واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اميراحمد فلسفي در گفتوگو با فارس: ايجاد رشته تخصصي خوشنويسي در دانشگاهها ضروري است
خبرگزاري فارس: اميراحمد فلسفي ايجاد رشته تخصصي خوشنويسي در دانشگاهها و انتشار منابع و مراجع اين هنر را يك ضرورت خواند.
امير احمد فلسفي در گفت و گو با خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس كيفيت آثار نمايشگاه خوشنويسان ايران را بسيار خوب ارزيابي كرد وگفت: هنر خوشنويسي تنها هنر اصيل ايراني در ميان ديگر هنرهاي تجسمي كشورمان است كه ريشهاي دو هزار ساله دارد و شايد يكي از دلايل عيار بالاي آثار خوشنويسي، تداوم هنرآفريني نسلهاي بسياري از گذشته دور تا اكنون باشد.
وي درباره خط نستعليق و زمينههاي رشد اين نوع خط گفت: انسان همواره در حال تجربههاي تازه است، همان طور كه در زمينههاي هنري در هر دورهاي قدمي به پيش گذاشتهايم، اين روند درباره خوشنويسي نيز همچنان ادامه خواهد يافت.
فلسفي همچنين تأكيد كرد: حركت ماندگار و آثار تأثيرگذار تاريخي به كندي تكوين مييابند و درباره هنرهاي اصيل نبايد منتظر پديدههاي سريع و متنوع و در عين حال ماندگار بود.
اين هنرمند خوشنويس،خطوط جديد را تنها تجربههاي تازه خواند و تصريح كرد: بهتر است بر سر نامگذاري اين پديدههاي جديد دعوايي نداشته باشيم. هنرمندان كار ميكنند و هنر از وجودشان تراوش ميكند، تاريخ بايد روي اين پديدههاي جديد نامي بگذارد، البته اگر اثري ماندگار باشد. چه نقاشيخط باشد و چه پديدههاي ديگر.
وي درباره كم برگزار شدن نمايشگاههاي خوشنويسي به نسبت ديگر نمايشگاههاي تجسمي گفت: شايد يكي از دلايل آن دشواري كار خوشنويسي باشد. چرا كه يك هنرمند براي آن كه كارش ارزش روي ديوار رفتن پيدا كند بايد حداقل 10 سال كار كند، البته اگر استعداد داشته باشد و اين در حالي است كه در ديگر هنرها، زمان كمتري براي خلق اثر هنري صرف ميشود.
وي افزود: يكي ديگر از دلايل كم برگزار شدن نمايشگاههاي خوشنويسي اين است كه زمينههاي فرهنگي خوشنويسي در همه جا رسوخ كرده اما سرمايهگذاري شايستهاي براي اين هنر صورت نميگيرد و اين وظيفه مسئولين فرهنگي كشور است كه در جهت تقويت اين هنر با چاپ و انتشار كتب مرجع خوشنويسي، برگزاري نمايشگاه، جشنوارههاي قوي و خريد آثار هنري از آن حمايت كنند.
فلسفي، اين هنر را از نظر منابع و مراجع خوشنويسي بسيار فقير خواند و گفت: منابع،مراجع و داشتههاي ما از هنر خوشنويسي بسيار اندك است و در اين زمينه بسيار فقيريم. چرا كه بايد خودمان منبع و مرجع اطلاعات خوشنويسي باشيم. اما در ديگر هنرها چون عمدتاً از غرب وارد شده است، منابع خارجي بسياري براي ترجمه هست.
وي همچنين گفت: كتابهايي كه در زمينه خوشنويسي چاپ شده تنها ارائه آثار خوشنويسي است و نه اطلاعات مرجع و منبع براي اين هنر.
اين استاد خوشنويس ايران در ادامه درباره دليل اندك بودن منابع خوشنويسي گفت:شايد يكي از دلايل آن اين باشد كه خوشنويسي هنري سنتي و شيوه برخورد با آن هم سنتي است و استادان اين هنر نيز زمينه كار پژوهشي را در برنامه آموزشي خود فرا نگرفتهاند و اگر كاري در اين زمينه انجام شده از سوي نسل جديد و در نتيجه آموزش هاي جديد است نه تعليمات سنتي.
فلسفي در ادامه با اشاره به نقش مديريت فرهنگي در تقويت هنر خوشنويسي گفت: مديران فرهنگي و هنري كشور بايد زمينهاي را فراهم كنند كه هم استادان پيشكسوت و هم نسل جديد خوشنويسي بتوانند در زمينه دانش خوشنويسي فعاليتهاي مكتوب داشته باشند.
فلسفي با توجه به رشد روزافزون تعداد علاقهمندان به اين هنر، ايجاد رشته تخصصي خوشنويسي را در دانشگاهها يك ضرورت برشمرد و گفت: خوشنويسي از فرهنگي غني برخوردار است و از نظر هنري نيز زمينههاي بسياري براي تحقيق و پژوهش به صورت عميق و گسترده دارد و ميتواند و بايد به صورت يك رشته دانشگاهي مستقل درآيد و صدها كتاب مرجع و منبع را به خود اختصاص دهد.
انتهاي پيام/ا
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]