واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاص/ اجلاس سازمان جهاني حقوق مالكيت فكري در پكن گشايش يافت
فرهنگي. چين . فرهنگي . كپي رايت
پكن - اجلاس سازمان جهاني مالكيت فكري با موضوع كپي رايت روز سه شنبه با حضور بيش از بيست و پنج كشور جهان از جمله جمهوري اسلامي ايران در پايتخت چين آغاز به كار كرد.
به گزارش ايرنا ؟ در اين اجلاس شهرام توكلي معاون حقوقي و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به نمايندگي از كشورمان حضور دارد.
وي درحاشيه برگزاري اين نشست در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : حقوق مالكيت فكري در دنياي امروز اهميت قابل ملاحظهاي پيدا كرده است و ۱۸۰كشور جهان عضو سازمان جهاني مالكيت فكري هستند.
وي گفت : درحال حاضر الحاق به سازمان جهاني مالكيت فكري و پذيرش قانون كپي رايت به طور فراملي علاوه بر ابعاد وسيع حقوقي ، داراي مباحث عميق سياسي و پيامدهاي مهم اقتصادي است كه بايد به دقت بررسي شود.
وي افزود : در مواجهه با الحاق به ميثاق و كنوانسيونهاي مهم بينالمللي ، بررسيها بايد دستاورد محور و مهمتر از آن پيامدمحور باشد و اين مبنا و الگوي مناسبي براي بررسي و تصميمگيري ميباشد.
وي گفت : جمهوري اسلامي ايران تاكنون اراده جدي براي عضويت در سازمان جهاني مالكيت فكري و پذيرش قانون كپي رايت در بعد فراملي نداشته است و البته براي اين موضوع نيز دلايل جدي وجود دارد.
توكلي گفت : شوراي سياستگذاري و هماهنگي سازمان جهاني مالكيت فكري در ايران بايد نقش سياستگذاري و خط مشي دهي به دستگاههاي اجرايي كشور را جدي تر و فعال تر نمايد و به ترتيب اهداف كلان و مرحلهاي و راهبردهاي مالكيت فكري كشور را به متد علمي و روشمند تدوين نمايد.
در كشور ما تلقي واحدي از سازمان جهاني مالكيت فكري براي عرصه داخل و خارج وجود ندارد و براي ايجاد تلقي واحد در كشور شوراي سياستگذاري و هماهنگي در ايران بايد از مفاهيم ، مضامين و مقررات مالكيت فكري و كپي رايت اقدام به تدوين بيانيه نمايد.
وي گفت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در كنار ديگر بخشها و ظرفيتهاي علمي كشور آمادگي كمك به شوراي سياستگذاري و هماهنگي سازمان جهاني مالكيت فكري دارد .
ما در حال تهيه پيش نويس پيشنهادي راهبردهاي مالكيت فكري ميباشيم و راهبردهاي مالكيت فكري ( آي پي ) عبارتند از مجموعه راههايي كه موجب تقويت عوامل محيط داخلي ورفع موانع خارجي ميگردد و به عبارتي پاسخ به رفع تهديدات و بر طرف كردن ضعفها با بهره برداري از فرصتها و گسترش و تقويت نقاط قوت است .
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اضافه كرد : راهبردهاي ساماندهي حقوق مالكيت فكري بايد در بعد مالي و فراملي تنظيم شود و متولي حمايت از آثار ادبي و هنري در كشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است .
وي گفت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در زمينه ثبت آثار ادبي و هنري و صدور مجوز با رويكرد حمايت از خالقين آثار در دولت نهم اقدامات قابل توجهي انجام داده است و آن را اجرايي كرده است .
وي گفت : خصوصا در حوزه مد و لباس و نرم افزار اقداماتي انجام شده است و كار براي حوزههاي ديگري نيز درحال پيگري است .
توكلي اضافه كرد : شايسته است مسئولان ذيربط كشور از جمله شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره مساله الحاق و يا عدم الحاق به كنوانسيون برن كه نقش اساسي در خصوص كپي رايت و حق مولف دارد هرچه زودتر تصميمگيري نمايد و به تبع آن مقدمات لازم و بسترسازي درحوزههاي مختلف را ايجاد كند.
وي گفت : ايران به عنوان عضو ناظر در سازمان جهاني تجارت پذيرفته شده است و الحاق به اين سازمان يعني لزوم پذيرش ۲۱ماده اول كنوانسيون برن كه درخصوص مالكيت فكري و كپي رايت ميباشد.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت ارشاد خاطر نشان كرد : سامانه قانوني كشور ما درخصوص حقوق مالكيت فكري ناقص و در برخي موارد مبهم و ساكت است كه اين موارد بايد سريعا تنقيح و تدوين شود.
وي گفت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز به عنوان متولي مالكيت فكري در حوزه ادبي و هنري و عضو شوراي سياستگذاري و هماهنگي سازمان جهاني مالكيت فكري در ايران به نواقص و موانع موضوع واقف است و به اين جهت آمادگي خود را براي كمك به حل موضوع اعلام ميكند.
وي در پايان گفت : باتوجه به اينكه قوانين در جمهوري اسلامي ايران بر گرفته از فقه اهل بيت (ع ) است تحرير و تدوين دقيق ديدگاههاي فقهي درخصوص الحاق ايران به سازمان جهاني مالكيت فكري و پذيرش كپي رايت در بعد فراملي بسياري ضروري است .
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]