واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: تشكيل ستاد پيشگيري و مبارزه با جرايم فناوري اطلاعات در دستور كار دادستاني كل كشور
خبرگزاري آريا - دكتر عبدالصمد خرم آبادي، مشاور قضائي دادستان كل كشور در پنجمين كنفرانس انجمن رمز ايران، ضرورت تشكيل ستاد پيشگري و مقابله با جرايم در عرصه سايبر و فناوري اطلاعات را ضروري دانست .
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي دادستاني كل كشور وي پيشنهاد داد ستادي متشكل از دادستاني كل كشور ـ يگانهاي ويژه مبارزه با جرايم سايبر در ناجا ـ وزارت اطلاعات ـ وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ـ شوراي عالي انقلاب فرهنگي در شوراي عالي امنيت ملي( و...) و نمايندگان ساير نهادهايي كه براي برنامه ريزي درزمينه فعاليت آنها حضورشان ضروري است تشكيل شود .
مشاور قضائي دادستان كل كشور افزود: اساسي ترين وظيفه اين ستاد اتخاذ تدابير لازم براي آگاهي بخشي به مردم و نهادهاي ذيربط جهت مجهز شدن به تمهيدات لازم بمنظور پيشگيري از وقوع جرم در فضاي سايبر است .
وي افزود: يكي ديگر از اقدامات لازم براي پيشگيري از وقوع جرم در فضاي سايبر تشكيل نيروهاي ويژه است كه به صورت ملموس قبل از وقوع جرم در جاهايي كه به صورت بالقوه و بالفعل امكان وقوع جرم وجود دارد حضور پيدا كنند و با پيشگيري وضعي از وقوع جرم جلوگيري نمايند؛ نيروهاي متخصص يا يگان ويژه پيشگيري از وقوع جرم در فضاي سايبر كه به تناسب موضوع مي تواند از نيروي انتظامي ـ نيروي مقاومت بسيج، نيروهاي وابسته به وزارت اطلاعات و نيروهاي مسلح باشند و با تقسيم وظايف بدون دخالت در حيطه كار همديگر، ديدباني و گشت زني در فضاي سايبر را بر عهده گيرند و مجرمين و قربانيان بالقوه را از خطري كه فراروي آنها است مطلع سازند و آنها را از سقوط به پرتگاه جرم و خسارات ناشي از آن وارهانند .
خرم آبادي قوانين و مقررات لازم را از جمله اولويتهاي مبارزه با جرايم سايبر دانست و گفت: قوانين مربوط به فضاي سايبر بايد به نحوي وضع شوند كه عدالت را به نحو مقتضي در جامعه جاري و نظم و امنيت را حاكم نمايند. قطعاً اگر قوانين حقوقي مربوط به فضاي سايبر و قوانين مربوط به تأمين نظم و امنيت با درايت و دقت و در نظر گرفتن مقتضيات آن فضا وضع گردند كار قانونگذاري در امور ماهوي كيفري مربوط به فضاي سايبر و قوانين مربوط به كشف جرم و رسيدگي به جرايم آن نيز خواهد بود .
وي وجود قانون مجازات مختص جرايم سايبر و قانون آئين دادرسي كيفري مرتبط با اين جرايم را ضروري دانست و گفت: در كشور ما اين روند به كندي و با صرف زمان طولاني در حال اجرا است و بايد در تسريع آن اهتمام شود .
وي افزود: همزمان با وضع قوانين لازم است وكلا، حقوقدانان قضاوت و پليس قضائي متخصص براي مبارزه با جرايم به حد كافي وجود داشته باشد تا بتواند در صورت وقوع جرم سايبري بلافاصله به كمك قرباني و حتي به كمك مجرم سايبري شتافته و با اقدامات خود جامعه را از مهلكه اي كه دچار آن شده نجات دهند.
خرم آبادي در ادامه اظهار داشت: لازم است رشته هايي تحت عنوان حقوق فناوري اطلاعات و حقوق كيفري مرتبط با فناوري اطلاعات ايجاد شود تا دانشجويان حقوق و افسران پليس بتوانند همزمان با پيشرفت فناوري اطلاعات راههاي احقاق حق تأمين نظام و امنيت و در فضاي سايبر را بياموزد .
اين داديار ديوانعالي كشور گفت: مراكز نظامي، امنيتي و انتظامي در مراكز آموزشي و علمي خود نسبت به آموزش نيروهاي موجود كه درگير حفظ نظام و امنيت در فضاي ساير هستند اقدام نمايند و يگان هاي تخصصي بررسي و مبارزه با اين جرايم را تشكيل دهند. دستگاه قضائي نيز نسبت به آموزش قضات و ضابطين قضايي اقدام نموده و شعب ويژه رسيدگي به جرايم سايبر در دادسراها و دادگاهها و مراجع عالي قضائي تشكيل شود .
وي با بيان اينكه اقدامات مقدماتي در كشور ما در ارتباط با جرائم سايبر به عمل آمده است در توصيف اين اقدامات تصريح كرد: دادستاني كل كشور در حال تشكيل ستاد پيشگيري و مبارزه با جرايم فناوري اطلاعات است و تاكنون چندين جلسه با حضور متخصصين و مراجع ذيربط تشكيل شده است.
وي افزود: معاونت آموزش قوه قضائيه نيز اقداماتي در جهت آموزش برخي از قضات داشته و نيروي انتظامي در معاونت آگاهي و معاونت اطلاعات، يگان هايي را براي مبارزه با جرايم سايبر تشكيل داده و شروع به آموزش نيروهاي خود نموده است.
وي ادمه داد: دانشكده هاي حقوق و دانشكده هاي امنيتي و انتظامي دروسي را به حقوق فناوري اطلاعات و نحوه مبارزه با جرايم فناوري اطلاعات اختصاص داده اند. قوه قضائيه لايحه جرائم رايانه اي را از سال 84 به مجلس تقديم نموده و مجلس نيز جلساتي براي تصويب قانون مزبور تشكيل داده و اقدامات جسته و گريخته اي جهت تصويب برخي از قوانين ولو به صورت ناقص در خصوص جرايم فناوري اطلاعات انجام شده. مشاور قضايي دادستان كل كشور گفت: ليكن اين اقدامات بسيار كند و به آرامي در حال انجام است در حاليكه سير پيشرفت فناوري اطلاعات و گسترش آن در جامعه بسيار سريع بوده و رشد آن قابل مقايسه با تصميمات اتخاذ شده براي تأمين امينت درفضاي سايبر نيست؛ بنابراين براي تأمين امنيت در فضاي سايبر نياز به عزم ملي است.
http://aryanews.com/default.aspx?cod=1020081513000129
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]