تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833476226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاثير روابط عاطفي مادر و نوزاد در رشد مغزي كودكان


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: چگونه ميتوان به تكامل رشد كودك خود كمك كرد؟! آيا تكامل يا نمو به معناي بروز تغييرات فيزيكي، رواني، اجتماعي و تغيير در تفكرات انسان در طول زمان است و ما ميتوانيم با رفتار و گفتار خود، اين تكامل را به نحو احسن كليد بزنيم؟!

دكتر مامك شريعت، متخصص بهداشت مادر و كودك و معاون پژوهشي مركز تحقيقات مادر، جنين و نوزاد ميگويد: تكامل در 3 حيطه جسمي، شناختي، رواني و اجتماعي صورت ميگيرد و در تكامل جسمي، در واقع تغييرات فيزيكي بدن انسان به صورت رشد (بزرگ شدن سلولها و اندامها) و تغييرات در حركات (نشستن، خزيدن و ...) است.

وي ميافزايد: در تكامل شناختي، تغييرات مغزي در شناخت عوامل مختلف بيروني، آگاهي پيدا كردن، قدرت حل مساله و استنتاج است در حالي كه در تكامل رواني اجتماعي بروز تغييرات در رفتار انسان با محيط بيرون و تعاملات اجتماعي است.

به گفته اين متخصص بهداشت مادر و كودك، رشد و نمو يا به عبارتي تكامل تحت تاثير تغييرات فيزيولوژيك داخل بدن و نيز تحت تاثير برخي تحريكات و عوامل محيط بيرون است كه در نهايت موجب رشد بدن، بلوغ جسمي، بلوغ فكري، قدرت يادگيري و برقراري روابط اجتماعي خواهد شد.

وي ابراز ميكند: سلولهاي مغزي بتدريج از بدو تولد تا 5/1 سالگي رشد ميكنند و عملكردهاي آنها پيشرفت ميكند و پس از آن تغيير زيادي در تعداد سلولهاي عصبي ايجاد نميشود و حتي گاهي ممكن است مقداري از سلولهاي عصبي از بين بروند، كه در اين دوران افت و خيز، رشد سلولهاي مغزي رفتارها، شناخت از محيط و رشد حركتي و جسمي بدن نيز بتدريج شكل ميگيرد.

دكتر شريعت خاطرنشان ميكند: مغز كودك بسيار انعطافپذيرتر از مغز بزرگسال است و همانند خميري ميتوان به آن شكلهاي مختلف داد به طوري كه شكلگيري مغز و نحوه رشد آن علاوه بر مسائل ژنتيكي، سرشتي و عوامل جسمي و فيزيولوژيك بدن، در دوران نوزادي و شيرخوارگي به طور بسيار زيادي از محيط خود تاثير ميپذيرد.

وي ميافزايد: محيط ميتواند اثر مثبت يا حتي مخرب و كاهنده بر رشد مغز داشته باشد، به طور مثال تغذيه نامناسب، روابط عاطفي كم بين والدين و كودك، افسردگي و اختلالات خلق مادر، ميتواند از تعداد سلولهاي عصبي كم كند و هم موجب كاهش در ارتقاي عملكرد سلولهاي عصبي مغزي شود. به طوري كه اين مساله در سالهاي اول زندگي (دوران نوزادي، شيرخوارگي و...) ميتواند تاثير خود را به صورت اختلال در يادگيري، توجه و تعاملات اجتماعي در آينده (مدرسه) نشان دهد.

اين پزشك متخصص يادآور ميشود: كودك محيط خود را از 3 طريق ديدن، شنيدن و تماسهاي پوستي ميشناسد و هر كودك پس از تولد، قدرت بينايي خيلي قوي و واضحي ندارد به طوري كه رنگهاي سرد، ملايم يا تيره هم براي او جذاب نيست و آنچه در محيط بيرون او را تحريك ميكند و بر رشد و تكامل مغزي، رواني و اجتماعي او اثر ميگذارد، رنگهاي متنوع، شاد و تا حدي تند است.

وي ابراز ميكند: نوزاد خطوط منحني و حلقوي را ميطلبد و بهترين محرك براي وي چهره انسان است كه از اين ميان افرادي كه داراي صداهاي زير و بلند هستند، جذابيت بيشتري براي نوزاد خواهند داشت. بنابراين ميتوان گفت، بهترين محرك صوتي نوزاد، صداي انسان بخصوص صداي زنانه است.

تماسهاي پوستي و رشد مغز
تماسهاي پوستي راه ديگري براي افزايش شناخت مغز و رشد مغزي و رشد رواني نوزاد است.

نوزادان از همان دقايق اول تولد، تماس پوستي را ميطلبند، از اين رو پس از تولد بهتر است نوزاد روي سينه مادر قرار بگيرد؛ چراكه تماس پوستي با بدن نوزاد و در آغوش كشيدن او براي والدين نيز بسيار موثر است.

دكتر شريعت در اين باره ميافزايد: اين امر به برقراري روابط عاطفي بين والدين و نوزاد و نيز ايجاد حس اعتماد به نفس و آرامش رواني در نوزاد و در آينده او كمك بسيار زيادي ميكند.

وي اظهار ميكند: تماسهاي پوستي به طور منظم و در سطح وسيع همانند ماساژ دادن تمام بدن نوزاد روزانه به صورت چندين مرتبه و حتي بستن كانگورويي كودك در آغوش والدين، علاوه بر آن كه بر تكامل مغزي كودك كمككننده است؛ بلكه براي والدين بخصوص مادران كه معمولا پس از زايمان مضطرب و نگران و حتي افسرده هستند، بسيار كمككننده است. بنابراين برقراري آرامش در كودك، افزايش سرعت تكامل نوزاد و رشد مغزي او موجب ارتقاي سطح روحي و رواني مادر ميشود.

توصيه مادرانه
به گفته اين پزشك متخصص، توصيه ميشود مادران چشم در چشم كودك خود انداخته و شرايطي را فراهم سازند تا نوزاد نيز بتواند بخوبي در چهره آنها نگاه كند.

با او صحبت كنند، براي او شعر و آواز بخوانند و هر روز وي را يك تا 2 مرتبه ماساژ دهند. (تماس بدن از فرق سر تا نوك پا) كه در اين امر پدران نيز ميتوانند مشاركت داشته باشند تا با اين رفتار خود، هم مادر را مورد حمايت خود قرار دهند و از اضطراب وي بكاهند و هم روابط عاطفي بين پدر و فرزند را قويتر كنند






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن