واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري /سوت قطار ؛ انتظار ديرينه گيلانيها
رشت - خبرگزاري مهر : استان گيلان با تمام جذابيتها، قابليتها و ظرفيتهاي كه دارد هنوز از داشتن راه آهن محروم است و مردم همچنان در روياي دسترسي به حمل و نقل ريلي به سر مي برند.
به گزارش خبرنگارمهر در رشت، نداشتن حمل و نقل ريلي يكي از دغدغه هاي اصلي مردم اين استان به شمار مي آيد، با وجود اين كه بحث اتصال اين استان شمالي به خط آهن سراسري كشور با احداث خط ريلي گيلان به استان قزوين چندين سال مطرح است.
گيلان به دليل قرارگرفتن در مسير كريدور شمال به جنوب ازاستعدادهاي فراواني براي توسعه برخورداراست اما نبود جاده دسترسي به پايتخت و قديمي بودن جاده فعلي، باعث ايجاد فكري براي احداث آزاد راه بزرگ رشت به قزوين شد.
كلنگ احداث راه آهن استان گيلان در اواخر دولت هشتم در سفر رئيس جمهور وقت به گيلان به زمين زده شد تا روياي گيلانيها براي داشتن راه آهن و اتصال به خط سراسري سرانجام به واقعيت بپيوندد اما اين كه اين طرح تا چه زماني پايان مي يابد و آيا به سرنوشتي همچون بزرگراه تهران - شمال مبتلا خواهد شد بردغدغه هاي مردم گيلان افزوده است.
راه آهن گيلان يك طرح بسيار كليدي است و در شبكه ريلي حلقه مفقوده كريدور بين المللي ترانزيتي شمال - جنوب محسوب مي شود كه به عنوان نوستراك (NOSTRAC) از آن ياد مي شود.
راه آهن گيلان توجيه دارترين طرح اقتصادي در كشور است
استاندارگيلان با اعلام اينكه احداث خط آهن در گيلان مهمترين اولويت دراستان و كشوراست گفت: سرعت بخشي در احداث راه آهن قزوين- رشت و انزلي از راهبردهاي مهم مديريت استان گيلان است.
روح الله قهرماني اظهارداشت: اين پروژه به خط راه آهن جمهوري آذربايجان و اروپا وصل شده و بزرگترين تحول را در استان و كشور به وجود خواهد آورد.
وي همچنين بيان داشت: بايد هرچه سريعتر اين پروژه راهبردي استان به بهره برداري برسد زيرا با بهره برداري اين مسير انتقال كالا و مسافر به تهران بسيار سريعترانجام خواهد شد.
قهرماني اظهارداشت: راه آهن گيلان توجيه دارترين طرح اقتصادي در كشور است و همه مديران استان و كشور با توجه به حياتي بودن اين مهم براي انجام آن بسيج شده اند.
وي احداث راه آهن را يكي از مطالبات به حق مردم گيلان برشمرد و افزود: هم اكنون اين پروژه از پيشرفت خوبي برخوردار بوده و تا كنون 130 ميليارد تومان اعتبارهزينه شده است.
قهرماني خاطرنشان كرد : براي تكميل ساخت اين پروژه كه قراراست در سال 91 به بهره برداري برسد 700 ميليارد تومان اعتبار ديگر نياز است.
استاندارگيلان همچنين يادآورشد : در سفراخير هيئت دولت به گيلان 100 ميليارد تومان اعتبار براي تكميل ساخت اين پروژه تثبت شده است.
30 كيلومترراه آهن گيلان آماده ريل گذاري است
مديركل دفترساخت و توسعه منطقه دو خطوط راه آهن نيزگفت: هم اكنون 30 كيلومتر راه آهن گيلان آماده ريل گذاري است.
غلامرضا كرامتي افزود: راه آهن قزوين- رشت، انزلي، آستارا به طول 205 كيلومتر است كه از قزوين منشعب ميشود و تا بندر انزلي امتداد دارد ضمن اينكه 170 كيلومتر نيز از رشت تا آستارا در فاز مطالعاتي مقدماتي قرار دارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر پروژه راه آهن گيلان 9 پيمانكار دارد كه مجموع پيشرفت فيزيكي آن 22 درصد است.
گيلان رتبه سوم تردد جاده اي كشور را دارد
يك كارشناس ارشد مهندسي عمران نيز گفت: گيلان به دليل تراكم زياد جمعيت، جاذبه هاي مسافرتي و همجواري با درياي خزر كه از طريق بندرانزلي كشورمان را به جمهوريهاي مستقل مشترك المنافع مرتبط مي كند از نظر آمار تردد جاده اي رتبه سوم را در بين استانهاي كشوردارد.
عباس درودي افزود: در حال حاضر تنها راه ارتباط زميني اين استان با تهران و ساير مناطق جنوب و غرب كشور جاده رشت - قزوين است.
وي عنوان كرد: با توجه به ترافيك سنگين و روز افزون اين محور و اهميت ويژه ارتباط استان گيلان با مناطق جنوب و غرب كشور احداث يك زيربناي جديد حمل و نقل به موازات اين محور ضروري بود.
اين كارشناس عمران ادامه داد: علي رغم گامهاي كه اخيرا جهت توسعه خطوط راه آهن در كشورمان برداشته شده هنوز طول خطوط راه آهن نسبت به راههاي آسفالته دركشورمان بسيار ناچيز است از طرفي با وجود ترافيك سنگين حاكم بر راههاي استان گيلان اين استان به شبكه راه آهن كشور متصل نمي باشد.
رئيس اتاق بازرگاني وصنايع و معادن گيلان هم گفت: احداث راهآهن و آزاد راه بسترهاي مهم توسعه در گيلان و عاملي براي فعاليتهاي اقتصادي استان است.
هادي تيزهوش تابان با بيان اينكه گيلان زمينه مناسب براي رشد و توسعه ارتباطات تجاري دارد افزود: وجود بنادرانزلي و آستارا، منطقه آزاد تجاري صنعتي انزلي، احداث راه آهن، آزاد راه و نيز فراهم كردن زير ساختهاي لازم از جمله بسترها و توانمنديهاي گيلان براي فعاليت اقتصادي است.
وي اظهارداشت: بيش از سه هزارو 500 واحد توليدي در استان فعاليت مي كنند كه از مزيتهاي مهم رشد و توسعه ارتباطات تجاري با ساير كشورها به خصوص روسيه و فرصت مناسبي براي سرمايه گذاري است.
گيلان با استعدادهاي ناب و مناظر ديدني كه دارد به يقين مي تواند با آماده كردن زيرساختهاي لازم در آينده حرفهاي زيادي در زمينه جذب گردشگر و سرمايه گذار بزند، اما گردشگر و سرمايه گذار زماني به يك استان سفر مي كند كه زمينه هايي همچون راه آماده باشد. احداث راه آهن گيلان به قزوين يكي از طرحهاي خوبي است كه باعث ترقي اين استان زيبا و محروم خواهد شد.
پنجشنبه 9 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]