تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833331985




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ارتباط گناه و زلزله


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در اين سلسله مقالات ، ما به آن جنبه زلزله مى پردازيم كه مربوط به ماست و مى توانيم با تغيير اراده خود، آن را تغيير دهيم و آن اعمال ماست ؛ يعنى ما مى توانيم با ترك گناه ، جلوى زلزله را بگيريم . در واقع هدف از تاليف اين مقاله ، تحليل رابطه عمل انسان ها با حوداث طبيعى مخصوصا زلزله مى باشد.

اشاره:
پس از صحبتهاي اخير برخي از مسئولان و شخصيتهاي ديني در باره احتمال زلزله قريب الوقوع در تهران ، مهم ترين سوال عموم مردم ، اين بود كه چرا اين زلزله ممكن است رخ دهد؟ چه عوامل يا حكمتى مى تواند در چنين رويدادي دخيل باشد؟!
در جواب بايد گفت كه در آيات قرآن و روايات و ادعيه و همچنين در سيره انبياء و ائمه (عليه السلام ) كه بالاترين نوع بلا را چشيده و صبر نموده و تربيت شده اند، بهترين جواب ها و بالاترين تحليل ها عرضه شده است .
در فرهنگ اسلامى ، گناه باعث بلاست و بلا، تذكر و هشدار خداى رحمان است كه عده اى با مشاهده بازتاب طبيعى اعمال زشت خود در عالم ، توبه كنند و بازگردند و خود را از ادامه مسير هلاكت بار و نابود كننده گناه ، و از شقاوت ابدى برهانند. لذا بلايا، هشدارى از روى رحمت خداست و دعوتى عملى براى جامعه گناه آلوده است كه دامنى بتكانند. بلازدگى عمومى ، جراحى تلخ جامعه آلوده و معلول گناه زدگى عمومى است .
بلاى خدا، تذكرى عميق براى آن هايى است كه گوش شنيدن نداشته اند، تا شايد با چشيدن بيدار گردند. بلا در معارف اهل بيت ، هديه و نردبان ترقى براى مومن ، و كفاره و عامل پاك سازى براى گنهكاران ، كيفرى هشدار دهنده براى ديگران است .
قرآن براى موضع گيرى در برابر بلايا، ديدگاه خاص و راهى روشن و پر فايده ارايه مى دهد. اين كه در ارزيابى هايمان ، بلا را عامل گناه معرفى نماييم ، انتقاد خشم آلود قرآن را در بر دارد، زيرا قرآن ، انسان ها را به سوى بازگشت ، توبه و پندپذيرى در مقابل بلا دعوت مى كند. قرآن ، بلا را در سايه گناه مى داند و عامل هر گرفتارى را، گناه فرد گرفتار يا اطرافيان او مى داند و بس ! و توصيه مى نمايد كه با مشاهده بلا، تنها يقه گناه و گنهكاران را بگيريد.
در فرهنگ دينى ، مسبب حوادث طبيعى ، گنهكاران جامعه و همراهان و زمينه سازان آنها و راضيان به كار آن ها هستند. در فرهنگ قرآنى ؛ نظريه پردازان گناه ، قانون گذاران حمايت از گناه و ترويج دهندگان گناه و فساد، عامل تمامى بلاياى اقتصادى ، و فرهنگى و طبيعى معرفى مى گردند.
زلزله ؛ همچون سيل ، گردباد، آتشفشان ، خشكسالى ، صاعقه ، بيمارى و...، يكى از حوادث طبيعى و قديمى دنياست . زلزله ، هميشه بوده و خواهد بود؛ براى همه ؛ چه خوب و چه بد، چون يك قانون عمومى حاكم بر هستى است كه حتى بعد از تمام شدن دنيا و در قيامت نيز از بزرگ ترين نشانه هاى قيامت است :
يا ايها الناس اتقوا ربكم ان زلزلة الساعة لشى ء عظيم (حج ، 1)
پس نبايد از وقوع يك قانون عمومى تعبيه شده در دل هستى تعجب نمود.
