرار داد، از اين روي، خود در زماني كه عضو «شوراي عالي فرهنگ» بود، درس منطق شرح منظومه را در يكي از اتاق‌هاي «وزارت فرهنگ» آن زمان ارائه مي‌داد كه عالم و عامي و رئيس و كارمند در آن شركت مي‌كردند.

ذهن دائرةالمعارفي شعراني موجب شد كه از همان آغاز شروع لغت‌نامه به ياري مرحوم علي‌اكبر دهخدا بپردازد، چنان‌كه نام او همراه با نام بزرگاني هم‌چون سيدمحمدتقي مدرس رضوي و سيدجلال‌الدين تهراني و جلال‌الدين همايي و دكتر محمد معين و دكتر ذبيح‌الله صفا و دكتر غلام‌حسين صديقي در مقدمه لغت‌نامه آمده است.*

* منابع: پايگاه اطلاع‌رساني انجمن آثار و مفاخر فرهنگي

پايگاه اطلاع‌رساني باشگاه انديشه

پايگاه اطلاع‌رساني صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران.
 جمعه 10 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن