تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816648833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

"الهی يا بشری بودن كتب مقدس در اديان ابراهيمی"


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مقاله «الهی يا بشری بودن كتب مقدس در اديان ابراهيمی»، نوشته «محمدكاظم شاكر» و «مينا شمخی» در آخرين شماره فصلنامه پژوهشنامه قرآن و حديث منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در اين مقاله، ضمن بيان ديدگاههای محتلف در مورد الهی يا بشری بودن وحی در كتاب مقدس و قرآن نتيجه گرفته شده است كه تفاوت اسلوبی كتاب مقدس و قرآن كريم مانع از تبيينهای جديد مبنی بر بشری بودن الفاظ قرآن است.


به اعتقاد مؤلفان، اديان ابراهيم متن محور هستند. دينمداران هميشه در پی آن بودهاند كه با استفاده از متد فهم متون و نيز در نظر گرفتن ويژگیهای متون وحيانی، به فهم مراد و مقصود خداوند از گزارههای وحيانی دست يابند.


داوری منصفانه اقتضا میكند كه اين ديدگاهها در مورد بسياری از بخشهای كتاب مقدس صائب هستند، اما ويژگیهای بيانی قرآن، كه به برخی از آنها در متن مقاله اشاره شد، مانع از آن است كه اين ديدگاهها را برتابد


به اعتقاد نگارندگان، يهوديان و مسلمانان به طور سنتی، الهی بودن الفاظ تورات و قرآن را باور داشتهاند، اما مسيحيان، عنصر بشری بودن را نيز در كتاب مقدس دخيل میدانند. اين ديدگاه، امروزه در ميان برخی ليبرال مسيحيان به گونهای تبيين میشود كه نقش عنصر بشری بسيار پررنگتر از عنصر الهی میشود. امروزه برخی از نوانديشان مسلمان اينگونه تبيينها را در مورد قرآن نيز قابل تعميم دانستهاند.


در اين جستار میخوانيد: حقيقت آن است كه تنوع اسلوب بيانی در ميان مباحث گوناگون موجود در نوشتههای عهد عتيق و جديد به گونهای است كه ادعای الهی بودن تمام اين نوشتهها را امری بسيار مستعبد مینمايد. از اين رو، متفكران و الاهياتدانان مسيحی در سدههای اخير در پی طرح نظرياتی بودهاند تا پاسخگوی پرسشهايی باشند كه خوانندگان اين متون مطرح كردهاند.


به زعم نويسندگان، آنها به اين نتيجه رسيدند كه مشكلات موجود در اين متون سبب شده است تا نظريه الهی بودن الفاظ با چالشی جدی رو به رو شود. در واكنش به اين چالش، ديدگاههای موسوم به گزارهای بودن وحی و نيز تجربه دينی در غرب مطرح شده است.


در اين نوشتار آمده است: داوری منصفانه اقتضا میكند كه اين ديدگاهها در مورد بسياری از بخشهای كتاب مقدس صائب هستند، اما ويژگیهای بيانی قرآن، كه به برخی از آنها در متن مقاله اشاره شد، مانع از آن است كه اين ديدگاهها را برتابد. در برخی از بخشهای كتاب مقدس به جنبههای بشری بودن آن تصريح شده است، اما قرآن كريم در آيات متعددی تصريح میكند كه آن، نه تجربه باطنی و شخصی پيامبر(ص)، بلكه كلام خداست.


آخرين شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی «پژوهشنامه قرآن و حديث» به صاحب امتيازی انجمن علوم قرآن و حديث، مديرمسئولی جعفر نكونام و سردبيری عباس همامی به تازگی وارد بازار نشر شد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن