واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در موضوع تاكسيراني، قبله را گم كردهايم؟
يكي از بينندگان «تابناك» درباره خبري كه به تازگي خبرنگار اين سايت منتشر كرده، مينويسد: به نظر ميرسد در موضوع تاكسي وتاكسيراني قبله راگم كردهايم و نميدانيم چه ميخواهيم. در كشورهاي پيشرفته و بدون مشكل در موضوع حمل و نقل، همه تاكسيها يكرنگ و يك شكل هستند و آن گونه هم كه ميگويند وسيله خيلي لوكس و گران هم نيستند و خيلي از مواقع در خيابانها دنبال مسافر ميگردند و نيازي هم به تلفن نيست. ولي در اينجا چه؟ مسافر بايد مدتي را زير باران و آفتاب بگذراند تا شايد يكي دلش به رحم آيد و او را سوار كند. مثل ما به مانند مثل كلاغي است كه آمد راه رفتن كبك را بياموزد، راه رفتن خود را هم فراموش كرد.
راستي، به نظر شما سيستم تاكسيراني ما شبيه به يك شهر فرنگ (اسباب بازي قديمي كه در كوچهها با دادن يك ريال ميتوانستيم عكسهاي رنگي ببينيم) نشده؟ هر روز يك مدل و يك رنگ و نام جديد و عجيب و غريب. واقعا مشكل حمل و نقل شهري ما با اين تنوع رنگ و نام و شركت حل ميشود؟ اگر حل شدني بود كه تاكنون حل شده بود. چرا به دنبال ريشه نيستيم؟ چرا با تزريق مسكنهاي قوي اين سيستم بيمار را بيمارتر و فشلتر ميكنيم؟ چرا به دنبال راهكارهاي مقطعي و ناكارآمد هستيم؟ ارزش وقت تلف شده مردم منتظر در خيابانها و هزينه صدمات روحي آنها در اثر اين نابساماني چقدر است و چه كسي پاسخگوست؟
به گفته مسئولان نيروي انتظامي، تعداد تاكسيها و مسافربرها چند برابر نياز شهر تهران است، ولي مشكل همچنان باقي است؟! يك روز ميگويند نصب تاكسيمتر اجباري است و روز ديگر همه چيز فراموش ميشود. يك روز نرخ تعيين ميشود و قسم و آيه كه هركس رعايت نكند، چنين و چنان ميكنيم و روز ديگر هركس هر نرخي كه دلش ميخواهد ميگيرد.
شاهد اين مدعا خود حقير هستم كه چندين بار در يك راه رفت و برگشت با دو نرخ متفاوت روبهرو شدهام و وقتي اعتراض كردم، چيزي جز توهين و بداخلاقي راننده محترم نديدم. به نظر حقير، مشكلات اساسي حمل و نقل شهري در چند چيز است:
1ـ مسئول واقعي و داراي اختيارات كامل سيستم حمل و نقل شهري نامعلوم است. به همين دليل هركسي خودش نرخ تعيين ميكند و يا اگر دلش خواست سوار ميكند.
2ـ تعدد و تنوع شركتهاي تاكسيراني كنترل را مشكلتر و پيچيدهتر ميكند و بايد از گسترش بيرويه آنها جلوگيري كرد.
3- برخورد قانوني و قاطع با تاكسيهاي متخلف به طور جدي اعمال شود.
4- دادن جواز تاكسيراني بايد منوط به گذراندن دورههاي آموزشي ويژه و داشتن شرايط و صلاحيتهاي اخلاقي و اجتماعي باشد.
5ـ نصب تاكسيمترهاي واقعي (نه دكور) و باچاپگر روي همه تاكسيها و مسافربرها اجباري و به مسافران رسيد كرايه همراه با نام راننده و شماره تاكسي داده شود.
6ـ در روز ملي حمل و نقل از رانندههاي تاكسي زحمتكش و نمونه (كه تعدادشان كم نيست) قدرداني شود.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]