واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: رئيسكل بانك مركزي قول داد؛لطفا براي كاهش تورم 3 ماه صبر كنيد!
گروه اقتصاد: اين جمله را محمود بهمني، رئيسكل بانك مركزي روز گذشته به خبرگزاري فارس گفت. او همچنين از افزايش عرضه با عنوان سياست جديد بانك مركزي براي كاهش نرخ تورم خبر داد. به نظر ميرسد در شرايطي كه دولتيها به دليل رشد نقدينگي تا مرز 168 هزار ميليارد تومان به ستوه آمدهاند و از سوي ديگر نيز نميتوانند سياستهاي انبساطي خود را سامان دهند به سمت افزايش عرضه براي كاهش تورم حركت كردهاند. البته اين ادعا تا حد زيادي ميتواند يك شوخي عملياتي محسوب شود. چون گزارشهاي موجود نشان ميدهد كه هرچند از سوي آمار، واردات محصولات مختلف در حال افزايش است ولي از سوي ديگر نرخ رشد سرمايهگذاريهاي صنعتي در3 سال گذشته همواره حركتي نزولي داشته و در سال 86 نيز نسبت به 10 سال گذشته بدترين روزهاي خود را پشت سر گذاشته است.
به عبارتي اين پرسش بدون پاسخ مانده است؛ در شرايطي كه فوج عظيم نقدينگي غيرمولد در كشور وجود دارد اما از طرفي ديگر صنايع به دليل فقدان نقدينگي دچار زيان ميشوند و بنگاههاي زودبازده نيز همچنان با كمترين كارايي در صدر ليست دريافت تسهيلات بانكي قرار دارند، دولتيها چگونه ميخواهند با افزايش عرضه در مقابل تورم ايستادگي كنند؟ رئيسكل بانك مركزي ميگويد: مكانيسم افزايش عرضه را براي كنترل تورم در پيش گرفتهايم و با تدابير انديشيده شده نرخ تورم تا پايان سال قطعا كاهش خواهد يافت. محمود بهمني اظهار داشت: ما دو تورم داريم يكي شاخص و ديگري ميانگين است. ميانگين نرخ تورم دوازده ماهه منتهي به شهريورماه 4/22 درصد بوده است و ما اميد داريم با تمهيداتي كه انديشيدهايم آن را كاهش دهيم.
وي گفت: برنامههاي بانك مركزي همگي در جهت كنترل تورم است، كارخانههاي ما وقتي به مشكل برخورده، امكان توليد و سرمايه در گردش نداشته و قصد تعديل نيروهاي كار خود را داشته باشند، در جهت رشد تورم عمل خواهند كرد. بهمني ادامه داد: بانك مركزي با تزريق سرمايه در گردش به واحدهاي توليدي ضمن حفظ اشتغال، ظرفيت توليد آنها را بالا برده و با عرضه بيشتر كالا تورم را كاهش ميدهد. وي با بيان اينكه راههاي مختلفي براي مقابله با رشد نرخ تورم وجود دارد، افزود: يكي از راههاي كنترل نرخ تورم كاهش تقاضا است اما ما به جاي كاهش تقاضا عرضه را افزايش ميدهيم كه اين نيز يكي از راههاي پيشگيري از تورم است. رئيسكل بانك مركزي تاكيد كرد: افزايش عرضه و به حداكثر رسيدن فعاليت واحدهاي توليدي يكي از راههاي كنترل تورم است و ما نيز اين راه را در پيش گرفتهايم. خبرنگار فارس پرسيد: فكر ميكنيد اين رويه چه موقع اثر خود را در كنترل تورم نشان دهد؟ بهمني پاسخ داد: نبايد انتظار داشت اين مكانيسمها ظرف چند روز پاسخ بدهد. در درجه اول بايد جلوي رشد تورم را گرفت و بعد براي كاهش نرخ اقدام كرد. وي گفت: قطعا ظرف 3 ماه آينده آثار كاهش نرخ را مشاهده خواهيم كرد. نميتوان نرخ تورم را ناگهان از 23 درصد بهطور چشمگيري كاهش داد و اين فرآيند قطعا زمانبر است.
رئيسكل بانك مركزي تاكيد كرد: ما به جاي توقف ارائه تسهيلات، از محل وصولي و فروش داراييهاي مازاد بانكها منابع مورد نياز توليد را تامين ميكنيم.
بهمني خاطرنشان كرد: فروش داراييهاي مازاد بانكها دوسويه عمل ميكند، از يك سو فروش ساختمانها عرضه را در بخش مسكن بالا برده و در كاهش قيمتها موثر است، از سوي ديگر اين پول به توليد تزريق شده و توليد را افزايش ميدهد. وي گفت: ما ميتوانيم با افزايش عرضه، رشد توليد و حفظ اشتغال كنترل تورم را در پيش بگيريم. بهمني اظهار داشت: نرخ تورم متاثر از سياستهاي دروني و بيروني است. سياستهاي دروني شامل سياستهاي پولي و مالي است و بانك مركزي هماكنون متولي سياستهاي پولي است اما سياستهاي مالي و تنظيم آنها به وزارت امور اقتصادي و دارايي بازميگردد.
وي با بيان اينكه در صورت وجود عوامل بيروني مانند تورمي كه از خارج كشور به داخل تحميل ميشود بردارها كمتر مثبت خواهد بود، افزود: اگر عوامل ديگر تغيير نكند، سريعتر به نتيجه خواهيم رسيد. بهمني در عين حال تصريح كرد: با تمهيدات و هدفگيريهاي صورتگرفته، روند رشد تورم نزولي است و تا پايان سال مشاهده خواهيد كرد ضمن اينكه نرخ تورم افزايش نخواهد يافت، قطعا كاهش نيز مييابد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]