محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846755326
نگاهي به اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نگاهي به اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان
گروه گزارش: اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان فروردين 85 همزمان با ميلاد حضرت محمد مصطفي(ص) با حضور شركتكنندگان داخلي، خارجي و علاقهمندان به قرآن در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزار شد؛ حال در آستانه برگزاري دومين دوره اين رقابتها نگاهي گذرا به برنامهها و اتفاقات دوره اول مياندازيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان به عنوان بزرگترين رويداد قرآني دانشجويان جهان 20 آبان با حضور نمايندگاني از 38 كشور اسلامي و غيراسلامي در سالن همايشهاي برج ميلاد تهران آغاز ميشود، به همين بهانه مروري گذرا بر روند و چگونگي اجراي اولين دوره اين مسابقات داريم.
پيشينه و مقدمات
رشد و رونق فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها، مراكز و مؤسسات آموزش عالي كشور در سالهاي اخير به ميزان چشمگيري افزايش يافته و به زعم صاحبنظران و علاقهمندان به ساحت قدسي كلام الله مجيد از رشد كيفي و محتوايي شايستهاي نيز برخوردار بوده است.
با نگاهي به اين فعاليتها و مقايسه آن با يك دهه گذشته ميتوان به اين نكته اشاره كرد كه جدا از دغدغههاي ديني و باورهاي اعتقادي دانشجويان، برگزاري جشنوارهها، همايشها، نمايشگاهها و مسابقات قرآني دانشجويي كه در سالهاي اخير برگزار شده و نيز تشويق و ترغيبهاي صورت گرفته تأثير زيادي در رونق اين فعاليتها داشته است.
از اينرو سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور به عنوان يك نهاد قرآني برخاسته از يكي از نهادهاي انقلابي (جهاد دانشگاهي) كه آغازگر فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها بوده است، در اقدامي مؤثر و به منظور همدلي و همكاري بين دانشجويان مسلمان و ارتقاء كمي و كيفي فعاليتهاي قرآني و ايجاد رقابت سالم و سازنده و تبيين نقش جمهوري اسلامي ايران در گسترش فعاليتهاي قرآني در صدد برگزاري اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان شد.
پس از تصويب ايده اوليه، مقدمات اجرايي كار آغاز و از اينرو در اولين گام نسبت به تشكيل شوراي سياستگذاري و برنامهريزي با دعوت از صاحبنظران و مديران قرآني سازمانها و نهادهاي قرآني كشور اقدام شد.
باتوجه به اهميت اين مسابقات و گستردگي آن ضرورت و همكاري نهادها و سازمانهاي مختلف، رايزنيهاي لازم در راستاي اخذ مساعدت و مشاركت سازماهاي مختلف نيز آغاز شد و سرانجام 12 نهاد و سازمان آمادگي خود را جهت مشاركت در برگزاري اين مسابقات اعلام كردند كه عبارت بودند از «نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها»، «شبكه قرآن و معارف سيما»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي»، «سازمان بسيج دانشجويي»، «كميسيون ملي آيسسكو»، «دانشگاه آزاد اسلامي»، «سازمان ملي جوانان»، «وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري»، «صندوق اعتباري حمايت از نويسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان»، «سازمان تبليغات اسلامي» و «شهرداري اصفهان».
پس از اعلام همكاري اين سازمانها، ستاد اجرايي به طور جدي فعاليت خود را آغاز كرد و مقرر شد در اواخر فروردينماه سال 1385 اين مسابقات در اصفهان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام برگزار شود.
ساختار تشكيلاتي برگزاري مسابقات
شوراي سياستگذاري: به منظور تدوين سياستهاي كلان مسابقات و تنظيم راهبردهاي اجرايي و نظارت بر حسن اجراي امور و نيز همفكري و تبادل نظر بيشتر با سازمانها و نهادهاي قرآني، شورايي متشكل از 11 نفر از صاحبنظران و مديران قرآني كشور در سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور تشكيل شد.
اين شورا از هنگام تشكيل تا زمان اجراي مسابقات و طي 18 جلسه به صورت فعال نسبت به سياستگذاري اجرايي و محتوايي و اخذ مشاركت سازمانها و نهادهاي مختلف اقدام و نقش مؤثري در برپايي باشكوه مسابقات ايفا كرد.
دبيرخانه: به منظور پيگيري مصوبات شوراي سياستگذاري و ثبت و ضبط امور و برنامههاي اجرايي و تدوين و تنظيم آييننامهها و شيوهنامههاي اجرايي مربوط به حوزههاي مختلف و نيز دعوت از شركتكنندگان، دبيرخانه مسابقات راهاندازي شد و امور مربوط به مسابقات را پيگيري و اجرا كرد.
ستاد اجرايي: با توجه به اينكه در سال 1385 اصفهان به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام انتخاب شد و نظر به اهميت برگزاري اين مسابقات و توجه ويژه كشورهاي اسلامي به آن، مسئولان دبيرخانه پايتخت فرهنگي جهان اسلام رايزني خود را براي اجراي اين مسابقات قرآني در آن شهر آغاز كردند.
سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور نيز به سبب ارتباط موضوعي و نقش اين مسابقات در ارتقاء برنامههاي فرهنگي پايتخت فرهنگي جهان اسلام زمينه اجراي اين مسابقات در شهر اصفهان را فراهم كرد و طي جلساتي كه با حضور شوراي سياستگذاري مسابقات و شهرداري اصفهان برگزار شد، وظايف طرفين طي تفاهمنامه مشتركي مشخص و تعريف شد و كليه امور اجرايي به شهرداري اصفهان واگذار شد، بنابراين ستاد اجرايي با نظارت و مشاركت سازمان و مديران استان اصفهان فعاليت خود را آغاز كرد.
چگونگي انتخاب هيئت داوران
به دليل كيفيت مسابقات بينالمللي و اهميت توجه به بخش فني كه مهمترين قسمت اين مسابقات بود، شوراي سياستگذاري مسابقات پس از بحث و بررسي فراوان و سنجش جوانب مختلف و مشورت با خبرگان بحث داوري به ويژه برگزاركنندگان مسابقات بينالمللي سازمان اوقاف و امور خيريه بر آن شد كه با لحاظ كردن شرايطي مانند «سابقه داوري در مسابقات معتبر بينالمللي قرآن ايران و ساير كشورهاي اسلامي»، «اعتبار لازم براي داوري مسابقات قرآن دانشجويي»، «تسلط كامل به فنون داوري در رشته مورد نظر»، «كسب رتبههاي برتر مسابقات بينالمللي قرآن كريم» و «دارا بودن تدريس در دانشگاه يا تحصيلات عالي» داوران رشتههاي حفظ كل و قرائت قرآن كريم اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان را انتخاب كند.
بنابراين با توجه معيارهايي كه براي گزينش داوران به آنها اشاره شد استادان مرحوم «علي اربابي» در بخش صوت، «علياكبر حنيفي» در بخش لحن، «محمدحسين سعيديان» در بخش صوت، «شهريار پرهيزگار» در بخش حسن حفظ، سيد «جواد سادات فاطمي» در بخش وقف و ابتدا، «محمود ستودهنيا» در بخش تجويد براي داوري اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان مسلمان انتخاب شدند.
همچنين به منظور اجراي صحيح آييننامه داوري و نظارت فني بر عملكرد كميته فني استادان «حاجاسماعيلي»، «حبيب مهكام»، «هادي قبادي» و «غلامرضا شاهميوه» نيز كه سابقه حضور مؤثر و فعال در كميته فني مسابقات بينالمللي مختلف را داشتهاند، تعيين شدند.
در همين رابطه و به منظور رعايت عدالت و بيطرفي ميزبان مسابقات و پس از مشورت با كميته ملي دعوت و اعزام قراء سازمان اوقاف و امور خيريه از چهار چهره شاخص بينالمللي قرائت و حفظ قرآن كريم كه سوابق ارزندهاي نيز در داوري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دارند به عنوان داوران خارجي اين دوره از مسابقات دعوت شد كه عبارت بودند از استادان «احمد احمد نعينع» از مصر، «محمد البارودي» از تونس، «ماهر شخاشير» از سوريه و «محمد احمد شقرون» از الجزاير.
نحوه دعوت از شركتكنندگان
شوراي سياستگذاري مسابقات پس از بررسيهاي فراوان بر آن شد كه اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان را در رشتههاي قرائت و حفظ كل و به طور صرف ويژه برادران برگزار كند، لذا ابتدا آييننامه شركت در اين مسابقات تهيه و با همكاري نمايندگيهاي سياسي و فرهنگي كشورمان در كشورهاي مختلف، آييننامهها به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي كشورها ارسال و از دانشجويان براي شركت در اين مسابقات دعوت به عمل آمد.
