واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: نايب رئيس دوم كميسيون اقتصادي مجلس با ارائه آمار اعلام كرد: دولت از برنامه چهارم عدول كردهاست
عملكرد دولت در هزينههاي ارزي بخش دولتي برخلاف قانون برنامه چهارم بودهاست.
آفتاب: نايب رئيس دوم كميسيون اقتصادي مجلس درباره اينكه دولت فراتر از برنامه چهارم، از حساب ذ خيره ارزي برداشت كرده است اعداد و ارقامي را در زمينه هزينههاي دولت ارائه كرد.
پيمان فروزش به خبرنگار پارلماني آفتاب گفت: «با توجه به اعداد و ارقام موجود، دولت از قانون برنامه و بودجه سنواتي عدول كرده است».
وي با بيان اينكه اعداد و ارقام منتشر شده كه واقعيت هم دارد براساس هزينههايي است كه دولت در بخش هزينههاي جاري و عمراني خود انجام داده است.
فروزش در عين حال ميزان هزينههاي جاري دولت در سال 83 را 22 هزار ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: «اين رقم در سال 87 به 58 هزار ميليارد تومان يعني دو و نيم برابر افزايش داشته است».
فروزش با اشاره به اين شعار دولت مبني بر كاهش هزينههاي جاري دولت ادامه داد: «هزينههاي عمراني دولت نيزدر سال 83، هفت هزار ميليارد تومان بود كه از سال 87 اين ميزان به 24 هزار ميليارد تومان رشد كرده است كه اين به معني سه و نيم برابر شدن اين هزينهها است».
نائب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت: «البته اين انتظار هم وجود ندارد كه با افزايش پروژههاي عمراني اشتغال ايجاد شود بلكه خود اين كار ممكن است تورم و نقدينگي در جامعه ايجاد كند چرا كه برخي از زيرساختها توسط خود ما انجام ميشود كما اينكه اگر اين پروژههاي عمراني و زيرساختها توسط سرمايهگذاران خارجي انجام ميشد افزايش پروژههاي عمراني در تورم و نقديني دخالت نداشت».
فروزش درباره درآمدهاي ارزي ناشي از صادارت نفت و گاز گفت: «در سال 85 اين درآمد 62 ميليارد دلار بوده كه در سال 87، 75 ميليارد دلار شده است و البته در سال 83 اين ميزان 36 ميليارد دلار بوده است».
اين نماينده مجلس همچنين عملكرد دولت در هزينههاي ارزي بخش دولتي را برخلاف قانون برنامه چهارم دانست و آمار اين بخش را به اين ترتيب عنوان كرد: «در سال 87 قانون برنامه 17 ميليون دلار بوده اما عملكرد دولت 70 ميليون دلار است كه مابهالتفاوت قانون برنامه و عملكرد دولت و جمع مابهالتفاوت چهارساله 123 ميليون دلار ميباشد».
وي با اشاره به اينكه تا سال 88 طبق قانون برنامه اتكا به درآمد نفتي ميبايست كمتر شود اما اين طور نيست ادامه داد: «هم اكنون بيش از 70 درصد بودجه كشور وابسته به درآمدهاي نفتي است لذا اين يكي از پتانسيلهايي بوده كه بايد از آن استفاده ميشد اما نشد».
فروزش با نرخ رشد سال 86 را 7/6دهم درصد با احتساب گاز و نفت عنوان كرد و در عين حال گفت: «متوسط رشد اقتصادي در برنامه 8 درصد بوده است. حجم نقدينگي سال 83، 68 هزار ميليارد تومان كه در سال 86 اين رقم 168 هزار ميليارد تومان شده كه اين نشان ميدهد ما طبق برنامه بايد نقدينگي در سال 88 به 20 درصد برسد و اين نشان ميدهد كه رشد نقدينگي كشور بالاي 40 درصد است».
وي با بيان اينكه تورم هم بايد يك رقمي ميشده كه چنين اتفاقي نيافتاده است، گفت: «ميزان واردات ما بايد كاهش پيدا ميكرد و كشور به سمت جهش صادراتي ميرفته اما باز هم ميبينيم كه ميزان واردات ما در اين دولت افزايش يافته است».
نائب رئيس كميسيون اقتصادي گفت: «پيشبيني ميشود درآمد نفت كشور تا پايان سال به حدود 75 ميليارد دلار شود و هزينههاي دولت نيز به 70 ميليارد برسد».
اين نماينده مجلس با بيان اينكه مجلس بايد نظارت خود را به روزتر كند ادامه داد: «سيستم مجلس بايد به گونهاي باشد كه اطلاعات را سريعاً پردازش كند يكي از مشكلاتي كه در مجلس وجود دارد اين است كه ما نميتوانيم هزينه كردها، تخصيصها و چگونگي اجرايي شدن قانون برنامه را به روز بررسي كنيم لذا بايد ابزارهاي به روز در اختيار مجلس قرار بگيرد كه اين ابزارها هم اكنون وجود ندارد».
فروزش گفت: «يكي از ايرادات وارد شده به مجلس اين است كه چرا مجلس جلوي انحرافات دولت را نگرفته است جواب اين است كه اطلاعات مجلس به روز نيست و مجلس بايد ابزار داشته باشد كه بتواند به راحتي منابعي را كه ميخواهد بودجه در كنار آن حركت كند را رصد كند».
وي در پايان اين گفتوگو تاكيد كرد: «روشهاي نظارتي مجلس بايد روشهاي مدرني باشد تا بتوانيم به وظايف خودمان به خوبي عمل كنيم».
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 403]