واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سعيدي راد : "امين پور" پلي ميان شعر معاصر و ادبيات كلاسيك بود
يك شاعرو محقق ادبي ، گفت: "قيصر امين پور" را در يك بعد ، مي توان پلي ميان شعر معاصر و ادبيات كلاسيك دانشگاهي ديد ، اصلي كه متأسفانه جامعه دانشگاهي ما كمتر به آن بها مي دهد.
"عبدالرحيم سعيدي راد" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، گفت : استادان دانشگاهي ، كمتر به شعر و شاعران بعد از انقلاب به عنوان يك هويت مستقل نگاه مي كنند و قيصرامين پور توانسته بود اين سد را بشكند.
سعيدي راد با اشاره به اينكه شعر امين پور، از يك سو مورد توجه جامعه دانشگاهي بود و از سوي ديگر ، تدريس وي در دانشگاه ، خبراز توانمندي اين شاعردر دو عرصه را مي داد ، اظهار داشت: اين شاعر فقيد موفق شد "شعر انقلاب" را وارد دروس دانشگاهي كند.
به گفته وي، قيصر امين پور يكي از شاعران متعهد انقلاب است كه بيشترين تأثير را بر شاعران، مخاطبان و علاقمندان ادبيات داشته است.
سراينده "بعد از باران"، تصريح كرد: نوآوري و پيشتاز بودن در عرصه هاي نو، از ويژگي هاي قيصر و اشعار اوست.
اين شاعر معاصر، با بيان اينكه اين شاعر نامي ، در شعرهاي آييني خود بيشترين تلاش را داشته است، ادامه داد: او از عناصري همچون عشق، حماسه، سوگ و عرفان بهره گرفته و در اين خصوص او را مي شود بر قله شعر آييني ديد.
سعيدي راد به اينكه قيصر، در مقابل اتفاقات پيرامون خود بي تفاوت نبود، اشاره كرد و گفت: در واقع او شاعري مردمي بود كه هر جا مردم حضور داشتند او هم حاضر بود از اين رو مي بينيم كه در دوران دفاع مقدس اشعار زيباي او پا به پاي او و سنگر به سنگر مي گشت.
او به ذكر خاطره اي از امين پور پرداخت و گفت: من به خوبي به ياد دارم در سال 1360 در دزفول و بر سر خرابه هاي ناشي از اصابت موشك، شعر ماندگار "شعري براي جنگ" را خواند و مردم با واژه هاي پردرد او اشك ريختند.
اين شاعرمعاصر،افزود: امين پور درهمه قالب هاي شعري موفق بود و ظرفيت هاي بالاي قالب را و به خصوص قالب هاي غزل و شعر نيمايي را بر همگان عرضه داشت.
وي، از ديگر ويژگي هاي قيصر را پرورش و تربيت شعراي جوان، دانست و اظهار داشت: او با حوصله و سعه صدر به شعر شعراي جوان گوش مي كرد و شاعران با استعداد را شناسايي و در تربيت آنها بر آينده شعر تلاش مي كرد.
سعيدي راد، ادامه داد: اين شاعر فقيد هميشه به گرمي از جوانان استقبال مي كرد، هر كس يك جلسه با او محشور مي شد، مريد درس و اخلاق و منش بزرگوارانه او مي شد.
نويسنده رمان، "مردي با سه مزار" (خاطرات روحاني شهيد قنوتي) 1386، با توضيح اينكه هر جا خلا و كمبودي احساس مي شد، حضور قيصر در آنجا حتمي بود، يادآور شد: به عنوان نمونه در سال هايي كه شعر كودك و نوجوان مسير مشخصي نداشت و كارهاي ارزنده اي در اين حوزه يا نبود و يا به ندرت يافت مي شد؛ وارد شد و به خلق اثر پرداخت.
وي، افزود: آنچنان زيبا و ماندگار وارد اين عرصه شد كه بسياري او را شاعر كودك و نوجوان مي دانند و برگزيده شعر كودك و نوجوان 20 سال انقلاب اسلامي شد و تنديس طلايي اين بخش را به خود اختصاص داد.
سعيدي راد، با اشاره به اينكه قيصر شاعر كنگره ها و جشنواره ها نبود و به ندرت در اين محافل شركت مي كرد، گفت: بارها، بدون حضور او در كنگره اي، شعرهايش برگزيده مي شد و او براي دريافت لوح و جايزه اش حاضر نمي شد، بارها جايزه اش را نگرفت و اگر گرفت به خانواده هاي نيازمند تقديم مي كرد.
عبدالرحيم سعيدي راد متولد 1346 دزفول است و تحصيلات خود را تا مقطع فوق ليسانس ادامه داده است.
وي به دليل علاقه شخصياش به حوزه ادبي، آثار متعددي در حوزه شعر و ادبيات دارد كه از جمله آثار وي ميتوان به "گردان شهر آيينه" (خاطرات يكي از آزادگان)، "گزيده ادبيات معاصرمعاصر شماره77" (مجموعه شعر)، "فانوسهاي سنگي" (گردآوري شعر فلسطين) و "من راضيم به اين همه دوري" (مجموعه شعر)، اشاره كرد.
سعيدي راد تاكنون سوابق و مسئوليت هاي متعددي در حوزه ادبي داشته است از جمله مسئول صفحه ادب مقاومت روزنامه اطلاعات (80-75)، نويسنده، گزارشگر و تهيه كننده برنامههاي ادبي راديو خوزستان (74-70)، مسئول انجمن شعر حوزه هنري خوزستان (74-71)، سردبير مجله خبري دانشگاه شهيد چمران اهواز (75-74).
او در حال حاضر در معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور، مشغول به كار است.
"بعد از باران" (اشعار زنده ياد باران بور) 1376، "بر بلنداي عشق" (خاطرات شهيد بلنديان) 1377 و "زخم هاي خورشيد" (خاطرات جنگ) 1379، برخي ازآثار او هستند.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]