هر كدام از كشورهاي دعوت شونده مجاز به معرفي يك نفر از دانشجويان برگزيده و ممتاز خود در هر يك از رشتههاي مسابقات شدند، دانشجويان واجد شرايط نيز بايد از سوي وزارت علوم و يا متولي رسمي دانشگاههاي هر كدام از كشورهاي دعوت شده معرفي ميشدند.
افتتاحيه
مراسم افتتاحيه اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان عصر روز دوشنبه، مورخ 28 فروردينماه سال 85 و همزمان با ايام پر بركت ميلاد پيامبر اكرم حضرت محمد مصطفي(ص) با حضور شركتكنندگان داخلي و خارجي و علاقهمندان و شيفتگان به قرآن كريم در سالن دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزار شد.
پس از پخش سرود جمهوري اسلامي ايران، زينتبخش اين مراسم تلاوت آياتي از كلام الله مجيد بود كه توسط «حميد شاكرنژاد»، قاري بينالمللي قرآن كريم و نفر اول نوزدهمين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران قرائت شد و شور و شعف حاضران و تحسين آنها را در پي داشت.
در ادامه رئيس شوراي اسلامي شهر اصفهان به عنوان ميزبان اين برنامه ضمن خير مقدم به شركتكنندگان و ميهمانان، از برگزارري اين مسابقات به عنوان فرصت مغتنمي براي بهره گيري از ظرفيتهاي اصفهان به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام و معرفي آن به قاريان، حافظان و دانشجويان ساير كشورها ياد كرد؛ پس از پخش نماهنگي با موضوع قرآن و انبياء، معاون سياسي استانداري اصفهان طي سخنان كوتاهي از مجريان و دست اندركاران تقدير و تشكر كرد.
در ادامه پيام مديركل سازمان علمي آموزشي آيسسكو توسط «صدري»، رئيس دفتر همكاريهاي منطقهاي آيسسكو در ايران قرائت شد، در بخشي از اين پيام آمده بود: «آنچه كه امروز ما را در اين مكان و زمان گردآورده به عنوان روز وحدت امت اسلامي و حبلالمتين رهايي بشر از غوغا و هيوهاي دنياي كنوني، گنيجنه ارزشمندي است كه تمسك و بهرهجويي از آن، بيشك موجب تازه شدن روح جان انسان و رويش انديشههاي نو، در كالبد جامعه ميشود».
در ادامه مراسم افتتاحيه اولين دوره مسابقات بينالمللي دانشجويان مسلمان «علي منتظري» رييس وقت جهاد دانشگاهي، ضمن خير مقدم به ميهمانان و شركت كنندگان در سخناني گفت: «در روزگاري كه فرهنگ برهنگي جهان را فرا گرفته است اگر دانشجويان اراده خود را استوار و پيام قرآن را به سراسر جهان ابلاغ كنند ميتوانند با اين فرهنگ مقابله كنند».
وي افزود: «چه كساني غير از دانشجويان مسلمان جهان ميتوانند فريادگر نداي قرآني در جهان اسلام باشند، قرآن سه پيام مهم و اصلي دارد كه مبارزه با جهل قديم و جديد، مبارزه با فقر و مبارزه با ظلم و استكبار، دانشجويان بايد مبلغ فرهنگ و پيامي باشند كه در جاي جاي قرآن به آن اشاره شده است»؛ پايان بخش مراسم افتتاحيه نيز تلاوت آيات نوراني قرآن كريم توسط «احمد احمد نعينع» بود كه به عنوان داور مسابقات از كشور مصر در اين برنامه حضور داشت.
برگزاري مسابقات
اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان با حضور نمايندگان 28 كشور و در رشتههاي حفظ و قرائت قرآن كريم با شعار «بشريت وامدار قرآن كريم و پيامبر اعظم(ص)» طي سه روز در اصفهان برگزار شد.
به منظور تمركز و توجه بيشتر بر روي موضوعات مختلف قرآني براي هر يك از روزهاي مسابقات شعار خاصي انتخاب و مجموعهاي از فعاليتهاي پژوهشي ــ فرهنگي مختلف حول آن موضوع طراحي و اجرا شد.
