تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815417508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير نيرو هشدار داد:خطر جدي كمبود آب در كشور


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير نيرو هشدار داد:خطر جدي كمبود آب در كشور
وزير نيرو نسبت به "خطر جدي كمبود آب در كشور" هشدار داد و اعلام كرد صرف نظر از شرايط خشكسالي، در حال حاضر ميزان برداشت و تغذيه سفره هاي آب زيرزميني با 6 ميليارد متر مكعب تراز منفي روبرو است.

به گزارش خبرنگار مهر ، پرويزفتاح امروز در مراسم افتتاح پنجمين نمايشگاه صنعت آب و فاضلاب در تهران گفت: قرن 21 در بردارنده تحول سريعي كه بخشي از عظيمي از فضاي زيست بشري را متاثر و فناوريهاي آن را دگرگون ساخته است.

وي افزود: اين دگرگوني ها درعين فرآهم آوردن رفاه، جوامع را با چالشهاي جديدي مواجه ساخته كه بزرگترين چالش تامين آب براي ادامه حيات بشر و توليد نيازهاي ضروري همچون مواد غذايي است.

وزير نيرو تصريح كرد: در اين راستا صاحبنظران اين چالش را فراتر از مسئله تامين انرژي مي دانند به نحوي كه در سال 2006 بالغ بر 2/1 ميليارد نفر از مردم جهان از دسترسي به آب شرب سالم و بهداشتي محروم بوده اند كه اين رقم در سال 2025 به 8/2 ميليارد نفر و در سال 2050 به 4 ميليارد نفر مي رسد.

به گفته فتاح محدوديت منابع آب شيرين، تغييرات آب و هوا ، وقوع خشكسالي هاي وسيع و افزايش جمعيت ، توسعه آلودگي منابع آب و محدوديت سرمايه گذاري عوامل پيچيده گري براي شرايط تامين اب دنيا هستند.

وي اظهار داشت: در اين وضعيت، ايران از برخي جهات شرايط سخت تري دارد كه به نحوي كه به دليل حاكميت اقليم خشك و نيمه خشك و منابع محدود از گذشته با خطر جدي كم آبي مواجه بوده ، ضمن اينكه فقدان توازن در توزيع زماني و مكاني آب هاي شيرين تجديد شونده نيز از جمله علل سخت تر بودن شرايط ايران است.

وزير نيرو خاطرنشان كرد: در شرايط امروز كه متوسط منابع آب تجديد شونده براي هر نفر در دنيا 7 هزار و 600 متر مكعب است، در ايران اين رقم به كمتر از هزار و 900 متر مكعب مي رسد، اين در حالي است كه اين روند در 50 سال گذشته شيب كاهشي به خود گرفته است.

فتاح مصرف آب سالانه ايران در شرايط فعلي را 94 ميليارد متر مكعب عنوان و تصريح كرد: بيش از يك سوم اين رقم از منابع آب زير زميني تامين مي شود. ضمن اينكه تقاضاي آب در 20 سال آتي در ايران به 130 ميليارد متر مكعب در سال خواهد رسيد؛ به اين معنا كه اگر تمام آبهاي سطحي را مهار كرده و پسابهاي بازگشتي را نيز استحصال كنيم سالانه 10 ميليارد متر مكعب تراز منفي تامين آب خواهيم داشت.

به گفته وي صرف نظر از شرايط خشكسالي در حال حاضر تراز برداشت و تغذيه سفره هاي آب زيرزميني با 6 ميليارد متر مكعب تراز منفي روبرو است.

وزير نيرو تاكيد كرد: با مباني گذشته ديگر نمي توان صنعت آب كشور را در دهه 90 اداره كرد. در عين حال بايد اين نكته را مد نظر قرارداد كه بخش آب كشور قبل از موضوع بودجه نيازمند نوآوري مبتني بر واقعيتها است. ضمن اينكه شناسايي راهكارهاي برون رفت از اين تنگنا بايد مد نظر قرار گيرد.

فتاح گفت: بي گمان تحول در مديريت آب كشور جز از طريق ايجاد تحول در بينش ،دانش و مديريت تمام دست اندركاران بخش آب ممكن نمي شود، اين در حالي است كه ايران توانسته طي سالهاي اخير با سرمايه گذاري سنگين در احداث سدهايي با مجموع توان ذخيره 34 ميليون متر مكعب علاوه بر تامين نياز كشاورزي ، 6/98 درصد جمعيت شهري و 71 درصد جمعيت روستايي را نيز تامين آب كند.

وي شاخص بهره مندي جمعيت شهري از تاسيسات مدرن آب و فاضلاب را 31 درصد عنوان و تصريح كرد: پاسخگويي به نياز حال و آتي كشور ايجاب مي كند كه مديريت اب در كنار مديريت تامين و تقاضا متمركز شود.

وزير نيرو اظهار داشت: اكنون طرحهايي براي استحصال 22 ميليارد متر مكعب آب سطحي در دست احداث است و علاوه بر آن مهار 40 ميليارد متر مكعب آب نيز در دست مطالعه است. همچنين در سال جاري مجموع اعتبارات بخش آب بالغ بر 4 هزار و 500 ميليارد تومان مي باشد كه هزينه هاي احداث اين طرحهاي در دست اجرا با قيمتهاي جاري 41 هزار ميليارد تومان برآورد مي شود.

فتاح گفت: با توجه به نرخ تورم و عدم افزايش تعداد طرحها و ثابت ماندن اعتبارات ، زماني بيش از 15 سال براي مهار آبها و اتمام اين طرحها لازم است كه البته قابل قبول نيست و بايد تدابيري جدي انديشه شود.

وي تصريح كرد: بايد توجه داشت اختلاف فاحش قيمت تمام شده و قيمت فروش آب در بخشهاي كشاورزي ، صنعت و شرب بزرگترين فشار در بخش آب كشور است كه اميد مي رود با تدابير هيئت دولت و مجلس شوراي اسلامي در گام اول نسبت به منطقي كردن تعرفه هاي آب اقدام شود.

وزير نيرو ادامه داد: البته در لايحه طرح تحول اقتصادي كه اميد مي رود در روزهاي آينده به مجلس تقديم شود اين مسئله لحاظ شده است، ضمن اينكه در مرحله بعد با ورود به بخش خصوصي به ميدان حركت احداث و بهره برداري از نيروگاههاي برق آبي و تاسيسات آب و فاضلاب تند تر شود و علاوه بر ارتقاي كارايي منابع سرمايه گذاري جديد به مجموع ظرفيت ملي بخش آب اضافه شود.

فتاح ازاولويت بندي طرحها به ويژه در اولويت قرار دادن اتمام شبكه هاي آبيار و زهكشي سدهاي از پيش احداث شده خبر داد و خاطرنشان كرد: منابع موجود بايد در در بهترين شكل ممكن بايد مورد استفاده قرار گيرد چرا كه شرايط ما در بخش آب رو به پيچيدگي و مواجهه شدن باچالشهاي موجود نيازمند آن است كه صنعتگران و مشاوران با نوآوري قابليت رقابت خود را افزايش دهند.

وي با اعلام حمايت دولت از پروژه هاي خدمات فني و مهندسي، خاطرنشان كرد: براي دستيابي به جايگاه بهتر در اين عرصه بايد شيوه هاي بازاريابي و خدمات پس از فروش مورد بازنگري قرار گيرد، ضمن اينكه ايران آمادگي دارد با مشاركت كشورهاي منطقه عامل آب را به عنوان يكي از عوامل محدود كننده توسعه منطقه حذف و آن را به يكي از محورهاي همگرايي بدل سازد.
 چهارشنبه 8 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن