واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سخنگوي وزارت خارجه؛ نامه محرمانه يي از امريكا دريافت نكرده ايم
گروه سياسي؛ سخنگوي وزارت خارجه خبر دريافت نامه محرمانه از جانب امريكا را رد كرد. سه روز قبل برخي خبرگزاري ها از ارسال نامه محرمانه از سوي مقامات واشنگتن به مقامات تهران خبر داده بودند كه بر مبناي آن ظاهراً كاخ سفيد براي اعزام نماينده ديپلماتيك به ايران اعلام آمادگي كرده بود.با اين حال حسن قشقاوي ديروز در نشست خبري هفتگي اش با خبرنگاران با تكذيب خبر فوق گفت؛ آنچه در عرصه واقعيت اتفاق مي افتد تداوم سياست هاي خصمانه امريكا عليه ملت ايران است كه نمونه آن اعمال تحريم ها عليه اشخاص و شركت هاي ايراني به صورت غيرقانوني است. به گزارش ايسنا وي افزود؛ امريكا با اقدام يكجانبه خود در اعمال تحريم ها نشان داد مانوري كه از وحدت بين 1«5 نشان داده شده است نيز ناديده گرفته و يكجانبه عمل كرده است به گونه يي كه شركت هاي كشورهاي عضو 1«5 را نيز هدف قرار داده است.قشقاوي تبليغات رسانه ها در مسائلي مانند نامه و دفتر حفاظت منافع را تناقض آميز ذكر كرد و اظهار داشت؛ اينها كارهاي رسانه يي براي پوشش دادن به تداوم رويكرد خصمانه عليه ملت ايران است. قشقاوي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در مورد قصد امريكا براي خارج كردن نام ملاعمر توسط امريكا از فهرست افراد تروريست و تحت تعقيب اظهار كرد؛ اينها نشان مي دهد كه غربي ها يك تجديدنظر اساسي در برخورد با تروريسم و تروريست ها دارند كه شاخصه اين تجديدنظر و تحولي كه در آنچه قبلاً به عنوان مبارزه با تروريسم به آن مي گفتند را در جاهاي مختلف مي توان ديد.وي سپس مجدداً تاكيد كرد هيچ درخواست رسمي براي افتتاح دفتر حفاظت منافع امريكا در تهران به جمهوري اسلامي ايران واصل نشده است و مسائل مطرح شده جز گمانه زني هاي رسانه يي چيز ديگري نيست كه نياز به موضع گيري داشته باشد.
هشدار درباره ملاعمر
قشقاوي در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره برنامه امريكايي ها براي خروج ملاعمر از ليست تروريست ها نيز گفت؛ غربي ها يك تجديد نظر اساسي در برخورد با تروريست ها كردند و شاخصه اين تجديد نظر، خارج كردن نام برخي افراد از ليست تروريست و مماشات آنها با گروه شرور ريگي است.به گزارش ايلنا وي تصريح كرد؛ به نظر مي رسد مجموعه روابطي كه با افراط گرايان در حال حاضر صورت مي گيرد حكايت از تجديد نظر غرب در ارتباط با تروريست ها و بازي سياسي با برگه آنها دارد.قشقاوي در حالي روز گذشته به اين موضوع اشاره كرد كه منوچهر متكي وزير خارجه نيز چند روز پيش درخصوص گفت وگوي دولت افغانستان با گروه طالبان هشدار داده بود. دولت افغانستان به تازگي با ميانجيگري عربستان سعودي و البته حمايت غرب از چنين گفت وگوهايي با نمايندگان ارشد طالبان گفت وگو كرده است چرا كه به اعتقاد آنها مشكلات افغانستان در گفت وگو با اين گروه حل خواهد شد.
توضيحاتي درباره سفر مشايي به نيويورك
يكي ديگر از پرسش هايي كه ديروز در جلسه هفتگي سخنگوي وزارت خارجه مطرح شد موضوع سفر اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به نيويورك بود چرا كه اين سفر روز يكشنبه با اعتراض برخي نمايندگان در راهروهاي مجلس مواجه شده بود. دليل اعتراض اين نمايندگان ظاهراً برخي اخبار مبني بر احتمال گفت وگوي مشايي با هوشنگ اميراحمدي رئيس شوراي روابط ايرانيان- امريكاييان است.به همين دليل سخنگوي وزارت خارجه ديروز در مقام دفاع از اين سفر برآمد و گفت؛ وي سفر مشايي معاون رئيس جمهور به نيويورك را نيز براي شركت در پانزدهمين اجلاس ايرانيان خارج از كشور عنوان كرد و گفت؛ امريكا پانزدهمين كشوري است كه اجلاس ايرانيان خارج از كشور در آن برگزار مي شود كه از ماه ها قبل در حال پيگيري است و وزارت خارجه نيز مسوول پيگيري آن است. به گزارش ايسنا وي ادامه داد؛ مشايي كه نماينده رئيس جمهور در امور ايرانيان خارج از كشور است، برنامه يي داشته و از مدت ها قبل تمايل داشتند كه در اين نشست شركت كنند و سفر ايشان در اين چارچوب صورت گرفته است.اما سوال ها درباره موضوعي به نام امريكا به اينجا ختم نشد. در ادامه نشست خبري ديروز قشقاوي اظهارات اخير باراك اوباما كانديداي حزب دموكرات در انتخابات رياست جمهوري امريكا را تبليغاتي توصيف كرد و گفت؛ بايد منتظر مواضع عملي آنها باشيم. ببينيم كه آيا حقيقتاً تغيير اساسي خواهد داشت يا خير و آيا منافع و حقوق ملت ايران را قبول دارند و اشتباهات شان را مي پذيرند.وي افزود؛ آنها بايد تكليف عملي شان را با منافع و مردم ما روشن كنند و در اين شرايط است كه متناسب با واقعيت ها مي توان تحليل مناسب داشت.
پيگيري وضعيت يك ايراني
سخنگوي وزارت خارجه سپس به بازداشت عشا مومني شهروند ايراني- امريكايي اشاره كرد و گفت؛ نهادهاي ذي ربط پيگير بحث ايشان هستند؛ هنوز آخرين تحولي كه به دست وزارت خارجه رسيده باشد، نداريم و اقدام قانوني خود را ادامه مي دهند و موردي نهايي اعلام نشده است.وي ادامه داد؛ مراجع ذي ربط موضوع را در دست پيگيري دارند كه اميدواريم فرجام پيگيري ها را هر چه زودتر اعلام كنيم.
شأني فراتر از وزارت خارجه
دعوت جلال طالباني از هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام براي سفر به بغداد يكي ديگر از محورهاي مورد سوال از سخنگوي وزارت خارجه بود چرا كه اين دعوت پس از سفر ياسر هاشمي رئيس دفتر هاشمي رفسنجاني به عراق و ديدارش با مقامات عراقي در مركز تحقيقات استراتژيك بغداد صورت گرفت. همين موضوع نيز موجب طرح اين پرسش شد كه آيا سفر ياسر هاشمي به عراق با هماهنگي وزارت خارجه بوده است؟ حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه نيز به اين سوال چنين پاسخ داد.شخصيت هايي در حد رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيسان سه قوه با مركز ديپلماسي كشور هماهنگي دارند و شأن پروتكلي آنان فراتر از وزارت امور خارجه است و هرگونه هماهنگي و تشريك مساعي در چارچوب كلي هماهنگي و انسجام كامل و متناسب با سياست كلي نظام است و چيزي جدا از آن نيست.
اقدام مثبت تهران در رابطه با مصر
يكي ديگر از موضوعات مطرح در جلسه ديروز سخنگوي وزارت خارجه سفر عليرضا مرندي وزير اسبق بهداشت و درمان و نماينده مجلس هشتم شوراي اسلامي به مصر به قصد دلجويي از مقامات قاهره بود. مرندي چند روز قبل طي سفري به قاهره از جانب علي لاريجاني رئيس مجلس نامه يي را به ابوالغيط وزير خارجه مصر تحويل داده بود.همچنين ظاهراً عليرضا مرندي طي اين سفر در اين خصوص كه تهران آ مادگي دارد نام خيابان خالد اسلامبولي را تغيير دهد، سخن گفته بود.سخنگوي وزارت خارجه نيز در اين خصوص تاكيد كرد؛ رئيس مجلس اخيراً تحرك خوبي را همزمان با تشديد محاصره غزه آغاز كرده و ديدارهاي حضوري و گفت وگوهاي تلفني با همتايان خود را با كشورهاي مختلف افزايش داده است. سفر آقاي مرندي نيز براي ابلاغ پيام شفاهي آقاي لاريجاني به مسوولان مصري در حاشيه اجلاس بهداشت جهاني صورت گرفت اما هنوز درخصوص روابط ايران و مصر خبر جديدي وجود ندارد.
واكنش به اقدام ايتاليا
قشقاوي سپس به اقدام دولت ايتاليا مبني بر خروج اموال منافقين از توقيف واكنش نشان داد و گفت؛ ما تاكيد داشتيم كه هيچ تغييري در هويت و ماهيت فرقه گرايانه و تروريستي منافقين ايجاد نشده و آنان كماكان در فهرست هاي رسمي تروريستي قرار دارند. وي افزود؛ كشتار بيش از 12 هزار انسان در ايران و كردها و شيعيان و افراد و شخصيت هاي مختلف در پرونده آنها قرار دارد و اطلاعات نهادهاي امنيتي در كشورهاي مختلف غربي كمتر از اطلاعات ما نيست، چرا كه اين گروهك اقداماتي در جهت پولشويي و نقض قوانين كشورهاي غربي انجام داده و اقدامات وسيع و گسترده يي دارند و كسي نمي تواند ادعا كند كه ماهيت آنها عوض شده است.
بارزاني و لحود در راه تهران
سخنگوي وزارت خارجه امريكا در پايان نيز از دو سفر ديپلماتيك به ايران طي روزهاي آتي خبر داد. وي در اين راستا از سفر اميل لحود رئيس جمهوري سابق لبنان به تهران خبر داد و با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران با همه شخصيت ها و مقامات كشورهاي دوست در ارتباط است و ارتباطات و مناسبات برادرانه را همچنان ادامه مي دهيم.همچنين خبر ورود ادريس بارزاني يكي از مسوولان كرد عراقي به تهران را مورد تاييد قرار داد و افزود؛ ديدار با مقامات و شخصيت هاي عراقي اعم از كرد، شيعه و برادران اهل سنت وجود دارد و ديپلماسي ما در حوزه هاي مختلف ارتباط گسترده با همه طرف هاي دوست است و تهران پذيراي شخصيت هاي مختلف خواهد بود.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]