در اولين روز از مسابقات تعداد 9 نفر از قاريان و حافظان شركتكننده در حضور هيئت داوران به رقابت پرداختند، دومين روز مسابقات نيز با تلاوت آياتي از قرآن كريم آغاز و رقابت 16 نفر از شركتكنندگان در دو رشته حفظ و قرائت ادامه يافت، در سومين روز مسابقات نيز با شركت پنج حافظ و 19 قاري، مرحله مقدماتي مسابقات پايان يافت و پس از سه روز مسابقه، نفرات برتر مرحله مقدماتي مسابقات انتخاب و به مرحله بعدي راه يافتند و در چهارمين روز راهيافتگان مرحله نهايي با يكديگر به رقابت پردختند و نفرات برگزيده انتخاب و در روز برگزاري اختتاميه از آنها تجليل شد.
برنامههاي علمي و فرهنگي
به منظور ايجاد تعامل و همفكري ميان شركتكنندگان و آشنايي آنها با جاذبههاي فرهنگي و هنري اصفهان و توانمنديهاي صنعتي جمهوري اسلامي ايران، ويژهبرنامههاي مختلفي در كنار برگزاري اين مسابقات طراحي و اجرا شد كه ميتوان به «برگزاري نشستهاي علمي و فرهنگي به منظور معرفي جنبههاي علمي قرآن كريم و استفاده بيشتر شركتكنندگان از علوم و معارف قرآن كريم مانند نشستهاي وحدت در قرآن، اعجاز علمي قرآن و باستانشناسي در قرآن با حضور استادان و صاحبنظران قرآني كشور از جمله حجتالاسلاموالمسلمين «عبدالكريم بيآزارشيرازي»، «لاله افتخاري»، حجتالاسلاموالمسلمين «نوراللهيان» و «محمود ستودهنيا» در حاشيه مسابقات اشاره كرد.
همچنين در راستاي آشنايي شركتكنندگان با جاذبههاي فرهنگي و هنري و توانمنديهاي صنعتي جمهوري اسلامي ايران، ويژهبرنامههاي بازديد از مجتمع فولاد مباركه اصفهان، چهلستون، ميدان امام و پل خواجو و زيارت گلزار شهداي اصفهان تدارك و ضمن بازديد از اين مكانها توضيحات لازم به شركتكنندگان ارائه شد.
اختتاميه
مراسم اختتاميه اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان، عصر روز پنجشنبه، 31 فروردينماه 1385 در تالار «ابن سينا» دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با حضور جمعي از مسئولان از جمله «ساري» مدير شبكه قرآن و معارف سيما، حجتالاسلاموالمسلمين «بيآزارشيرازي» رئيس دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي، «سقائياننژاد» شهردار اصفهان، «احمدي» معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي، «رحيم خاكي» دبير اولين دوره از مسابقات، «چمران» رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، «بيادي» نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، «مظاهري» معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، «احمد مسجدجامعي» رئيس موزه ملي قرآن كريم و دانشجويان و نمايندگان 28 كشور برگزار شد.
در ابتداي مراسم اختتاميه «كريم منصوري» قاري برجسته و بينالمللي قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران به تلاوت آياتي از قرآن پرداخت و پس از آن «رحيم خاكي» دبير اين مسابقات در سخناني با اشاره به 22 سال تجربه جهاد دانشگاهي و سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور در دانشگاهها افزود: وجود زمينه مناسب در قشر فرهيخته دانشجو و اهتمام دانشجويان و مسئولان نظام و جهاد دانشگاهي، اين نهاد را بر آن داشت تا طرح برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان را در دستور كار خود قرار دهد.
دبير اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان در ادامه با ارائه توضيحاتي درباره چگونگي برگزاري اين دوره از مسابقات، پيشنهاداتي را به منظور استمرار و توسعه كمي و كيفي فعاليتهاي قرآني دانشجويان ارائه كرد.
وي افزود: دانشجويان بهويژه دانشجويان مسلمان در مقاطع تاريخي نشان دادند كه همواره هدايتگر ملل مختلف بوده و خواهند توانست كه طليعهدار عرصههاي فرهنگي و اجتماعي باشند.
همچنين در اين مراسم «حسن بيادي» نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران و رئيس شوراي سياستگذاري مسابقات در سخناني جهاني شدن را از اهم اهداف برپايي مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان ذكر كرد و افزود: راه حل مشكلات جهان اسلام تمسك واقعي به قرآن است.
بيادي تصريح كرد: دانشجويان مسلمان مهمترين هدف دشمنان اسلام هستند و استفاده از اين انرژي نامحدود ما را از داشتن سلاحهاي هستهاي بينياز ميكند، نگاه علمي و تربيتي به جوانان و الگوپذيري از قرآن در كشوري كه 20 ميليون جمعيت جوان دارد باعث موفقيت جامعه اسلامي در بخشهاي مختلف ميشود.
«مرتضي سقايياننژاد» شهردار اصفهان نيز در بخشي از مراسم اختتاميه اين مسابقات گفت: مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان به عنوان دومين موج حركت نكوداشت اصفهان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام است كه از 28 تا 31 فروردينماه در شهر گنبدهاي فيروزهاي برگزار شد.
در اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان مسلمان در رشته قرائت «محمد فلاحپور» از ايران رتبه اول را به دست آورد و «حمزه علي منعم» از لبنان و «امير محمد توحيدي» از افغانستان مقام دوم و سوم را كسب كردند، همچنين در رشته حفظ كل نيز «مجتبي بيابانپور» از ايران، «عبدالرحمان عبدالله حمود الدلالي» از يمن و «انور مابواي شعيب» از فيليپين به ترتيب مقامهاي اول تا سوم اين رشته را به خود اختصاص دادند، همچنين به نفرات اول تا سوم هر رشته به ترتيب 40، 30 و 20 سكه تمام بهار آزادي اهدا شد.
بيانيه هيأت داوران
بيانيه هيئت داوران اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان مسلمان پس از پايان اين مسابقات و در مراسم اختتاميه به شرح زير قرائت شد:
بسم الله الرحمن الرحيم، حمد و ثنا مخصوص خداي است كه سپاس را به نعمتها وابسته داشته و نعمتها رابه سپاس پيوسته و درود و صلوات بيپايان بر خاتم پيامبران و اشرف و سالار رسولان و ستارگان سپهر امامت، پرچمدار اقليم ولايت، امامان رحمت و هدايت كه همچون خورشيدي تابناك، چراغ راهند و چونان طبيبان شفابخش دردها.
پويندگان راه عزت و اقتدار، جوانان پرشور و با اقبال يك روز در دفاع مقدس از تماميت ارضي، در عرصه انرژي هستهاي، يك روز صحنه سلولهاي بنيادي يك روز در صنعت، يك روز در پهنه هوا و فضا و هر روز در خلقي جديد، شهره آفاق گشتهاند و ديروز و امروز و فردا هم از طريق برگزاري مسابقات پرشكوه قرآني ندا و صدا و آواي ملكوتي قرآن كريم را بالاتر از همه صداها و نداهاي كافرانه و ابليسانه قرار داده و پيام وحي را به همه جهانيان و تشنگان و شيفتگان دعوت الهي رسانيده و ابلاغ ميكنند و همه در اجابت آيه شريفه «واعتصموا بحبل الله جميعا و لاتفرقوا» از سني و شيعه، برادرانه گرد هم ميآيند و به مصداق آيه شريفه «تعاونوا علي البر و التقوي» بزرگمرداني از تبار عاشقانه قرآن و عترت از دوازده وزارتخانه و سازمان و دانشگاه و حوزه و نهاد داخلي و خارجي اين حماسه قرآني را به منظور قرآني شدن فضاهاي دانشگاههاي داخل و خارج كشور و بسط و توسعه و نشر بيشتر قرآن كريم خلق كردند.
هيأت داوران با اداء احترام به ارواح طيبه همه شهيدان انقلاب اسلامي و امام خميني (قدس سره الشريف) رهبر و بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي ايران از تمام مسئولان و سازمانهاي مسئول و خدمتگزار و مرتبط با امور اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان به خصوص جهاد دانشگاهي و شهرداري اصفهان «اعظم اله اجورهم» سپاسگزاري و تقدير ميكند.