حقيقت دنيا؛ در آميخته با بلا، فنا و تلخى هاست و اين ميدان امتحان و عرصه رشد و حركت است . اين دنيا جاى آرامش و آسايش و لذت دائمى نيست .
دنيا، محل تولد و رشد و تكامل جسمى و روحى انسان ، و نيز جايگاه شكوفايى استعدادهاى ذاتى و فطرى انسانها و همه موجودات است و اين شكوفايى ، جز با تحرك و تكاپو و خروج از ايستايى و سكون دست يافتنى نيست . حوادث هر چقدر بزرگ و سنگين باشند، به نسبت بزرگى و سنگينى ، انسان و جامعه را به حركت و تكاپو وادار مى كنند؛ چرا كه بلا ديده ، جز عكس العمل چاره ديگرى ندارد و حتى سكون و سكوت در برابر حادثه نيز اثر گذار و تعيين كننده مى گردد.
اما آنچه بعد از وقوع حوادث بزرگ مهم است ، نوع انتخاب گزينه ها و كيفيت انفعال و عكس العمل انسان هاست كه به رشد يا سقوط مضاعف آن ها منجر مى شود.
معارف اسلامى ، بشر را به سوى تطابق با قوانين و سنن الهى جارى در ملكوت هستى و ملك دنيا فرا مى خواند، تا ميزان تعارض و در نتيجه شكست بشر را به حداقل برساند.
معارف اسلامى ، بشر را به سوى هدف انسانى كه كمال او فقط در گرو آن است ، سوق مى دهد و آن آمادگى براى بهتر مردن است ، نه مبارزه با مرگ و فرار از مرگ و در نتيجه گرفتار شدن در جنگ مرگ حتمى در نهايت وحشت !
معارف اسلامى ، مرگ را به عنوان ختم همه چيز، پديده سياه و تلخ ، و اتفاق ناگوار معرفى نمى كند، بلكه به عنوان سفر، حركت ، تغيير خانه ، رهايى از دنياى پر بلا، ميهمانى عالم اعمال خويشتن و خلاصه دعوت در سالن پذيرايى اعمال خود انسان از خويشتن ، معنى مى نمايد. البته براى مومنان خالص و اولياى خدا، مرگ را روز ديدار خدا، وصال عاشق و معشوق ، اتمام رنج و آغاز همه آسايش ها، شروع بهشت ، روز دريافت جايزه و خلاصه شيرين ترين حادثه دنيا را همان لحظه ديدار و لقاء الله معرفى مى نمايد. و اين نوع نگرش به مرگ ، باعث مى شود كه :
در روان و روح انسانها، فضايل (مثل صبر، شكر، آرامش ، خوش بينى به عالم ، زندگى با رضايت و امثال آن ) پديد آيد. و در عرصه هستى ، حماسه هايى (مثل شهادت ، ايثار، احسان ، اعمال صالح ، كمك به ديگران ، جان فشانى و معامله با خدا) اتفاق افتد.
اين نوع نگرش دينى به پديده مرگ ، زندگى آرام و سرزنده و انسانهاى صبور در بلا و شكور در نعمت ، و شهيدانى عاشق شهادت پرورش مى دهد.
اين جهان بينى ذاتا تحمل در بلا را بسيار بالا مى برد و رويارويى با حوادث سنگين را ممكن مى سازد و هر چه سختى بالاتر مى رود، فضايلى مثل صبر افزايش مى يابد.
هر چه شدت تاثير حادثه عميق تر و وسيعتر باشد، عمق اثرگذارى و حركت آفرينى آن بيشتر خواهد بود و لذا حوادث سهمگين طبيعى ، به حركتهاى سريع فردى يا اجتماعى مى انجامد.
اما حركت و شتاب در تكامل هميشه به سوى كمالات و فضايل انسانى نيست ، بلكه نوع حركت بسوى كمال يا شقاوت و به عبارت ديگر صعود يا سقوط را، انتخاب انسانها رقم مى زند.
