واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: اخبار كوتاه
مشاركت مالزيايي ها براي ساخت جايگاه بنزين در تهران
شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران قراردادي با يك شركت مالزيايي براي ساخت جايگاه بنزين در تهران امضا كرده است. سيد نور الدين شهنازي زاده سرپرست شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در گفت و گو با برنا با بيان اين كه اين قرارداد براي ساخت جايگاه هاي فوق مدرن 32 تلمبه اي دو نازله با شركتي از مالزي امضا شده است، گفت: در حال حاضر مطالعات طراحي اين پروژه انجام شده است و در مرحله اول زميني در تهرانپارس براي احداث جايگاه بنزين اختصاص مي يابد. وي با تاكيد بر اين كه عمليات اجرايي ساخت اين جايگاه توسط پيمانكار خارجي به زودي آغاز خواهد شد، تصريح كرد: بر اساس برآوردهاي صورت گرفته،شهر تهران حداقل به 200 جايگاه بنزين نياز دارد كه سعي مي كنيم علاوه بر شركت هاي بخش خصوصي از مشاركت خارجي ها هم در اين بخش استفاده كنيم.
مثلث بزرگ گازي از آبان ماه كار خود را آغاز مي كند
مديرعامل شركت گازپروم روسيه تاكيد كرد: "مثلث بزرگ گازي" از اين ماه آغاز به كار مي كند. به گزارش ايسنا، الكسي ميلر مدير عامل گازپروم عنوان كرد كه مثلث بزرگ گازي كه در آن روسيه، ايران و قطر عضويت دارند، مي تواند به سازماني تبديل شود كه از ماه نوامبر سال جاري آغاز به كار كند. وي اظهار داشت: در حال حاضر كارهاي بسياري انجام شده است تا در اجلاس آتي كه ماه نوامبر (آبان) در مسكو برگزار مي شود، اين همايش نهادينه شده و به سازماني دائمي با اساسنامه و دفتر مركزي خود تبديل شود. مدير عامل گازپروم افزود: مسلم است كه صحبت درباره اعلاميه هاي مشترك كشورهاي عضو در اين سازمان است، اما در هر صورت اين اوپك گازي نيست; مثلث بزرگ، اتحادي غير رسمي است. اين ديالوگي دائم بين قطر، ايران و روسيه است و پديدار شدن مثلث بزرگ گاز، چيزي كاملا منطقي است كه منطق توسعه تجارت گازي لزوم آن را ديكته مي كند و نه برنامه هاي حيله گرانه كسي در رابطه با اين كه چگونه توليد كنندگان گاز مصرف كنندگان را بازي دهند. به گزارش نووستي، ميلر همچنين افزود كه به نفع توليدكنندگان است كه مصرف كننده به عرضه بدون نقص يقين داشته باشد و اگر هم صحبت درباره ذخاير باشد كه ذخاير روسيه و به خصوص مثلث بزرگ گاز براي سال هايي طولاني كفايت مي دهد. وي تاكيد كرد: روسيه در قرن 21 از نظر ذخاير هيچ مشكلي در تامين نيازهاي بازار داخلي روسيه و تامين تقاضاي مصرف كنندگان خارجي ندارد و نخواهد داشت. به گفته مدير عامل گازپروم، روسيه در مثلث بزرگ گاز نقشي مهم دارد، چرا كه هم از نظر حجم ذخاير و هم حجم توليد، صادرات و مصرف، جايگاه اول را در جهان دارد.
آغاز ذخيره سازي شبكه برق از ابتداي آذر
معاون راهبري شبكه برق ايران گفت: در پاييز سال جاري ميزان مصرف برق به 31 هزار مگاوات خواهد رسيد كه بر اين اساس از ابتداي آذرماه ذخيره نسبي برق را داشته باشيم.شهرام ساماني در گفتگو با مهر با اشاره به نياز مصرف شبكه برق كشور در لحظه پيك سال جاري گفت: اين رقم در لحظه پيك مصرف كه عموما در تيرماه اتفاق مي افتد 37 هزار و 548 مگاوات بوده كه نسبت به سال گذشته از رشد 7/6 درصدي برخوردار بوده است.معاون راهبري شبكه برق ايران افزود: پيش بيني مي شود در پاييز سال جاري ميزان مصرف برق به 31 هزار مگاوات برسد و از ابتداي آذرماه ذخيره نسبي برق را داشته باشيم.وي تصريح كرد: نياز مصرف برق در زمستان سال جاري به 29 هزار مگاوات مي رسد اين درحالي است كه نيروگاههاي تامين كننده برق نياز به تعميرات اساسي دارند كه بر اين اساس تا پايان سال 4 هزار و 500 مگاوات نيروگاه حرارتي تحت تعمير قرار مي گيرد.به گفته ساماني، هم اكنون مخازن گازوئيل به ميزان 88 درصد و مخازن مازوت 98 درصد پر شده اند كه تا پايان آبانماه ميزان ذخيره مخازن سوخت به 100 درصد خواهد رسيد. از اواسط آبان ماه تا پايان سال نيز نيروگاههاي كشور به ميزان روزانه 137 ميليون مترمكعب گاز و يا سوخت (137 ميليون ليتر) نياز دارند كه اگر 100 ميليون ليتر از طريق مازوت و گازوئيل تامين شود، 37 ميليون مترمكعب بايد از طريق گاز تامين شود.
مذاكرات ايران و تركمنستان براي خريد گاز آذر ماه نهايي مي شود
مذاكرات ايران با تركمنستان براي نهايي كردن قيمت خريد گاز از اين كشور در سال 2009 ميلادي، اوايل آذر ماه نهايي مي شود. به گزارش شانا، روز دوشنبه مهندس غلامحسين نوذري به همراه سيدرضا كسايي زاده مديرعامل شركت ملي صادرات گاز ايران در سفري يك روزه به تركمنستان به مناسبت روز استقلال اين كشور با مقام هاي تركمن ديدار و گفت و گو كردند.وزير نفت در اين سفر با رئيس جمهوري تركمنستان ديدار و در زمينه همكاري هاي دو جانبه در بخش نفت و گاز مذاكره كرد.نوذري در ديدار با قربان قلي بردي محمداف خواستار ارتقاي سطح روابط دو كشور در زمينه نفت و گاز با توجه به سابقه همكاري هاي دو كشور شد.در سفر يك روزه هيئت عالي وزارت نفت به تركمنستان در خصوص نهايي كردن مذاكرات دو كشور در زمينه قيمت گاز صادراتي تركمنستان به ايران نيز تاكيد دوباره اي شد و دو طرف بر ادامه مذاكرات كارشناسي به منظور نهايي كردن قيمت پايه گاز تاكيد كردند.بر اين اساس در هفته هاي آتي مذاكرات تيم كارشناسي براي نهايي كردن قيمت پايه ادامه مي يابد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]