بيانيه پاياني دانشجويان شركت كننده
دانشجويان شركتكننده در اولين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان مسلمان نيز در پايان اين مسابقات بيانيهاي را به شرح زير صادر كردند كه در مراسم اختتاميه قرائت شد:
بسم الله الرحمن الرحيم، «ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم»، ما دانشجويان شركتكننده در اين دوره از مسابقات ضمن سپاس از برگزاركنندگان، داوران، مهمانان و صاحبنظران ارجمندي كه برگزاري باشكوه اين رقابتها را امكانپذير كردند، توجه حضار و عموم علاقهمندان به ساحت مقدس قرآن كريم در سراسر دنيا را به موارد ذيل جلب ميكنيم:
1 ــ دنياي اسلام و به ويژه دانشگاهيان مسلمان به عنوان قشري فرهيخته و پيشرو، به نقش محوري قرآن كريم در ايجاد و تحكيم ضرورت هميشگي قاطبه مسلمين يعني «وحدت» توجه بيشتري كنند، ايجاد اين وحدت، توجه ويژه و خاص را به قرآن كريم ميطلبد تا بخش كوچكي از كمتوجهيها و مهجوريتهاي گذشته اين مصحف آسماني و روشنگر را جبران كند.
2 ــ دانشگاهها و دانشجويان كشورهاي اسلامي بايد به وظيفه و رسالت خطير خود در يادگيري، شناخت، عمل و ترويج مفاهيم قرآني آگاهي بيشتري پيدا كنند و اين آگاهي را سرلوحه افكار و اعمال خود قرار دهند.
3 ــ از سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي آيسسكو وابسته به سازمان كنفرانس اسلامي ميخواهيم با قيد سرعت و اولويت پيشنهاد تشكيل اتحاديه جهاني فعاليتهاي قرآني دانشجويان مسلمان از سوي جهاددانشگاهي جمهوري اسلامي ايران را مورد بررسي و تأييد قرار داده و از شروع فعاليتهاي اين اتحاديه حمايت كند.
4 ــ استمرار، گسترش و تقويت مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان به عنوان يكي از مهمترين رويدادهاي قرآني دانشجويي در عرصه بينالملل، مورد تأكيد و خواست عموم دانشجويان شركت كننده در اين دوره از مسابقات است.
5 ــ از دانشگاهها و محافل علمي كشورهاي اسلامي و عموم دلدادگان به ساحت مقدس قرآن كريم ميخواهيم براي تبيين بيشتر مفاهيم بلند قرآن كريم به منظور فهم و استفاده عملي از اين منويات در كاهش و ريشهكني معضلات بزرگ جامعه از جمله ظلم، فقر، فساد و تبعيض، تلاش و جهد بيشتري بكنند، باشد تا جرعه كوچكي از اين درياي خروشان و بيانتها به بشر نيازمند كنوني چشانده شود، والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته.
سرانجام كلام
بيشك طراحي و اجراي هر برنامه و فعاليت فرهنگي در اولين گام با ضعفها و كاستيهايي همراه است و اجراي اين برنامه نيز خارج از اين قاعده نيست، اگرچه علاقهمندان و دوستداران قرآن كريم از سر وفاداري و عشق و علاقه به قرآن كريم و معارف والاي آن همه محاسن را ديدند و مجريان و برگزاركنندگان را مورد لطف و احسان خود قرار دادند.
اما از رهگذر اجرا و انجام اين برنامه تجربياتي حاصل شد كه اميد است در برنامهريزيهاي آينده مدنظر قرار گيرد تا كارهاي آينده پربارتر و گستردهتر و باشكوهتر برگزار شود كه عبارتند از: «ضرورت تأسيس و راهاندازي دبيرخانه مسابقات و تنظيم تقويم ثابت اجرايي مسابقات و نيز تعيين محل برگزاري دوره بعدي مسابقات»، «توجه به همه موضوعات و رشتههاي مختلف قرآني و فراهم كردن زمينه حضور و شركت بانوان در دوره بعدي»، «توجه ويژه به برنامههاي فرهنگي و علمي و اجراي آن در حاشيه مسابقات»، «جلب توجه و حمايت ويژه سازمانهاي علمي و فرهنگي ملل مسلمان جهت مشاركت در برنامهريزي و اجراي اين برنامهها» و «پيگيري مجدانه تشكيل اتحاديه جهاني فعاليتهاي قرآني دانشجويان مسلمان».
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]
-
گوناگون
پربازدیدترینها