واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ترجمه: مژگان كريمي/6 سوالي که درباره گوشت قرمز ميپرسند
گوشت قرمز سرطانزاست؟
آيا اين درست است که افراط در مصرف گوشت قرمز خطر مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و سرطان را افزايش ميدهد؟ کلا گوشت قرمز چه منافع و مضراتي دارد؟ اگر اين سوالها، سوالهاي شما هم هست؛ با ما همراه شويد تا اطلاعات تغذيهايتان را درباره اين ماده غذايي پرمصرف افزايش دهيد.....
آيا مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بيماري قلبيعروقي و سرطان را افزايش ميدهد؟
در مورد بيماريهاي قلبي، پاسخ کاملا واضح است؛ چون بيشتر انواع گوشت قرمز سرشار از چربيهاي اشباعشده هستند و اين موضوع سبب افزايش ميزان کلسترول خون ميشود و متعاقب آن، ميزان بالاي کلسترول بد خون (LDL)، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبيعروقي را بالا ميبرد. اما در مورد سرطان، پاسخ روشني وجود ندارد. بسياري از محققان ميگويند که گوشت خطر سرطان، مخصوصا سرطان روده بزرگ را افزايش ميدهد. موسسه ملي بهداشت آمريکا با مطالعه نيم ميليون سالمند نتيجه گرفته است، افرادي که بيشترين ميزان گوشت قرمز فرآيند شده را به مدت 10 سال مصرف ميکردهاند احتمال بيشتري دارد که زودتر از کساني بميرند که از اين گوشتها استفاده نكردهاند. طبق بررسيهاي انجمن سرطان آمريکا در سال 2007 بين مصرف گوشت قرمز و گوشتهاي فرآيند شده و برخي سرطانها ارتباطي به دست آمده است و حتي به نظر ميرسد بين مصرف اين گوشتها و سرطان ريه، مري، معده، لوزالمعده و سرطان رحم رابطه مستقيمي وجود دارد.
آيا خوردن گوشت قرمز مزيتي هم دارد؟
البته! اين منبع پروتئيني سرشار از آهن است، يعني چيزي که بسياري از دختران نوجوان و زنان در دوران باروري و قاعدگي دچار کمبودش هستند. اين نوع آهن در گوشت قرمز به راحتي جذب ميشود به اين دليل خوردن آن از سوي متخصصان توصيه ميشود. علاوه بر آن، ويتامين B12 فراواني دارد يعني ويتاميني که در ساخت DNA و سلامت سلولهاي خوني و عصبي موثر است. در ضمن، گوشت قرمز منبع عالي پروتئين محسوب ميشود همان درشت مغذي كه در ساختمان عضلات، آنزيمها و حتي سيستم دفاعي بدن نقش اصلي را بازي ميكند.
چه قدر گوشت قرمز بخوريم که خطري نداشته باشد؟
نظرات در اين مورد، متفاوت است. بسياري از متخصصان تغذيه، بيشتر روي اندازه و برشهاي گوشت قرمز لخم متمرکز ميشوند. موسسه ملي سرطان آمريکا نيز بيشتر روي پيشگيري از سرطان با انجام ورزش و رژيم غذايي سالم تاکيد دارد و به افراد توصيه ميکند که بيش از نيم کيلوگرم گوشت قرمز پخته در هفته مصرف نکنند. اين موسسه همچنين به افراد سفارش ميکند تا از مصرف همه گوشتهاي فرآيند شده مثل سوسيس، كالباس، همبرگر و حتي انواع ناگتها اجتناب کنند، چرا که تحقيقات نشان ميدهد مصرف اين نوع گوشتها خطر سرطان روده بزرگ را بالا ميبرد.
چرا بهترين قسمت گوشت، بخش لخم آن است؟
ميگويند گوشت لخم ، مثل گوشت سردست كه داراي چربي کمتري است يا اصلا چربي ندارد، سالمتر است. گوشتي که به منظور تهيه استيک نيز به کار برده ميشود، لخم است. در كل، گوشتي که 95 درصد لخم باشد بهترين گوشت قرمز به حساب ميآيد. برگرها ممکن است 50 درصد چربي داشته باشند، در حالي كه بسياري از گوشتهاي کبابي لذيذ داراي چربي بالاتري هستند.آيا کباب کردن گوشت قرمز، آن را سرطانزا ميكند؟
پختن هر گوشتي با دماي بسيار بالا از جمله گوشت قرمز، مرغ يا ماهي ميتواند ذراتي در غذا توليد کند که خطر سرطان را افزايش دهند. اين مواد به نام هتروسيکليک آمين و پليسيکليک آروماتيک هيدروکربنات خوانده ميشوند.
چگونه ميتوان هنگام کباب کردن گوشت قرمز، ذرات سرطانزاي آن را کاهش داد؟
روشهاي گوناگوني ميتواند از تشکيل اين ذرات جلوگيري کند يا ميزان مواجهه با آنها را کاهش دهد. اول از همه اينكه هنگام کباب كردن از قسمت لخم گوشت قرمز استفاده کنيد. اگر گوشت را کباب ميکنيد، از دماي ملايم يا حرارت غيرمستقيم استفاده کنيد. حرارت بالا ميتواند توليد شعله و دودهايي کند که سرطانزا هستند. گوشت را بيش از حد نپزيد زيرا گوشتي که خيلي زياد پخته ميشود، حاوي ذرات سرطانزا خواهد بود. در ضمن، گوشت را مدام روي حرارت جابهجا کنيد. البته بهتر است اين کار را با کفگير انجام دهيد و از به کار بردن چنگال براي پشت رو کردن گوشت بپرهيزيد، چرا که زيرورو کردن گوشت موجب خروج آب گوشت شده و روي حرارت شعلهور شده و دود ايجاد ميكند.
علاوه بر اينها، هرگز مقدار زيادي گوشت را کباب نکنيد. کباب کردن گوشتهاي تکهاي موجب خام ماندن وسط گوشت ميشود. گوشت را به حالت استيک، آن هم به همراه تکههاي سبزيجات مثل فلفل، پياز و گوجه فرنگي کباب کنيد. در ضمن، قبل از پختن گوشت چربيهاي اضافي را از روي آن برداريد و اگر بعد از پختن باز هم گوشت چربي دارد، قبل از خوردن، آن را جدا كنيد.منبع: webmd
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]