تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837933885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشانه هاي حيات در سيارهاي فراخورشيدي


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: - براي دومين بار، پژوهشگران موفق شدند مولكولهاي آلي را در اطراف سيارهاي مشتريمانند و داغ در خارج از منظومه شمسي كشف كنند. اين بدان معني است كه فراواني مولكولهاي آلي و بنيانهاي اصلي حيات در جهان، بسيار بيشتر است و احتمالا حيات بسيار آسانتر شكل ميگيرد
پژوهشگران ناسا توانستند در جايي بسيار دور از منظومه شمسي، مولكولهاي پايه حيات را در يك سياره گازي داغ بيابند. اين كشف، گامي رو به جلو براي منجماني است كه درتلاشند سياراتي را كه ميتوانند ميزبان حيات باشند، مشخص كنند اين سياره تازهكشف شده قابل سكونت نيست، ولي مواد شيميايي مشابهي دارد كه، اگر در آينده در اطراف يك سياره سنگي كشف شود، ميتواند نشانهاي از وجود حيات باشد.


مارك سواين از پژوهشگران آزمايشگاه پيشرانش جت ناسا، جي.پي.ال در پاسادناي كاليفرنيا ميگويد: «اين دومين سياره خارج از منظومه شمسي است كه در آن آب، متان و دياكسيد كربن يافت شده، موادي كه وجود آنها براي فرايندهاي زيستي در سيارات قابل سكونت لازم است. كشف تركيبات آلي در دو سياره بيرون از منظومه شمسي، اين احتمال را افزايش ميدهد كه سياراتي كه در آنها مولكولهاي لازم براي حيات وجود دارند، به تعداد بيشتر و حتي معمولتر در فضا وجود دارند».


سواين و پژوهشگران همكارش از اطلاعات دو رصدخانه مداري بزرگ ناسا يعني تلسكوپ فضايي هابل و تلسكوپ فضايي اسپيتزر براي بررسي سيارهHD 209458b استفاده كردند. اين سياره گازي داغ و عظيمالجثه از مشتري بزرگتر است و به دور ستارهاي خورشيد مانند در فاصله 150 سال نوري از زمين در صورت فلكي اسب بالدار (پگاسوس) ميچرخد. يافتههاي جديد آنها، دومين كشف اين گروه بعد از كشف دياكسيد كربن در اطراف يك سياره گازي داغ و مشتريمانند است به نام HD 189733b است. مشاهدات پيشين هابل و اسپيتزر از آن سياره، آب و بخار متان را نيز آشكار كرد.





اين كشفيات با طيفسنجي انجام شد. در اين روش، پرتوهاي نور مريي از درون ابزاري منشورمانند عبور ميكنند و به مولفههاي تشكيل دهنده تجزيه ميشوند. هر ماده شيميايي بر طولموجهاي بخصوص و يكتايي از طيف نور مريي و فروسرخ تاثير ميگذارد و بدينسان، ميتوان با بررسي دقيق طيف، مواد مختلف شيميايي تشكيل دهنده آن را آشكار كرد. اطلاعات دوربين فروسرخ نزديك هابل و طيفسنج چند جسمي آن، وجود مولكولها را نشان ميدهد و اطلاعات نورسنج و طيفسنج فروسرخ اسپيتزر نيز مقدار آنها را معين ميكند.


به گفته سواين: «اين نشان ميدهد كه ما ميتوانيم مولكولهاي لازم براي فرايندهاي حياتي را كشف كنيم». اكنون منجمان ميتوانند با مقايسه جو دو سياره، به شباهتها و تفاوتهاي اين دو سياره همدسته پي ببرند. براي مثال، مقادير نسبي آب و دياكسيد كربن در دو سياره مشابه است، ولي HD 209458b مقادير بيشتري از متان به نسبت HD 189733b دارد. سواين ميگويد: «مقدار زياد متان چيزي را به ما نشان ميدهد. اين ميتواند به اين معني باشد كه چيز خاصي در تركيبات تشكيل دهنده اين سياره وجود داشته است».


به گفته سواين، ديگر سيارات بزرگ داغ و مشتري مانند را نيز ميتوان با استفاده از امكانات موجود بررسي و با هم مقايسه نمود. اين كار پايه و اساس نوعي تحليل است كه اخترشناسان بايد انجام دهند تا در نهايت بتوانند فهرستي از سيارات سنگي زمين مانند تهيه كنند كه در آنها، نشانههايي از مواد آلي نشانگر حيات احتمالي وجود دارد.


انتظار ميرود كه ماموريت كپلر ناسا بتواند تعدادي از اين دنياهاي جامد را كشف كند. اين فضاپيما در سال جاري پرتاب شد، ولي به اعتقاد اخترشناسان ما دستكم يك دهه تا كشف حيات احتمالي روي چنين سياراتي زمان لازم داريم.


به گفته سواين اگر زماني چنين سيارات زمين مانندي در آينده كشف شوند، «كشف تركيبات آلي الزاما به اين معني نخواهد بود كه روي يك سياره حيات وجود دارد، چرا كه راههاي ديگري نيز براي توليد چنين مولكولهايي وجود دارد. اگر ما مواد شيميايي آلي را روي يك سياره سنگي زمين مانند كشف كنيم، پس از آن خواهيم خواست تا به اندازه كافي در مورد آن سياره بدانيم تا فرايندهاي غير زيستي را كه ممكن است به حضور اين مواد روي آن سياره ختم شده باشند، حذف كنيم».


«اين موارد آنقدر از ما دور هستند كه نميشود به آنجا كاوشگر فرستاد، در نتيجه تنها راهي كه ما بتوانبم چيزي در مورد آنها بدانيم اين است كه تلسكوپها را روي آنها تنظيم كنيم. طيفسنجي، ابزاري بسيار قوي براي تعيين مواد شيميايي و ديناميك آنها است».


اين خصيصه تعاملي كه در جي.پي.ال توسعه يافته، داستان كشف سيارات جديد بيرون منظومه شمسي را وارد مرحله تازهاي ميكند، داستاني كه با تفكرات فلاسفه باستاني آغاز شد و در نهايت به وضعيت كنوني مشاهدات و رصدهاي فضايي توسط ماموريتهاي اسپيتزر و كپلر ناسا رسيد. در طول زمان نقاط برجستهاي در فرهنگ، فناوري و علم وجود داشتهاند كه از جمله آنها، يك شمارنده سيارات خواهد بود كه آهنگ كشف سيارات بيروني را در طول زمان تعقيب ميكند.


تلسكوپ فضايي هابل يك پروژه همكاري بينالمللي بين ناسا و آژانس فضايي اروپا است و هدايت آن در مركز فضايي گودارد در گرينبالت مريلند است، انستيتوي علمي تلسكوپ فضايي در بالتيمور مريلند عمليات علمي هابل را هدايت ميكند. اتحاديه دانشگاهها براي پژوهشهاي اخترشناسي، آئورا مستقر در واشينگتن، اين انستيتو را براي ناسا مديريت ميكند.


جي.پي.ال ماموريت تلسكوپ فضايي اسپيتزر را براي ناسا مديريت ميكند. ماموريتهاي علمي در مركز علمي اسپيتزر در كالتك (انستيتو فناوري كاليفرنيا در پاسادنا) هدايت ميشود. كلتك همچنين جي.پي.ال را براي ناسا اداره ميكند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن