واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ضرر هزار ميليارد توماني خودروسازان از توليد تندر90 تاثير كاهش نرخ يورو بر قرارداد ال -90
گروه اقتصادي،عليرضا بهداد؛ با كاهش نرخ يورو طي هفته گذشته قيمت پايه تندر90 نيز كاهش يافت تا بزرگ ترين قرارداد خودروسازي كشور بار ديگر زير ذره بين تغيير قيمت ها قرار گيرد. براساس قرارداد
ال-90، قيمت پايه اين خودرو شش هزار و 750 يورو اعلام شده كه با احتساب يورو يكهزار و 265 توماني روز گذشته،تيپ 0 E اين خودرو هشت ميليون و 500 هزار تومان ارزشگذاري شده است. اين در حالي است كه هفته هاي قبل با يورو يكهزار و 400توماني قيمت اين خودرو به مرز 5/9 ميليون تومان نيز رسيد تا پارس خودرو بدون اجازه وزارت صنايع و معادن، فروش فوري و تعهدي اين خودرو را با قيمت بالاتر به انجام برساند. تندر 90 پارس خودرو با توجه به حاشيه بازار قيمت گذاري شده و حدود دو ميليون تومان گران تر از تندر 90 ايران خودرو به فروش مي رسد. اين در حالي است كه هرگونه تغيير قيمت در اين خودرو و ساير خودروهاي ديگر بايد از طريق خودروسازان به وزارت صنايع و معادن پيشنهاد شود و در صورت تاييد شوراي سياستگذاري خودرو اين وزارتخانه، خودرو با قيمت جديد به دست مشتريان برسد. در ديگر سو ايران خودرو بيش از 50 هزار دستگاه تندر 90 را به همان قيمت اوليه به فروش رسانده است تا نسبت به پارس خودرو از توليد هر تندر 90 دو ميليون تومان ضرر ببرد.
از سوي ديگر شركت رنو اعلام كرده به سبب تاخير در اجراي قرارداد ال-90 در ايران اين شركت با مبلغ شش هزار و 750 يورو شايد ديگر نتواند تندر 90 را در ايران به توليد برساند مگر اينكه دولت ايران مبلغ چنين قراردادي را افزايش دهد. اما وزارت صنايع و معادن همچنان مصر بر حفظ قيمت اين خودرو است. اگرچه در خصوص اقدام پارس خودرو هنوز هيچ برخوردي انجام نداده اما تلويحاً از سوي وزير صنايع و معادن عنوان شده است قيمت اين خودرو تا در شوراي سياستگذاري خودرو بررسي نشود قابل افزايش نيست.احمد نعمت بخش،دبير انجمن خودروسازان مي گويد؛ توليد تندر 90 در كشور بسيار گران تمام مي شود اين در حالي است كه خودروسازان مجبورند با همان قيمت مصوب چنين خودرويي را به توليد برسانند اما قيمت واقعي اين خودرو بسيار بالاتر از رقم هايي است كه اكنون اعلام شده است.
از سوي ديگر علي اصغر سرايي نيا معاون فروش و خدمات پس از فروش ايران خودرو مي گويد؛ با توجه به اينكه قيمت تمام شده تندر 90 بسيار بالا است، قيمت جديد اين خودرو را به وزارت صنايع و معادن پيشنهاد داده ايم تا پس از بررسي در اين وزارتخانه در صورت تاييد اقدام به فروش فوري و پيش فروش تندر 90 در ايران خودرو كنيم بنابراين تا تكليف اين پيشنهاد مشخص نشود در رابطه با فروش فوري يا پيش فروش اين خودرو در ايران خودرو اقدامي انجام نخواهيم داد.
وي در تكذيب اخبار مربوط به افزايش قيمت تندر90 در ايران خودرو مي گويد؛ ايران خودرو تاكنون يك ريال نيز بر قيمت اين خودرو اضافه نكرده و همچنان تندر90 را با همان قيمت قبلي به ثبت نام كنندگان تحويل مي دهد.
بنا بر گزارش رسيده،روز گذشته در رابطه با قيمت تندر90 جلسه يي ويژه در شركت رنو-پارس صورت گرفته كه تا آخرين لحظه تنظيم اين خبر، نتيجه يي از آن جلسه در اختيار رسانه ها گذارده نشده است.
بنا به گفته برخي منابع آگاه ايران خودرو تاكنون حدود پنج هزار دستگاه تندر 90 را به مشتريان تحويل داده اما چون قيمت تمام شده اين خودرو بسيار بالاتر از قيمتي است كه به دست مردم مي رسد به ازاي هر دستگاه حدود دوميليون تومان ضرر كرده است.
اين شركت نيز هنگام بهره برداري از خط توليد تندر 90 از ضرر ايران خودرو در توليد اين خودرو هشدار داده بود. منابع آگاه از ضرر هزار ميليارد تومان ايران خودرو از توليد تندر90 خبر مي دهند.
بنا به گفته اين منابع آگاه تساهل و تسامح شخص وزير صنايع و معادن در قبال رفتارهاي گروه خودروسازي سايپا باعث شده اين تعداد از خودروسازان از ضرر توليد تندر90 جان سالم به در برند.
سايپا در سال جاري بدون اجازه وزارت صنايع و معادن قيمت خودروهايي همچون زانتيا و ريو را نيز افزايش داد اما كمترين واكنشي از اين وزارتخانه به خود نديده است.
اين منابع آگاه معتقدند ايران خودرو با اجراي قرارداد ال-90 بزرگ ترين صدمه تاريخ خودروسازي كشور را به خود وارد كرد كه اين اتفاق در دولت نهم باعث شده تا يكي از بزرگ ترين بنگاه هاي اقتصادي كشور در هراس ضرردهي قرار گيرد.
پارس خودرو در دور اول پيش فروش تندر90، حدود 20 هزار متقاضي داشت اما شنيده مي شود به اندازه ايران خودرو كه 50 هزار متقاضي داشته قطعات را از رنو-پارس تحويل گرفته تا امروز به لطف آن قطعات و حمايت هاي مهرداد بذرپاش بتواند تندر 90 توليدي خود را در بازار آزاد با قيمت هاي بسيار بالا به فروش برساند.
هم اكنون در بازار تهران قيمت تندر 90 تيپ 0 E، 10 ميليون و 800 هزار، تيپ E1، 13 ميليون و 250 هزار و تيپ E2 ،15 ميليون تومان است. قيمت كارخانه يي اين خودروها حدود سه ميليون تومان ارزان تر است. به عبارت ديگر شركت پارس خودرو به ازاي فروش هر دستگاه تندر 90 حدود سه ميليون تومان بيشتر از ايران خودرو سود عايد خود مي كند تا مانند اين شركت در ورطه ضرر قرار نگيرد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]