مثلا در يك حادثه بزرگ ، وقتى همه افراد خانواده فردى ، از دنيا به آخرت رهسپار مى گردد، اين فرد مى تواند با صبر شايسته ، فضيلتى با شكوه بيافريند يا با نهايت بى تابى و جزع ، به ناسزا گويى و حتى كفر گويى بپردازد! در هر دو صورت ، در حوادث ، تكوين و رشد انسان شتاب مى گيرد.
گفتنى است كه عكس العمل در حوادث بزرگ ، بيش تر غير ارادى است و هر چه در باطن هست ، آشكار مى شود. حوادث بزرگ نمونه اى كوچك از قيامت است كه با ايجاد فشار و وارد كردن شوك ، باطن را آشكار مى سازد و انسان آن گونه عكس العمل نشان مى دهد كه در حقيقت همان طور هست و ملاحظه ها، تعارفها، دو رويى ها و قراردادهاى اعتبارى ، به دليل شدت تاثر روحى و عظمت حادثه رنگ مى بازد و باطن ها آشكار مى گردد.
حوادث بزرگ ؛ آزمون بزرگ ، درون سنجى ، نجات جامعه از ايستايى و حركت به سوى فضايل و احياى جامعه از لحاظ فضيلت آفرينى است . بلاديدگان با صبر، از بلا رستگان با شكر، چشم هاى ناظر ديگران با يارى و احسان ، همگى با هم در امتحان فضيلت بزرگ خدا، مسابقه پيروزى و كمال برگزار مى كنند و نتيجه اين آزمون ، تكامل و بزرگ شدن روح و علاوه بر آن ، اجرهاى اخروى است .
از اين رو امام صادق (عليه السلام ) مى فرمايند:
المومن صبور فى الشدائد، وقور فى الزلازل ، قنوع بما اوتى ، لا يعظم عليه المصائب
"مومن ، صبور در سختى ها، با وقار در زلزله ها و تحولات ، و قانع به عطا مى باشد و مصائب بر او بزرگ نمى آيد. "
چه نيكو است كه در لحظه هاى تاثير عميق ، بار ديگر مسير خود را مورد بازنگرى قرار دهيم و اگر در مسير الهى قدم بر مى داريم ، بر حركت خود شتاب بخشيم و در راه درست خود استوار و محكم و پابرجا بمانيم و بر ثبات خويش بيفزاييم ، و اگر خداى نكرده در راهى انحرافى و غير مورد رضاى خدا فرو غلتيده ايم ، بدون از دست دادن حتى يك ثانيه ، توبه كرده و به سوى خدا باز گرديم . پند گيريم تا نجات يابيم .
پند ديگر، ياد آورى زلزله بزرگ قيامت است ، كه فقط مى توانيم با نگاه به آثار مخرب زلزله هاى كوچك دنيا، بزرگى آن را مجسم كنيم ؛ زلزله اى كه كوه را مثل پشم زده نرم مى سازد، درياها را به تلاطم و جوشيدن مى اندازد، زمين را زير و رو و صاف مى كند و مردم از همديگر فرار مى كنند و مادر با همه مهربانى ، بچه را مى اندازد و به فكر خويش است .
آرى ، تنها با اعمال صالح و خدا پرستى و اطاعت از خداست كه مى توان خود را از معرض وحشت روز قيامت رهانيد و در سايه سار امن عرش الهى ، در كنار اولياى خدا، حياتى جاودان در بهشت برين داشت .
در اين سلسله مقالات ، ما به آن جنبه زلزله مى پردازيم كه مربوط به ماست و مى توانيم با تغيير اراده خود، آن را تغيير دهيم و آن اعمال ماست ؛ يعنى ما مى توانيم با ترك گناه ، جلوى زلزله را بگيريم .
هدف از تاليف اين مقاله ، تحليل رابطه عمل انسان ها با حوداث طبيعى مخصوصا زلزله مى باشد. آرزو و اميد نهايى ما اين است كه با توجه كامل مردم به اين مطالب و آيات و روايات ، جامعه از گناه دورى جسته و براى هميشه از همه جلوه هاى عذاب و قهر الهى مصون و محفوظ گردد و به جلوه هاى رحمت خدا در دنيا و آخرت دست يابد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن