واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آیا ارواح مساوی هستند یا بین آنها سلسله مراتبی وجود دارد؟
ارواح به تناسب کمالی که به آن دست یافته اند در طبقات مختلف قرار داردند.
آیا تعداد معینی از طرقات یا درجات کمال در بین ارواح وجود دارد؟
تعداد طبقات نامحدود است , زیرا بین این طبقات مرز مشخصی وجود ندارد و بهمین خاطر است که انسان می تواند تقسیمات را با اراده افزایش یا کاهش دهد مع ذالک اگر خصوصیات عمومی را در نظر بگیریم ارواح را به سه اصل کاهش داد.
در ردیف اول می توان ارواحی را قرار داد که به کمال رسیده اند : ارواح پاک . ارواح ردیف دوم به وسط نردبان رسیده اند : میل به مال و مشغله آنها بوده است. ردیف آخر در پایین نردبان هستند : ارواح غیر کامل , خصوصیت آنها جهل و میل به شر است و همه شهوات جسمی پیشرفت آنها را به عقب می اندازند.
آیا ردیف دوم تمایلی جز به خوبی ندارند , آیا قدرت انجام آن را هم دارند؟
آنها این قدرت را بر طبق درجه کمالشان خواهند داشت : بعضی ها علم دارند بعضی دیگر خرد , و برخی دیگر مهربانی ولی باز هم بایستی امتحاناتی را بگذرانند.
آیا تمام ارواح ردیف سوم ضرورتا بد هستند؟
نه برخی از آنها نه مرتکب خوبی شده اند و نه بدی , عده ای دیگر برعکس از بدی لذت می برند و هر موقع فرصتی بیابند از انجام آن ارضاء می شوند. و بعد , ارواح سبک مایه یا احمق که بیشتر مزاحم اند تا بد و بیشتر از شیطنت لذت می برند تا از موذی گری و بیشتر هدفشان مسخره کردن مردم و خندیدن است.
طبقات روحی
ملاحظات مقدماتی
طبقه بندی ارواح مبتنی بر درجه تکامل آنهاست و مبتنی بر صفاتی است که بدست آورده اند و یا نقص هایی است که هنوز باید از خود دور کنند.
این طبقه بندی مطلق نیست , هر طبقه خصوصیات مشخصی ندارد مگر در یک کل , انتقال از درجه ای به درجه دیگر محسوس نیست و همچنین طبقه بندی ارواح مبتنی بر حدود و ثغور است , و اختلاف آنها مانند نیروهای طبیعی و رنگهای رنگین کمان از میان می رود و این اختلافات در دوره های مختلف زندگی انسان کم می شود . می توان کم و بیش طبقاتی بزرگ از ارواح را بوجود آورد , طبق نقطه نظری که انسان یک شی را مورد ملاحظه قرار می دهد اینجا نیز مانند تمام نظامها , طبقه بندی علمی وجود دارد: این نظامها می توانند کم و بیش کامل و منطقی باشند و برای درک انسان آسان باشند , اما هرچه باشد ژرفای علم را تغییر نمی دهند . ارواحی که در این مورد از آنها سوال می شود در طبقات مختلف و بدون آنکه به نتیجه ای منجر شود , فرق می کنند . انسان ها خود را به این تناقض آشکار می آرایند بدون آگاهی از این که ارواح هیچ اهمیتی به امور قراردادی نمی دهند , از نقطه نظر آنها اندیشه هر چیزی را در بر میگیرد. آنها شکل , انتخاب لغت , طبقه بندی , و خلاصه در یک کلمه نظامها را به ما وامی گذارند.
ما نباید هرگز از نظر ارواح دور داریم که بین ارواح و همچنین بین انسانها نابخردان بسیاری وجود دارند و باید کاملا به این امر توجه داشته باشیم که آنها چون ارواح اند ضرارتا نباید همه چیز را بدانند . هر طبقه بندی , روشن مندی , تجزیه و تحلیل و شناخت عمیق موضوع را ایجاب می کند . بنابراین در جهان ارواح آنهایی که شناخت محدود تری دارند مانند جاهلان روی زمین , فاقد درک کامل و ناتوان از طرح ریزی یک نظام هستند آنها هر طبقه ای را فقط بطور ناقص می شناسند و می فهمند , برای آنها تمام ارواحی که عالی تر از آنها هستند در طبقه اول قرار دارند بی آنکه بتوانند اختلاف در دانش ظرفیت و اخلاقی که آنها را از هم متمایز می کند تشخیص بدهند , درست مانند انسان وحشی در میان انسانهای متمدن حتی آنهایی که این توانائی را دارند طی تکاملشان از نقطه نظر آنها تفاوت وجود دارد , بخصوص وقتی که یک تقسیم و یک طبقه بندی علی الاصول مطلق نیست . لینه , ژوسیو , تورن فور , هر یک روش خود را دارند و علم گیاه شناسی بخاطر روش مختلف آنها تغییر نکرده است زیرا که آنها نه گیاه را اختراع کرده اند و نه خصوصیات آنرا , فقط تشابهاتی را بین آنها مشاهده کرده اند که روح یا طبقه خود را تشکیل داده اند. ما بدین ترتیب عمل کرده ایم , نه ارواح را اختراع کرده ایم و نه خصوصیاتشان را , ما آنها را دیده ایم , ما آنها را بر مبنای سخنانشان و اعمالشان مورد قضاوت قرار داده ایم , سپس آنها را بر طبق اطلاعاتی که داده اند طبقه بندی می کنیم.
ارواح به سه مرتبه اصلی یا به سه بخش بزرگ تقسیم می شوند , در خصوص آخرین مرتبه یعنی ارواحی که در پایین ترین طبقه هستند ارواح غیر کامل می باشند از خصوصیات آنها این است که ماده بر روحشان مسلط است و تمایل به بدی دارند. آنها که در طبقه میانی هستند خصوصیاتشان این است که روحشان بر ماده مسلط است و میل به خوبی داند : آنها ارواح خوب هستند و سرانجام مرتبه اول شامل ارواح پاک است یعنی آنهایی که به عالی ترین درجه کمال رسیده اند.
بنظر ما این طبقه بندی کاملا منطقی است و ویژگیهای کاملا متمایزی را نشان می دهد ما باید فقط از طریق بخش های فرعی اختلافات اساسی و کلی را مشخص کنیم ما اینکار را با کمک ارواح کرده ایم که تعالیم خیر خواهانه آنها هرگز به خطا نمی رود.
به کمک این تابلو مقام و مرتبه یا بلندی و پستی ارواحی را که با آنها می توانیم ارتباط برقرار کنیم تعیین می کنیم و در نتیجه درجه اعتماد و احترامی را که آنها لایق اش هستند تعیین می نمائیم این کلید علم روحی است زیرا تنها از این طریق می توانیم به مسائل خارق العاده ناشی از عدم تساوی فکری و اخلاقی ارواح پی ببریم با این وجود به ما نشان می دهند که ارواح همیشه بطور انحصاری به فلان طبقه خاصی تعلق ندارند پیشرفت آنها بتدریج خاصل می شود و اغلب در یک طریق است و آنها می توانند خصوصیات طبقات متعدد را بدست آورند که آن را از زبان و عملشان می توان فهمید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]