واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد: راهاندازي دبيرخانه جشنواره مطبوعات پاسخگوي رصد تمام آثار رسانهها نيست
خبرگزاري فارس: معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني ارشاد گفت: اينكه دبيرخانهاي بتواند با اين موضوعات متنوع در طي سال آثار همه رسانهها را رصد كند، كار بسيار سختي است و فكر ميكنم ايين دبيرخانه نيروي بيشتري نسبت به معاونت مطبوعاتي بطلبد تا بتوان آثار را رصد و جمعبندي كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عليرضا ملكيان در نشست خبري در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اينكه آيا امكان دارد نمايشگاه مطبوعات در مرداد همزمان با روز خبرنگار برگزار شود و به روزهاي سرد پاييز موكول نشود، گفت: طبق نظرسنجي كه سال گذشته از فعالان مطبوعاتي و مردم درباره زمان برگزاري نمايشگاه به عمل آورديم از برگزاري نمايشگاه در اين ماه استقبال كرده بودند. ضمن اينكه فصل پاييز طراوت و شادابي خود را دارد.
وي افزود: پيشنهاد خود ما نيز اين بود كه نمايشگاه در مرداد برگزار شود اما بر اساس نتايج نظرسنجي متوجه شديم كه بسياري از مخاطبان اين نمايشگاه اين زمان را نميپسندند زيرا در اين ماه مدارس و دانشگاهها تعطيل است و قشر قابل توجهي كه علاقمند به مطبوعات هستند در تهران حضور ندارند و ما اين مخاطبان را از دست ميداديم.
ملكيان تصريح كرد: قرار بود نمايشگاه در اول آبان برگزار شود كه با توجه به اينكه دستگاههاي ديگري اقدام به گرفتن مكان مصلي براي برگزاري نمايشگاه خود كرده بودند مجبور شديم نمايشگاه در اواخر آبان برگزار كنيم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره اينكه در سالهاي اوليه برگزاري نمايشگاه مطبوعات كه همزمان با نمايشگاه كتاب بود يكسري نشستهاي تخصصي و جنبي با حضور فعالان سياسي، اجتماعي و ورزشي در نمايشگاه برگزار ميشد و مورد استقبال بسيار زياد بازديدكنندگان نيز قرار ميگرفت اما سال گذشته ما اين نشستها را نداشتيم دليل اين امر چيست، گفت: اين نشستها تعطيل نشده است اتفاقاً سال گذشته چون مصادف با انتخابات مجلس بود ما نشستهاي سياسي را نيز برگزار كرديم امسال نيز بنا داريم كه نشستهاي سياسي، اجتماعي و... و همچنين كارگاههاي آموزشي را در نمايشگاه داشته باشيم. به ويژه اين كه امسال مهمانان خارجي و ويژهاي داريم كه سعي شده با حضور مشترك روزنامهنگاران داخلي با خارجي نشستهايي را برگزار كنيم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره اينكه نحوه اختصاص غرفهها به خصوص درباره متراژ به رسانهها به چه صورت است آيا پيشبيني شده كه غرفه روابطعموميهاي دستگاههاي دولتي خيلي بزرگتر از نشريات نباشد، اظهار داشت: ما سال گذشته اولين تجربه برگزاري جداگانه نمايشگاه مطبوعات از كتاب را داشتيم و محلي بود كه براي برگزاري اين نمايشگاه در نظر گرفته شده بود كانون پرورشي فكري كودكان و نوجوانان بود كه با توجه به اقبالي كه از اين نمايشگاه صورت گرفت امسال مكان بزرگتري را براي برگزاري نمايشگاه در نظر گرفتهايم.
ملكيان اضافه كرد: پارسال فكر ميكرديم كه با جدايي نمايشگاه مطبوعات از كتاب تعداد مخاطبان كاهش پيدا كند همانطور تعداد نشرياتي كه ميخواهند در نمايشگاه غرفه داشته باشند نيز كمتر باشد اما پيشبيني ما درست نبود هم تعداد مخاطبان و هم تعداد رسانههايي كه در نمايشگاه غرفه داشتند زياد بود و تعداد قابل توجهي نيز از نمايشگاه بازديد كردند.
وي ادامه داد: لذا امسال مصلي را براي برگزاري نمايشگاه در نظر گرفتيم و كمبود فضاي براي اختصاص غرفه به رسانهها نداريم. و پايهاي كه براي اختصاص غرفه به هر رسانه در نظر گرفته شده 12 متر است. علاوه براين كه هر رسانهاي كه تمايل داشته باشد متراژ بيشتري را در اختيار بگيرد آمادگي واگذاري داريم تا به حال رسانهاي نبوده كه غرفهاي كمتر از 12 متر درخواست كند.
ملكيان گفت: با توجه به مساحتي كه مصلي در اختيار ما قرار داده شبستان اصلي اين مكان را به 10 قسمت كردهايم كه هر قسمت به موضوع خاصي اختصاص دارد سعي داريم تقسيمبندي صورت دهيم كه رسانههاي شركتكننده در ده مجموعه جداگانه در سالن اصلي مصلي شامل نشريات و خبرگزاريها، روابطعمومي، نشريات خارجي، نشريات استاني، نشريات فرهنگي و ديني، نشريات تخصصي و نشريات عمومي ساماندهي شوند و از اين نظر كه رسانهاي غرفهاي بزرگتر و يا كوچكتر بخواهد مشكلي وجود نداشته باشد.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره اينكه با توجه به اينكه سيامين سال پيروزي انقلاب را پيشرو داريم آيا برنامهريزيهاي خاصي متناسب با اين موضوع در نمايشگاه ديده شده است، گفت: يكي از موضوعات ويژه جشنواره و نمايشگاه امسال همين موضوع يعني 30 سال عملكرد دولت است كه در بخش جشنواره، مقالات و مطالب مربوط به اين موضوع مشاركت داده شده است و به همين دليل نيز روابطعموميهاي دستگاههاي اجرايي در نمايشگاه حضور خواهند داشت. همچنين نمايشگاه عكس مختص به 30 سال پيروزي انقلاب در نمايشگاه برگزار ميشود.
ملكيان در پاسخ به پرسش ديگري درباره نحوه حضور پايگاههاي اطلاعرساني در نمايشگاه مطبوعات گفت: ما با پايگاههاي اطلاعرساني تماس گرفتهايم و همچنين به صورت عمومي نيز اطلاعرساني كردهايم و پايگاههاي اطلاعرساني كه در ارشاد ثبت شده باشند ميتوانند تقاضاي غرفه در نمايشگاه را داشته باشند و محدوديتي براي حضور پايگاهها وجود ندارد زيرا ما بيش از 250 پايگاه اطلاعرساني در كشور نداريم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره اينكه با توجه به اينكه مصلي فضاي وسيعي دارد فكر نميكند حضور بخشهاي زياد در اين نمايشگاه موجب شود تا مخاطبان و خبرنگاران براي بازديد و همچنين پوشش خبري دچار مشكل شوند معضلي كه هماكنون در نمايشگاه رسانههاي ديجيتال شاهد آن هستيم، گفت: با تفكيك موضوعي كه ما در نمايشگاه خواهيم داشت و طراحي كه انجام داديم مشكلي در اين باره نخواهيم داشت.
ملكيان در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري مبني بر اين كه آيا نشريات استاني نميتوانند به صورت جداگانه از غرفه استاني در نمايشگاه غرفه داشته باشند گفت: نشريات استاني در واقع به صورت يك استان در نمايشگاه شركت ميكنند و هر استان در نمايشگاه يك غرفه دارد كه نشريات استاني در آن شركت ميكنند اما اگر نشريات استاني بخواهند به صورت جداگانه حضور پيدا كرده و غرفه داشته باشند ما آمادگي داريم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اينكه آيا آمار مشخصي از دقايق سرانه مطالعه مطبوعات در كشور وجود دارد گفت: در اين باره بايد بگوييم نه در مورد كتاب و نه درباره مطبوعات آمار دقيقي از سرانه مطالعه نداريم بعضيها اين آمار را خيلي پايين و بعضيها بالاتر اعلام ميكنند و ارزيابي و آمارگيري از اين موضوع مشكل است. سرانه مطالعه در كشور خيلي بالا نيست از جمله سرانه مصرف و مطالعه مطبوعات نيز همينطور است قطعاً يكي از دلايل برگزاري نمايشگاه مطبوعات آشنايي بيشتر مردم با رسانه است. وقتي كه رسانهها در يك جا جمع شوند خود را بهتر نشان خواهند داد و اميدواريم برگزاري جشنواره و نمايشگاه مطبوعات به تقويت سرانه مطالعه در كشور كمك كند. از همين رو نيز شعار محوري جشنواره امسال را ارتقاي محتواي و تقويت روزنامهنگاري حرفهاي قرار دادهايم كه اميدواريم مديران رسانههاي مطبوعاتي با در نظر گرفتن اين شعار در اين جهت فعاليت كنند و اين شعار محقق شود. به اين ترتيب قطعاً به رشد سرانه مطالعه مطبوعات كمك خواهد شد.
ملكيان در پاسخ به اين پرسش كه آيا زمان آن نرسيده است كه دبيرخانه دائمي جشنواره مطبوعات تشكيل شود و آثار فعالان رسانهها را در طول سال رصد كند، گفت: با كارشناسان دراين باره نشستهايي را داشتهايم و محاسن و معايب اين موضوع را بررسي كردهايم. تشكيل دبيرخانه دائمي محاسني را در برخواهد داشت يكي از اين محاسن اين است كه افرادي به هر دليلي كه نميتوانند آثار خود را به جشنواره ارسال كنند آثار آنها در طي سال از سوي دبيرخانه بررسي خواهد شد و به اين ترتيب آثار ارزشمند به جشنواره ارائه ميشود اما اين موضوع معايبي را نيز در بر خواهد داشت كه با توجه به گسترگي نشريات كه هماكنون 3 هزار و 900 نشريه داراي مجوز داريم كه از اين تعداد 3 هزار و 500 نشريه فعال هستند و در زمينههاي گوناگون منتشر ميشوند و به ترتيب انتشار متفاوت با گستره متفاوت، اين تنوع و گستردگي اگر بخواهيم در نظر بگيريم بعيد ميدانم كه دبيرخانهاي بتواند با اين موضوعات متنوع در طي سال آثار همه رسانهها را رصد كند و اين كار بسيار سخت است كه فكر ميكنم نيروي بيشتر از خود معاونت مطبوعاتي را بطلبد كه آثار را رصد و جمعبندي كند.
