واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير علوم خبر داد:ايجاد كارگروه برنامه ريزي محاسبات نرم / شيب رشد علمي ايران در جهان اول است
وزير علوم با بيان اينكه در برخي ازحوزه ها از جمله بخش مستندات علمي به بيش از برنامه چهارم توسعه كشور دست يافته ايم، گفت: در پايان سال 1404 كشور بايد از لحاظ مستندات علمي در رتبه اول منطقه قرار گيرد كه هم اكنون از اين حيث در رتبه دوم منطقه قرار داريم اما شيب رشد ما در اين زمينه نه تنها در منطقه بلكه در جهان اول است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدي زاهدي وزير علوم صبح امروز در دومين كنگره مشترك سيستم هاي فازي و هوشمند كه در دانشگاه صنعتي مالك اشتر برگزار شد، گفت: اقتدار آينده كشور در عرصه هاي مختلف مرهون زحمات دانشمندان ما خواهد بود كه با توليد علم، پيشرفت و فناوري اقتدار لازم در عرصه هاي علمي را براي كشور به همراه مي آورد.
وي با ابراز اميدواري براي حاصل شدن پيشرفت در كشور با شيب هاي تصاعدي لازم افزود: مقالات كاربردي و ارتباط تنگاتنگ با صنعت يكي از ويژگي هاي اين كنگره بود كه اگر در ساير كنگره با اين رويكرد حركت كنيم علاوه بر پيشرفت در عرصه هاي علمي اقتدار كشور بهتر حاصل خواهد شد.
وزيرعلوم با اشاره به برخي سياست هاي حوزه علم و فناوري كشور تصريح كرد: در سند چشم انداز توسعه بايد در سال 1404 به جايگاه اول توليد علم و فناوري در منطقه و كشورهاي اسلامي دست يابيم. بر اين اساس در هر كدام از برنامه هاي توسعه كشور بايد به گونه اي حركت كنيم كه به اهداف تعيين شده در سال 1404 برسيم.
زاهدي با بيان اينكه در برنامه چهارم بايد كشور به جايگاهي برسيم كه 30 درصد جوانان بين 18 تا 23 سال وارد دانشگاه شوند گفت: تا پايان برنامه چهارم اين موضوع حاصل خواهد شد علاوه بر اينكه دانشگاهها بايد تا پايان اين برنامه به 30 درصد ظرفيت تحصيلات تكميلي برسند و سال آينده دو درصد توليد ناخالص داخلي وارد بخش پژوهش شود.
وي با تاكيد بر اينكه در مباحث فناوري بايد بتوانيم در پايان برنامه چهارم توسعه كشور در تمامي استانهاي كشور پارك علمي و فناوري احداث كنيم ادامه داد: در حال حاضر در حدود 21 استان كشور اين مراكز احداث شده كه اميدواريم تا سال آينده بتوانيم در 10 استان باقي مانده پارك هاي علم و فناوري احداث كنيم و بتوانيم فعاليتهاي شركتهاي دانش بنيان را در چرخه رشد قرار دهيم.
زاهدي با بيان اينكه هم اكنون در حال تدوين برنامه پنجم توسعه كشور هستيم گفت: برخي از شاخصه هاي برنامه پنجم را توانسته ايم محقق كنيم كه از جمله آن وجود بيش از 90 درصد دانشياردر دانشگاههاي كشور است. همچنين رسيدن به 40 درصد تحصيلات تكميلي و ورود حداقل 20 درصد دانشجويان دوره كارشناسي به تحصيلات تكميلي و كارشناسي ارشد كه اين مهم هم اكنون محقق شده است.
وي افزود: در وزارت علوم تا يكي دو هفته ديگر كارگروه برنامه ريزي محاسبات نرم را ايجاد خواهيم كرد تا به طراحي رشته هاي ميان رشته اي كه كشور براي توسعه علم و فناوري به آن نيازدارد بپردازد لذا از انديشمندان تقاضا داريم تا در اين زمينه با ما همراهي كند.
وزيرعلوم در پايان پيشنهاد داد: اتحاديه انجمن هاي علمي محاسبات نرم طراحي مي شود تا به جريان سازي توليد علم ، دانش و فناوري برسد كه مطمئنا وزارت علوم حامي چنين ايده اي است چرا كه حتما نبايد اتحاديه صنفي و سياسي باشد بلكه اتحاديه هاي علمي هم مي تواند سر فصل جديدي در اين زمينه باشند.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]