واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۸۰درصد مبتلايان به سرطان سينه، سابقه فاميلي اين بيماري را ندارند
علمي آموزشي. پزشكي. سرطان سينه
عضو كميته علمي همايش آموزش پيشگيري از سرطان پستان گفت: ۸۰درصد بيماران مبتلا به سرطان سينه هيچ گونه سابقه فاميلي ابتلا به اين بيماري را ندارند و فقط ۲۰درصد مبتلايان در خانواده خود، فرد مبتلا به سرطان داشته اند.
دكتر نسرين السادات علوي در حاشيه برگزاري دومين همايش آموزش پيشگيري از سرطان سينه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: تمام زنان بايد به اين نكته مهم توجه داشته باشند كه به صرف زن بودن در معرض ابتلا قرار دارند و با انجام معاينات منظم نسبت به اين سرطان حساس باشند.
اين جراح زنان افزود: با توجه به اينكه حدود ۸۰درصد مبتلايان به سرطان سينه كساني هستند كه خود اولين فرد مبتلا به سرطان سينه در خانواده شان محسوب ميشوند، بهتر است به منظور تشخيص زودهنگام سرطان سينه، علاوه بر اينكه بطور ماهانه خودآزمايي سينه را انجام ميدهند سالي يك بار نيز به پزشك متخصص مراجعه كنند و ماموگرافي انجام دهند.
اين متخصص در خصوص زمان مناسب براي خودآزمايي سينه گفت: بهترين زمان براي اين كار پايان دوران عادت ماهيانه است كه بايد با حركات دست بطور دايره اي تمام قسمتهاي سينه را معاينه كرد.
مهمترين علايم سرطان پستان شامل وجود توده بدون درد در پستان، ترشحات خوني يا آبكي از نوك سينه، تغييرات پوست در سينه، بزرگ شدن غدد لنفاوي زير بغل و تورم بازو و دست است.
وي با تاكيد بر اينكه تشخيص زودرس سرطان سينه ، شانس درمان را افزايش مي دهد ادامه داد: بيماراني كه تومور سرطاني آنها بزرگ نشده و سرطان در مراحل اوليه در آنها تشخيص داده شده است، بيماري آنها قابل درمان است.
علوي با اشاره به تاثير ژنتيك در ابتلا به سرطان سينه گفت: افردي كه در خانواده داراي بيمار مبتلا به سرطان سينه هستند در مقايسه با ساير افراد بيشتر در معرض خطر ابتلا به اين بيماري هستند، اما اين به اين معني نيست كه قطعا مبتلا ميشوند.
وي اضافه كرد: سن نيز در ابتلا به اين سرطان موثر است به اين صورت كه با بالارفتن سن و نزديك شدن به سن يائسگي خطر ابتلا به سرطان سينه نيز بيشتر مي شود و زناني كه در دوران يائسگي به سر ميبرند و يا نزديك به اين دوران هستند بيشتر از ساير زنان در معرض خطر قرار دارند.
وي در خصوص نقش قرصهاي ضد بارداري در ابتلا به سرطان سينه گفت: تا كنون هيچ مطالعه علمي تاثير قرصهاي ضد بارداري را در سرطان سينه تاييد نكرده است، اما در مورد زناني كه سابقه ابتلا به بيماريهاي خوش خيم و با بدخيم سينه را دارند بهتر است به مدت طولاني از قرصهاي ضد بارداري استفاده نكنند.
علوي توصيه كرد: افراد به مدتهاي طولاني بيشتر از پنج سال از قرصهاي ضد بارداري استفاده نكنند، زيرا بررسيها نشان داده است خطر ابتلا به سرطان سينه در اين دسته از افراد بيشتر است.
وي در خصوص شمار مبتلايان به سرطان سينه گفت: بطور كلي در كل دنيا، حدود يك ميليون و دويست هزار نفر سالانه مبتلا به سرطان سينه ميشوند كه در ايران نيز سالانه بين هفت تا ده هزار نفر به اين بيماري دچار ميشوند.
دومين همايش آموزش عمومي پيشگيري از سرطان پستان توسط جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران روزهاي ۸و ۹آبان ماه در مركز تحقيقات بيماريهاي پستان جهاد دانشگاهي در حال برگزاري است.
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]