وي افزود: در حال حاضر به اين جمعبندي رسيدهايم كه تشكيل دبيرخانه دائمي پاسخگو نخواهد بود مگر اينكه دبيرخانهاي براي موضوعات خاص تشكيل شود به عنوان مثال دبيرخانه دائمي يادداشتهاي مطبوعات را بررسي كند وگرنه امكان اجرايي شدن اين موضوع براي بررسي همه موضوعات در مطبوعات وجود ندارد.
ملكيان با اشاره به آماري كه از سرانه مصرف روزنامه و نشريات در كشور در مقايسه با ساير كشورها گرفته شده است گفت: ما از نظر كميت جزو 10 كشور اول دنيا هستيم ولي از نظر سرانه مطالعه در رديف پنجاه به بعد قرار گرفتهايم.
وي ادامه داد: در اين نمايشگاه علاوه بر حضور نشريات خارجي چند مهمان ويژه خارجي داريم كه حضور اريك رولو سردبير سابق روزنامه لوموند و طلاي سلمان سردبير روزنامه السفير قطعي شده است همچنين از دو سردبير نشريات آمريكايي نيز دعوت شده كه هنوز جواب قطعي ندادهاند ولي به امكان زياد در نمايشگاه حضور پيدا خواهند كرد.
ملكيان افزود: همچنين از مسئول ايندي پندت براي حضور در نمايشگاه دعوت كردهايم كه به دليل تلاقي برنامهها وي با زمان نمايشگاه نميتوانند حضور يابند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا همين طور كه كشورهاي خارجي در نمايشگاه مطبوعات ما حضور دارند مطبوعات ما نيز در نمايشگاههاي آنها در كشورهاي ديگر حضور پيدا ميكنند گفت: نمايشگاه مطبوعات به صورتي كه در ايران برگزار ميشود را كمتر در كشورهاي ديگر ديدهايم اخيراً قطر نمايشگاه مطبوعاتي را برگزار كرد كه از مطبوعات ما نيز براي حضور در آن دعوت كرد ما نيز اين موضوع را به رسانهها اعلام كرديم اما بعيد ميدانم كه شركت كرده باشند.
ملكيان ادامه داد: همچنين كشور تاجيكستان اوايل امسال نمايشگاه مطبوعات برگزار كرد كه اداره كل مطبوعات وزارت ارشاد در اين نمايشگاه مشاركت كرد و نشريات و خبرگزاريهاي كشور را در اين نمايشگاه معرفي كرد اما خود نشريات براي حضور در نمايشگاه اعلام آمادگي نكردند.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره اينكه آيا مطبوعات ما قدرت شركت در نمايشگاههاي خارجي را دارند و ميتوانند با آنها برابري كنند گفت: بسياري از مطبوعات ما از لحاظ محتوا و گرافيك چيزي از نشريات خارجي كم ندارند و فكر نميكنم از اين بابت كمبودي داشته باشيم.
ملكيان در پاسخ به اين پرسش كه خيلي از مناقشات درباره پايگاههاي اطلاعرساني وجود دارد و هنوز ساماندهي آنها مشخص نيست و برنامه مدوني درباره آنها چيده نشده است آيا تدبيري درباره جلب آنها در نمايشگاه وجود دارد گفت: در رابطه با سايتها ما ضابطه مشخص داريم آييننامه ساماندهي سايتها و پايگاههاي اطلاعرساني در سال 85 تصويب شده همچنين شوراي اطلاعرساني آييننامه ديگري براي آنها تصويب كرده كه دررابطه پايگاهها و سايتهاي اطلاعرساني اين آييننامه اجرا ميشود لذا پايگاههاي اطلاعرساني كه در وزارت ارشاد ثبت شده باشند و كار اطلاعرساني و خبري انجام ميدهند ميتوانند در نمايشگاه شركت كنند.
وي ادامه داد: هزينهاي كه يك نشريه براي گرفتن غرفه در نمايشگاه ميپردازد در مقايسه با هزينه كلاني كه معاونت مطبوعاتي براي اين موضوع ميپردازد ناچيز است و فكر نميكنم كه اين هزينه به گونهاي باشد كه رسانهها نتوانند آن را پرداخت كنند ضمن اينكه ما حمايتهايي را از رسانهها داريم كه از جمله آن يارانهاي است كه دولت در نظر ميگيرد و نشريات از آن بهرهمند ميشوند همچنين خبرگزاريها نيز از كمكهاي ارشاد استفاده ميكنند.
انتهاي پيام/ر
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]