واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: هزينه سالانه دفن زباله تهرانيها يكصد و پنجاه ميليارد تومان است
سرويس سياسي - اجتماعي: شهردار تهران اعلام كرد كه هزينه 150 ميليارد توماني زباله را در يك دوره 2 ساله به صفر ميرسانيم.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر محمدباقر قاليباف ديروز در مراسم افتتاح مجموعه طرحهاي بازيافت و مديريت پسماند در منطقه آرادكوه، با اعلام اين مطلب، با اشاره به اين كه فعاليتهاي بازيافت ميتواند به عنوان الگو در ديگر شهرهاي كشور اجرا شود، گفت: در سال 85 در مراسمي به مناسبت زمين پارك در دانشگاه تهران اعلام كردم كه مجموعه دفن زباله را در كهريزك تبديل به پارك ميكنيم، كسي باور نداشت، اما امروز اين اتفاق افتاد و صادقانه بگويم كه من كمترين نقش را در اين ماجرا داشتم.
وي با تاكيد بر اين كه بحث بازيافت زباله را از 70 تن به 670 تن رساندهايم و بايد آن را به حدود 1100 تن برسانيم، افزود: 60 هكتار زمين در منطقه آرادكوه را به طرحهاي بازيافت و صنايع مربوط به آن اختصاص دادهايم و بخش خصوصي كه مايل به سرمايهگذاري در اين زمينه است ميتواند به شهرداري مراجعه كند.
قاليباف در ادامه اعلام كرد كه شهرداري تهران آمادگي دارد براي همه شهرهايي كه با بحران زباله روبرو هستند، طي زمانبندي 6 تا 8 ماهه با نگاهي صرفاً زيستمحيطي در جمعآوري و بازيافت زباله ياريشان كند.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به مشكلات ترافيك گفت: ترافيك تهران با يك طرح منظم و مشخص، ظرف مدت چهار سال قابل حل است، البته اين بدان معنا نيست كه به طور كامل برطرف شود، بلكه قابل قبول و قابل تحمل ميشود.
شهردار تهران همچنين تاكيد كرد كه كاهش قيمت نفت و بحران اقتصادي جهان، تاثير زيانباري براي اقتصاد كشور خواهد داشت.
وي با بيان اين كه شرايط موجود اقتصادي نوعي تهديد است كه ميتواند به فرصت تبديل شود، افزود: اين تهديد به شرطي به فرصت استثنايي تبديل ميشود كه براي آن تدبير و مديريت كرده و متمركز شويم و صادرات غيرنفتي را افزايش داده و هزينهها را كاهش دهيم و هزينه اضافي بر كشور و مردم تحميل نكنيم.
قاليباف تصريح كرد: بايد تلاش كنيم سرمايهگذاري داخلي و خارجي را براي مجموع توليد كشور جذب كرده و پيش رويم و از ظرفيتهايي كه در داخل و خارج از كشور و ايرانيان مقيم ديگر كشورها داريم استفاده كنيم كه ظرفيت برخي از آنها بدون استفاده مانده است.
در اين مراسم كه سرهنگهاشمي رئيس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ و جمعي از شهرداران، معاونان و مديران شهرداري تهران نيز حضور داشتند، مهندس مهدي چمران رئيس شوراي شهر تهران با تاكيد براين كه مركز دفن زباله كهريزك پيش از اين يكي از معضلاتي بود كه همواره ما را رنج ميداد و عرق شرم بر پيشاني مسئولان ذيربط مينشاند، گفت: خوشبختانه با برنامهريزيهاي درست و حساب شده شهرداري تهران اين منطقه از آن مشكلات نجات يافت.
چمران در پايان از رسانهها خواست كه در اجراي طرح تفكيك زباله از مبدا، مسئولان را ياري كنند تا اين طرح سادهتر و در عين حال بهداشتي اجرا شود.
مهندس فرهاد پورمهر مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران نيز با اشاره به اين كه منطقه كهريزك قريب به نيم قرن است كه پذيراي پسماندهاست و روزانه 7500 تن پسماند را در دل خود جاي ميدهد، تصريح كرد: مطمئناً مديريت بهينه جمعآوري، انتقال، پردازش و دفع اين حجم عظيم پسماند، نيازمند سامانهاي مجهز به نيروي انساني آگاه و توانمند، تكنولوژي و تجهيزات متناسب و برخوردار از شيوههاي نوين روز جهان خواهد بود.
وي گفت: اهم اقداماتي كه در مجتمع آرادكوه در راستاي افزايش ظرفيت پردازش پسماندهاي شهر تهران صورت گرفته است، طراحي و ساخت خطوط ثابت پردازش زباله با ظرفيت 500 تن در يك شيفت، طراحي و آرايش خطوط پردازش متشكل از چهار خط با تجهيزات موبايل هر يك به ظرفيت پردازش 250 تن و جمعاً 1000 تن در هر شيفت، واحد پردازش موبايل يا متحرك، متشكل از دو خط كه هر يك به ظرفيت پردازش 250 تن و جمعاً 500 تن در هر شيفت، بهينهسازي خط قديمي كمپوست، طراحي، ساخت و راهاندازي بزرگترين سايت تخمير و فرآوري كمپوست به مساحت 22 هكتار، طراحي و ساخت نخستين سلول دفن بهداشتي با حجم 350 هزار متر مكعب و ظرفيت پذيرش 600 هزار تن پسماند غيرقابل بازيافت مجهز به لولههاي جمعكننده شيرابه و گازمتان - كه مراحل نهايي را طي ميكند - و خريد و راهاندازي كارواش پيشرفته و كاملاً مكانيزه به منظور شستشو و ضدعفوني كردن ناوگان حمل زباله شهر تهران است.
مديرعامل سازمان بازيافت در ادامه به تشريح برنامههاي كلان و در دست اقدام اين سازمان پرداخت.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]